Bilgi Arşivi

Mobil Veri Açılmıyor! Ne Yapmalıyım? 2021

Mobil Veri Açılmıyor! Ne Yapmalıyım?, bilgi sitemizde Mobil Veri Açılmıyor! Ne Yapmalıyım? başlığı altında bilgi paylaştık. Mobil Veri Açılmıyor! Ne Yapmalıyım? ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

Mobil Veri Açılmıyor! Ne Yapmalıyım?

mobil-veri-açılmıyor

Mobil Veri Açılmıyor Sorunu

Günümüzde ilerleyen teknolojiyle birlikte mobil cihazlarda da mobil verim açılmıyor hataları türemektedir. Akıllı mobil cihazların ağlarında sinyal sorunu olmasından olayı telefonun mobil verisi açılmıyor hataları meydana gelmektedir.

Bu durumu dilerseniz mobil veri açılmıyor Samsung yahut Turkcell mobil veri açılmıyor şeklinde ilgi operatörünüz ile çözüme kavuşturabilirsiniz. Yani mobil veri ayalarını düzenleme kısmı ile hücresel veri açılmıyor sorununa çözüm getirebilirsiniz. Mobil cihazlarınızı İnternet ile bağlantısını gerçekleştirebilmek için öncelikli olarak WİFİ ve mobil veri bağlantılarınızın açık olması gerekmektedir.

Dolayısıyla bu tarz hücresel veri açılmıyor problemleri ile yüz yüze kalırsanız, yapmanız gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Birazdan mobil veri açılırken bir araya gelen hataları siz değerli okurlarımıza aktaracağız.

Bunun için yapmanız gereken 3 aşama bulunmaktadır.

Bunlar;

  • Mobil Veri Ayarı,
  • Veri Kontrolü Sağlanması,
  • Manuel Veri Ayarı, şeklindedir.

Şimdi bu ayrıntıları daha yakında zamandan inceleyerek, sorunu ortadan kaldırmaya çalışalım.

Mobil Veri Ayarları

İnternet üzerinde en sık karşılaşılan sorunlardan birisi mobil sorunu olmaktadır. Bu durum daha çok telefonunuzun ayarlar bölümünden kaynaklanmaktadır. Öncelikle mobil veri bağlantısını sağlarken, WİFİ bağlantınızın kapalı olduğundan emin olmalısınız. Çünkü bu durumda cihaz WİFİ sinyallerini daha kuvvetli bularak ona bağlanmaya çalışacaktır. Dolayısıyla WİFİ modunun kapalı olması büyük teşkil etmektedir. Ardından Samsung mobil veri açılmıyor sorununu yahut diğer bir operatör olan mobil veri açılmıyor Turkcell operatörünü kontrol ettirmenizi gerekmektedir. Bu nokta da APN ayarlarını test etmek faydalı bir işlem olacaktır.

Veri Kontrolü Yapmak

İlk olarak yapmanız gereken detaylardan birisi de İnternet’in akıcılığını sağlayan operatörlerin sorunlu olup olmadığını kontrol ettirmenizdir. Çünkü veriyi sağlayan kurum hangi sorunla mücadele ediyorsa, mobil veriyi kullanma olanağınız da o denli değişmektedir. Bundan dolayı kullandığınız operatöre de önem vermelisiniz. Hatta sorun için en kısa bir sürede çağrı merkeziyle irtibat halinde olmalısınız.

Manuel Veri Ayarları

Operatörleri de tam donanımlı bir biçimde test etmenize rağmen halen sorun giderilmediyse, bu sefer manuel yollardan mobil veri sorununu çözmeniz gerekmektedir. Bunun içinde yapmanız gereken ayarları kontrol etmektir. Ayarlar sekmesinden mobil şebekeler ve ulaşım noktasında bulunan menüler içinde kontrol sağlamaya çalışmalısınız. Burada mobil cihazınızın marka ve sürümünün değişmesi de etkili olabilmektedir. Bu nokta da APN adı verilen alanda değişik bir APS kurarak mobil veriyi tıpkı eskisi gibi aktif bir biçimde kullanımını sağlayabilirsiniz. Umarız yardımcı olabilmişizdir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu