Başvurular

Ptt İş Başvuru Formu – PTT Personel Alımı 2022

Ptt İş Başvuru Formu – PTT Personel Alımı 2022, iş başvuru forumları bölümünde Ptt İş Başvuru Formu 2022 ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. PTT Personel Alımı 2022 hakkında bilgi alabilir ve başvuru linki ile başvurunuzu yapabilirsiniz.

Başlıklar

Ptt İş Başvuru Formu 2022

PTT İş Başvurusu ve PTT İş İlanları 2022 yılı için yayımlandı. Bu yayınımızda siz değerli okurlarımız için PTT Personel Alımı , PTT Personel Alımı Yapılacak Pozisyonlar , PTT İş Başvurusu Nasıl Yapılır ? PTT İş Başvuru Formu Nasıl Doldurulur ? gibi araştırma konusu olan kelimeler hakkında sizlere detaylı bilgi sağlayacağız.

Türkiye’nin en köklü ve en eski  kamu kuruluşlarından birisi olan PTT  23 Ekim 1840 Yılında Kurulmuştur.  2013 yılı Mayıs ayında TBMM’de kabul gören tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi haline gelmiştir. PTT 2013 senesinden bu yana Gelişerek ve büyüyerek Ülkemizin En ücra köşelerine kadar hizmet götürmektedir. İlk PTT şubesi İstanbul’da Açılarak Hizmet vermeye Başlamıştır. Günümüzde Ülkemizin tüm şehirlerinde tüm ilçe ve mahallerinde şubeleri ile hizmet vermeye ve şube sayısını hızla artırarak büyümesine sürdürmekte.

Bu büyüme ve şubeleşme kapsamı içinde PTT İş İlanları yayımlanmaya sürdürmekte. Peki PTT İş İlanlarına Nasıl Başvurulur ? PTT İş Başvuru Formu’na Nasıl Ulaşılır ? PTT İş Başvurusu ve PTT İş İlanları sayfamızda İş Başvuru Formuna Ulaşabilirsiniz. Şirket bünyesinde en fazla Personel Alımı Yapılan pozisyonlar ise PTT bünyesinde hizmet veren PTT Kargo bünyesinde yayımlanmaktadır.

PTT Kargo, şirket içi  vizyonu ile Ülkemiz’de  Posta ve Kargo Şirketleri içinde önder konumdadır. Özellikle şehirler arası kargo hizmeti hususunda en güvenilen markadır.  Güvenli ve bi hayli hızlı hizmeti ile bu güveni her geçen gün pekiştirerek yoluna sürdürmektedir.

Kariyerini bir kamu kuruluşunda devam etmek isteyen Personel adaylarının en fazla İş Başvurusu yaptığı Şirket PTT ve PTT Kargo’dur. PTT Kargo her sene hemen hemen 500 bin İş başvurusu almaktadır.

PTT Geçen senelerde olduğu gibi 2022 senesinde da Personel Alımı yapıldığını açıkladı. PTT Personel Alımı Yapılacak Açık pozisyonları siz değerli okurlarımız için araştırmaya koyulduk

PTT Personel Alımı Yapılan pozisyonlar için Yayımlanan PTT İş İlanlarına Başvurunuzu gerçekleştirerek siz de PTT bünyesinde çalışmaya başlayabilirsiniz. PTT resmi İnternet sitesi ptt.gov.tr adresinden yayımlanan İş ilanları , PTT Eleman alımı ve Personel alımı ile alakalı geniş bir şekilde bilgilere ptt.gov.tr adresinden de varabilirsiniz.

PTT , Tebligat , posta , aracılık hizmetleri , banka işlemleri , para yatırma , para çekme , western union , doğum parası , süt parası , elektrik ödemesi , su ödemesi , telekomünikasyon ödemesi , eft , havale , Kredi İşlemleri, kargo gibi çok geniş kapsamlı hizmetler sağlamaktadır. Sunduğu hizmet değerini yükseltmek için de belirli şehirler ve tespit edilen pozisyonlar için birden çok Personel Alımı yapılacak.

PTT Personel Alımı ve PTT İş İlanları 2022

PTT Şirketi birden çok hizmeti içinde barındırırken 2008 senesinde ise Kargo taşıma sektörüne girerek PTT Kargo olarak hizmet vermeye başlamıştır. Neredeyse Türkiye’nin her yerinde bulunan şubeleri aracılığı ile Kargo taşıma ve Teslimat hizmeti vermektedir. Buna istinaden açık pozisyonlara yahut ihtiyaç duyulan departmanlara personel alımı yapmaktadır. Personel alımı yapacağını Ptt.gov.tr adresinden açıklarken birden çok haber sitesi de bu açıklamaya istinaden işe alım yapıldığını duyurmaktadır. Öğrenciler için Staj yapma olanağı da tanıyan PTT Kargo en son açıklamasına istinaden Staj Seferberliği Projesi kapsamı içinde kariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden staj başvurusu kabul etmektedir.

PTT Personel Alımı Şartları

  •  Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşı olmak.
  • On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz yaşını aşmamış olmak.
  • Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.
  • Uyuşturucu madde bağımlısı olmamak,
  • Erkek adaylar için Askerlik hizmetini tamamlamış yahut en az 2 yıl tecilli olmak ,
  • Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.
  • Atanacağı pozisyona ait gereklilikleri ve mezuniyete uygun olmak ,
  • Herhangi başka bir kamu kurumundan emekli olmamak ,
  • Disiplin suçundan dolayı başka bir kamu kurumu aracılığıyla işten çıkarılmamış olmak,
  • KPSS’ sınavından tespit edilen puanı almış  olmak ,

PTT Personel Alımlarına belirli zamanlarda yahut ihtiyaç olması durumunda paylaştığı ilanlarla sürdürmektedir . 2022 yılı için yapılacak olan Personel Alımı ilanlarına ptt resmi internet sitesinden ulaşılabilmektedir.

Postacı Olmak İçin Gerekenler Neler ? 

PTT bünyesinde Postacı Olmak isteyenler için aranan nitelikler ve gerekenler şu biçimdedir;

  • 30.03.2018 tarihinden önce Şirketimizde işgücü hizmet alımı suretiyle firma elemanı olarak vazifeye başlamış ve halen çalışıyor olmak.
  • İki yıllık eğitim veren yüksekokulların, (Ek-2) listede gösterilen bölümlerinden mezun olmak.
  • Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. ( B ve A2
  • Sürücü Belgesine yahut Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikasına 18/05/2018 tarihinde yahut önceki bir tarihte sahip olmak.)
  • Sürücü belgelerini Monoküler teşhis ile almamış olmak.
  • Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta sevkiyat işlerini yaya biçimde yapabilecek derecede sağlıklı,
  • Erkeklerde en az 168 cm bayanlarda en az 160 cm boyunda olduğunu, kilo ile boy içindeki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

PTT Staj Başvurusu Stajyer Alımı 

Ülkemizin en köklü kurumlarından birisi olan PTT son senelerde gerçekleştirdiği atılımlarla birden çok yeni hizmet vermeye ve vermiş olduğu hizmet ağını genişletmeye sürdürmektedir.  Bu  bağlamda git gide artan talebi karşılamak adına birden çok yeni personel ve Stajyer istihdam etmeye başlamıştır. . Bu doğrultuda çalışan sayısında artış yaşanan kurum stajyer alımlarında da sayıyı arttırmaya başlamıştır. Stajını PTT bünyesinde yaparak kariyerine başlamak isteyen bireyler başvurular açılmıştır.

PTT Staj Başvurusu ve Şartları

Staj yapacak olan Üniversite yahut Lise öğrencileri Başvurularını Gerekli evraklar ile birlikte yapabilirler. iki şart altında da bireylerin zorunlu stajlarının olması gerekirken kurum içinde ki farklı noktalarda kendilerine staj imkânı sunulmaktadır. Bu doğrultuda üniversitelerin alakalı bölümlerinde okuyan bireyler genelde idari bölümde stajlarını gerçekleştirirler.

Staj Başvurusu İçin Gereken Belgeler

Ptt Staj Başvurusu için gereken belgeler ise şu biçimdedir ;

  • okuldan alınacak zorunlu staj belgeleri
  • T.C kimlik fotokopisi ve aslı
  • İkametgah belgesi
  • Sabıka kaydı
  • Sağlık Raporu

PTT STAJ BAŞVURUSU için tıklayın .

PTT Kargo İş Başvuru Formu

Personel Alımı için yayına giren PTT İş ilanlarına İş Başvurusu yapabilmek için KPSS sınav neticesinde aldıkları puana göre ptt.gov.tr adresinde yayımlanan ilanları inceleyerek , PTT İş Başvurusu formunu doldurabilirler. PTT İş Başvuru formu için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz . Doldurup göndermiş olduğunuz İş Başvuru Formu PTT insan kaynakları aracılığıyla incelenir ve tarafınıza gerekli yönlendirmeler yapılır.

PTT İŞ BAŞVURU FORMU 

PTT  İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yukarıda da dile getirdiğimiz gibi PTT ve PTT Kargo Belirli zamanlarda ve ihtiyaç olması halinde  yönetim ve insan kaynakları kararı ile gerekli pozisyonlar için iş ilanları yayınlar. PTT İş ilanlarını resmi web sitesi açıklamalar bölümünden takip edebilirsiniz gerekli linkleri siz değerli okurlarımız için paylaştık. Ayrıca PTT aracılığıyla açıklamaları ve yayımlanan tüm güncel iş ilanlarına İsbasvurum.net PTT İş İlanları ve İş Başvurusu Sayfamızdan Kolayca ulaşabilir ve İş başvurunuzu yapabilirsiniz.

PTT Genel Müdürlük İletişim Bilgileri

PTT GENEL MERKEZİ İletişim Bilgileri

Telefon numarası:   (0312) 509 50 00

Faks numarası:   (0312) 309 51 44

Çağrı merkezi:   444 17 88

E-posta adresi:   

İnternet adresi:   www.ptt.gov.tr

PTT Genel Merkez Adresi

ANAFARTALAR MAH. ŞEHİT TEĞMEN KALMAZ CAD. NO:2 / 06050 / ULUS / İSMET PAŞA / ALTINDAĞ / ANKARA

PTT İŞ BAŞVURU FORMU TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu