Başvurular

Kocaeli’de 60 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak 2022

Kocaeli’de 60 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak 2022, iş başvuru bölümüzde Kocaeli’de 60 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Kocaeli’de 60 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Kocaeli’de 60 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak

Kocaeli’de atıl durumda olan 465 hektarlık alan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesince hazırlanan Merkezi İş Alanları (MİA) projesiyle, 60 bin kişilik yeni istihdam olanağı sağlayacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesince hazırlanan Merkezi İş Alanları (MİA) Projesi ile vatandaşlara yeni istihdam oluşması amaçlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit’teki bir restmiktarda gerçekleştirdiği basın toplantısında, 465 hektarlık alandaki projenin kentin parlayan bir yıldızı, körfezin incisi bulunacağını dile getirdi.

“Kocaeli’nin yeni çehresi olacaktır”

Özak, atıl olan ve uzun senelerdır bir türlü gelişemeyen bölgenin MİA ile Kocaeli’nin prestij bölgesi bulunacağını dile getirerek, kentin geleceğinin bu bölgede şekilleneceğini açıkladı.

Projeyle İzmit, Kocaeli ve Doğu Marmara’nın geleceğinin de bu bölgede şekilleneceğini aktaran Özak, “MİA ile bölgede ulusal ve ülkeler arası kongre merkezleri, oteller, banka binaları, sigorta binaları, çeşitli markalara ait marka merkezleri, finans merkezleri, hastaneler, park ve dinlenme alanları, eğitim, spor, sosyal ve kültürel tesislerin bir arada olduğu Kocaeli’nin yeni çehresi olacaktır. Bu alanda yenilenebilir enerji kaynakları teşvik edilecek, yeşil binalar özendirilecek, yapılacak olan yapılar çevreye hassas olacaktır.” şeklinde konuştu.

“Yeni istihdam sağlanacak”

Özak, MİA aracılığıyla kentin ticari hacminin de artacağını altını çizerek, “MİA projesiyle en az 60 bin kişilik yeni istihdam alanları oluşturulacak. Kentin yanı başındaki bu bölge, atıl olmaktan çıkartılıp Kocaeli’nin yeni yaşam, iş ve finans merkezi olacaktır. Biz bin 623 parselde binlerce mülkiyet sahibinin olduğu bu alanda yeni plan aracılığıyla bölgedeki arazilerin daha kıymetli hale geleceğini belirtmiştik. Biz yalnızca yeni bir plan yapıyoruz. Belediyeler kimsenin elinden yerini, yurdunu almayacak. Aksine mevcut yerleri bu plan aracılığıyla kıymetli hale gelecektir. Yıllardır yapılan karalamaların aksine gerçekler ortada.” ifadesini kullandı.

Plandaki eşitlilik ilkesi gereği MİA’nın diğer bölgelerindeki 1,5 emsale, bu planı işleyerek eşitliği sağladıklarını anlatan Özak, insana özel bir uygulama olmayacağını kaydetti.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu