Başvurular

MEB 250 Engelli Öğretmen Alımı Yapacağını Belirtti ! 2022

MEB 250 Engelli Öğretmen Alımı Yapacağını Belirtti ! 2022, iş başvuru bölümüzde MEB 250 Engelli Öğretmen Alımı Yapacağını Belirtti ! ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. MEB 250 Engelli Öğretmen Alımı Yapacağını Belirtti ! başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

MEB 250 Engelli Öğretmen Alımı Yapacağını Belirtti !

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ) yayınlamış olduğu ilan ile 2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı yani EKPSS’ye katılan adaylar içinden puan üstünlüğüne göre 250 engelli öğretmen alımı gerçekleştireceklerini açıkladı. Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu´nun 48´inci maddesinde gösterilen genel şartlar ile EKPSS ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri ile Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde gösterilen özel şartları taşımaları gerekiyor.

MEB 250 Engelli Öğretmen Alımı Başvurusu

Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla gerçekleştirilecek olan özürlü öğretmen alımı için adaylar 14 Haziran 2016 ile 17 Haziran 2016 tarihlerinde başvuru yapabileceklerdir.  Başvuruda adaylardan lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi, pedagojik formasyon belgesi ve 2016 EKPSS sonuç belgesi ile engelli sağlık raporu istenilecektir. Ayrıca herhangi bir devlet kurumunda çalışıp çalışmadıklarına dair beyanları da talep edilecektir. Lakin ataması gerçekleştirilen engelli öğretmen adaylarının vazifeye başlama işlemleri sırasında öğretmenlik yapıp yapamayacaklarına ilişkin sağlık kurulu raporunu ibraz etmeleri gerekmektedir. MEB engelli öğretmen alımı başvurusu için aşağıda bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

MEB 250 Engelli Öğretmen Alımı Başvurusu Yapmak İçin TIKLAYIN

Atamalar, adayların tercih ettiği illere ilan edilen kontenjan sınırlılığında EKPSS puanı üstünlüğüne göre yapılacak, ataması yapılan öğretmenlerin görev yerleri valiliklerce belirlenecektir. Milli Eğitim Bakanlığı engelli öğretmen alımı ilanına dair başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri gibi geniş bir şekilde bilgileri paylaştık. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.


DİĞER ENGELLİ PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, engelli personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan engelli personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu