Bilgi Arşivi

Koyun Kredisi Veren Bankalar 2021 Şartları

Koyun Kredisi Veren Bankalar 2021 Şartları, başvurular bölümümüzde Koyun Kredisi Veren Bankalar 2021 Şartları ile alakalı bilgiler sunduk.. Koyun Kredisi Veren Bankalar 2021 Şartları ile alakalı tüm detaylar makalemizde..

Başlıklar

Koyun Kredisi Veren Bankalar 2021 Şartları

Koyun kredisi veren bankalar ile 2021 senesinde da ufakbaş hayvancılık için kredi çekebilirsiniz. Koyun kredisi veren bankalar içinde en fazla Ziraat Bankası tercih edilmekte. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi birlikteliğinde sunulan faizsiz koyun kredisi 2021 senesinde da sürdürmekte. Devletin koyun desteği şartları için yazımızı incelemeye devam ediniz. Örnek Ziraat Bankası koyun kredisi hesaplamalarını gözlemleyebilirsiniz.

Koyun Kredisi Veren Bankalar 2021 Şartları

Koyun Kredisi Veren Bankalar 2021 Şartları başlıklı makalemizde, devlet desteği isteyen, bu destek ve hibelerle hayvan satın almak isteyen, kuzulara bakmak isteyen yetiştiricilere verilen destek ve teşvikleri değerlendireceğiz. Bunun yanı sıra belirtecek olursak, Türkiye’de koyun kredisi çekmek isteyenlere destek veren tek kurum Tarım ve Orman Bakanlığı olmaktadır.

Koyun, keçi, kuzu, koç, devlet destekli koyun ve keçi çiftlikleri satın almak istiyorsanız, bu işin iyi bir para ettiğini söyleyerek başlamak istiyoruz. Hayvancılıkta, özel sektör çalışanına göre çok daha kısa bir sürede kar edebilir ve para kazanabilirsiniz.

Hayvan kredisi kullanmak isteyenlerin uğrak yerlerinden bir diğeride özel banka şubeleri. Bunun dışında KOSGEB gibi kurumlardan hayvan satın almak için para alamazsınız. Ziraat Bankası, kuzu yahut koç satın almak isteyenlere en düşük faiz oranıyla kredi veren bankadır ki genelde çiftçilerin en fazla başvurduğu banka da Ziraat Bankasıdır.

Koyun Kredisi Veren Bankalar 2021

  1. Ziraat Bankası
  2. Şekerbank
  3. Denizbank
  4. Halkbank
  5. Akbank
  6. Vakıflar Bankası
  7. İş Bankası
  8. Yapı Kredi
  9. Qnb Finansbank

Yukarıda gösterilen bu banka kuruluşlarından bazıları koyun kredisi veren bankalar içindeyken bazıları da bireysel ihtiyaç kredileri ile siz değerli okurlarımıza koyun kredisinde faydalı oluyorlar.

Devletin Koyun Desteği Şartları Nelerdir?

Devletten koyun alma şartları, ufakbaş hayvan yetiştiriciliği yapan yetiştiricilerimiz aracılığıyla araştırılıyor. Tarım müdürlükleri proje karşılığında otuz bin liralık hayvan veriyor. Bunun için son başvuru tarihleri artık sonlanmıştır. Tigem adlı müdürlükler aracılığıyla projesi onaylananlar otuz bin liralık koyun yahut keçi sahibi olacak. Ayrıca bu destek karşılıksız olarak verilmektedir. Böylelikle çiftçilerin koyun kredisini geri ödemesi gerekmeyecek.

Çok fazla araştırılan diğer konu ile ilgili kısaca belirtmek gerekirse de KOSGEB koyunculuk adı altında kredi vermiyor. Köye dönüş programı kapsamı içinde geçtiğimiz senelerda 300 koyun projesi başlatılmıştı. Ne yazık ki bu durum 2021 senesinde geçerli değildir.

Devlet aracılığıyla sağlanan çoban desteği ile ilgili bilgi almak için “Çoban Desteği Nasıl Alınır? 2021 Sürü Yöneticisi Desteği Şartları” başlıklı yazımıza tıklayınız.
Koyun Kredisi Veren Bankalar 2021 Şartları
Koyun Kredisi Veren Bankalar 2021 Şartları

Koyun Kredisi Hesaplama 2021

Şu anda faizsiz koyun kredisi bulunmamaktadır. Bu nedenle yılda % 9 faiz ödeme yapmanız gerekir. Hemen bu faizi hesaplayalım. 50.000 liralık koyun kredisi olan bir müşterinin ödeyeceği aylık tutarlar aşağıdaki gibidir.

  • Kredi türü: Koyun Keçi Kredisi
  • Kredi tutarı: 50.000 TL
  • Faiz oranı: %0.5
  • Taksit sayısı: 60
  • Taksit tutarı: 994,78 TL
  • Toplam geri ödenecek: 59.687,08 TL
  1. Kredi tutarı: 50.000 TL
  2. Faiz oranı: %0.5
  3. Taksit sayısı: 36
  4. Taksit tutarı: 1.548,43 TL
  5. Toplam geri ödenecek: 55.743,52 TL
  • Kredi tutarı: 50.000 TL
  • Faiz oranı: %0.5
  • Taksit sayısı: 24
  • Taksit tutarı: 2.243,17 TL
  • Toplam geri ödenecek: 53.835,96 TL

Bu hesaba göre yıllık % 9 olan faiz aylık % 0,5 olarak hesaplanıyor. Gördüğünüz gibi çiftçilerin banka şubelerinden yüksek faiz oranlarıyla kullanılan tüketici kredisi almayı kafanızı yoruyorsanız koyun ve keçi alımına en uygun bankanın Ziraat Bankası olduğunu söylenebiliriz. Bu nedenle Ziraat, üreticiye ve çiftçiye en fazla destek veren banka olmaya sürdürmekte.

Tarım Kredi Kooperatifi Koyun Kredisi 2021

Ziraat Bankası ve Tarımsal Kredi Kooperatifleri tarımsal kredi vermeye sürdürmekte. Kredi başvuruları 2021’nin başlarında alınmaya devam edecek ve 31 Aralık 2021’de sona erecektir. Süt sığırcılığı kombine süt ürünleri sektörleri, Damızlık düve, sığır, koyun, arıcılık, kümes hayvanları, damızlık kümes hayvanları ve diğer sektörler için yatırım ve işletme dönemlerinde faiz oranları ve kredi limitleri su ürünleri yetiştiriciliği aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Koyun Kredisi Veren Bankalar 2021 Şartları
Koyun Kredisi Veren Bankalar 2021 Şartları

Krediden gerçek yahut tüzel bireyler ile tarımsal kooperatifler yararlanabilecektir. Basın bülteninde gösterilen sayıda hayvan başı ve parça ile firmalara destek sağlanacaktır. Kredi başvuruları şahsen Ziraat Bankası aracılığıyla kabul edilmektedir. Bu destekten yararlanmanın ilk şartı ÇKS kaydı yaptırmaktır.

Kredi karşılığında ibraz edilecek kimlik kartı, 3 yıllık bilanço ve gelir belgesi, teminat ve teşvik belgeleri ile başvuru uygulayabilirsiniz. Ziraat Bankası’ndan TKK kredisi almaya hak kazanmak için kredi puanınızın uygun ve dosyanızın temiz olması gerekmektedir.  Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ziraat Bankası Koyun Kredisi Faiz Oranları 2021

Ziraat Bankası tarımsal kredi kooperatifi üyelerine 2021 senesinde 15 milyon TL tutarında destek sağlar. Bu yatırım dönemi ve bu işletme dönemi için faiz destek oranı % 75’tir. Ziraat Bankası koyun kredilerinin cari faiz oranlarını hesaplamak için;

  • 1 Yıllık Kredisinin Faizi: %9
  • Kredinin Aylık Faiz Oranı: %0,5

Koyun kredisi almak isteyen çiftçimiz İşletme ve Yatırım dönemlerinde % 75 faiz oranına sahip olacaktır. Bir yıllık işletme dönemi boyunca koyun ve keçi satın almak için bankadan kredi çekerseniz;

  • Kredi Türü: Koyun Kredisi
  • Çekilen Miktar: 50.000,00 TL
  • Aylık Faiz Oranı: %0,5
  • Vade Sayısı: 12 ay
  • Aylık Geri Ödeme: 4.330,95 TL
  • Toplam Geri Ödenecek Tutar: 51.971,38 TL

100.000 TL 4 Yıl Vadeli Koyun Kredisi Hesaplama

  • Alınan Para: 100.000,00 TL
  • Aylık Faiz: 0,5
  • Vade Sayısı: 48 ay
  • Aylık Ödeme Miktarı: 2.403,91 TL
  • Toplam Geri Ödenecek Tutar: 115.387,89 TL

Devlet Koyun Desteği 2021

  1. Keçiler: Kilis keçisi, Maltız keçisi, Hemşin, Ankara (tiftik) keçisi, Türk saanen keçisi, Şam keçisi, Honamlı keçisi, Kıl keçisi.
  2. Koyunlar: Akkaraman, Dağlıç, Eşme, Güney karaman, İvesi, Kangal akkaraman, Karacabey merinosu, Karakaş koyun, Karayaka, Karya, Kıvırcık, Koçeri, Morkaraman, Orta anadolu merinosu, Pırıt , Pırlak, Ramlıç, Sakız, Şavak akkaraman, Tahirova, Zom koyunu.

Şekerbank Koyun Kredisi Şartları Nelerdir?

Hayvanlarını en az 2 yıl, 50 keçi yahut 25 koyunu (hayvanların kulak küpesi olacak) besleyenler, krediyi 60 ay içinde geri ödeyebilecek. Yılda bir kez ödeme yükümlülüğünü karşılayabilen çiftçi ve üreticilere kredi sağlanmaktadır. Şekerbank yalnızca bu krediyi sağlamakla kalmıyor, Hasat Card, Hasat Pos adı altında gerçekleştirdiği projelerle çiftçilere hasat zamanı ve süt ödeme imkânı sağladı ve aile çiftliği ile geri dönmek isteyenlere fırsat verdi. Şekerbank koyun kredisine buradan inceleyebilirsiniz.

Çiftçilerin inek yahut koyun satın almak için ziyaret ettikleri, faiz oranları ve faydaları olduğunu dile getirdikleri kurum, Tarım Kredi Kooperatifleridir. Bu kooperatifler, çiftçinin tüm ihtiyaçları için bizzat 50 bin TL vermektedir. Kooperatifler aracılığıyla verilen ufakbaş hayvan kredisine başvurabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu