İnternet

VoWifi Nedir?, Ne İşe Yarar? 2021

VoWifi Nedir?, Ne İşe Yarar?, bilgi sitemizde VoWifi Nedir?, Ne İşe Yarar? başlığı altında bilgi paylaştık. VoWifi Nedir?, Ne İşe Yarar? ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

VoWifi Nedir?, Ne İşe Yarar?

vowifi-nedir-vowifi-ne-ise-yarar

VoWifi nedir yahut vowifi ne demek konulu makalemizde siz değerli okurlarımıza Vowifi araması ne işe yarar ve kullanımı ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağız. Telefonlarımızda son güncellemelerden sonra görmeye başladığımız voWifi gelin anlatmaya başlayalım.

VoWifi Hakkında Bilinmedikleriniz

Vowifi(WiFi Calling yahut WiFi Arama), telefonlarımızın şebekesinin çekmediği alanlarda internetin var olan yerlerinde kullanılır. VoWifi ne demek sorusuna gelecek olursak wifi ile internet üzerinden sesli görüşmeler yapmanızın yanında, SMS transferlerinizi de sağlayan bir hizmettir.

İnternet ağının yani Wifi çektiği bir ortamda, mobil şebekeniz çekmiyor olsa dahi, bu özelliğini tercih ederek görüşmenizi sürdürmeye devam edebilirsiniz.

vowifi-nedir-vowifi-ne-ise-yarar

İlginizi Çekebilir: Wifi Ağına Oturum Açın Sorunu ve Çözümü


VoWifi Ne Demek

VoWifi nedir sorusu ile devam edecek olursak. Anlamı yani Türkçe olarak ise “Wifi üzerinden arama yapmak” şeklinde de adlandırabiliriz. Bu özelliği kullanabilmek için telefonunuzda alakalı özelliğin açmamız yeterli gelmektedir. Arama sırasında herhangi bir işlem yapmanıza da gerek yoktur. Bu hizmeti ek hiç bir ücret ödemeden tarifeniz üzerindeki dakikaları tercih ederek faydalanabilirsiniz. Yani Vowifi Turkcell, Vowifii Vodafone ve Türk Telekom vowifi olarakta anlayabiliriz.

Vo Wifi özelliğine sahip cihazlar ise;

iPhone XS Max, XS, XR, X, 8, 8 Artı, 7, 7 Artı, 6s, 6s Artı, 6, 6 Artı ve SE;

Samsung S10, S9, S8, S7, S7 Kenar, S6 ve S6 Kenar;

LG G6, G5 ve G4. Önümüzdeki günlerde çıkacak telefonlarda da bu özellik mutlaka olacaktır. Vo Wifi özelliğini kullanabilmek için görüşme yaptığınız birinin bu detaya sahip olması gerekmemektedir.

Android Cihazlarda Vowifi Nasıl Açılır?

Öncelikle Telefon > Daha fazla > Ayarlar’a gidin. Wi-Fi araması’na dokunup Açık konuma getirin.

Android cihazı Wi-fi ağına bağlayın ve Vo Wifi hizmet vermeye başlamış olup bildirim çubuğunda ikon görünmektedir.

vowifi-nedir-vowifi-ne-ise-yarar

iPhone Vowifi  Nasıl Açılır?

iphone vowifi nasıl açılır sorusuna gelecek olursak. Öncelikle Ayarlar > Telefon > Wi-Fi ile Arama öğesinde Wi-Fi ile arama özelliğini açın. Acil servisler için adresinizi girmeniz yahut teyit etmeniz gerekebilir.

Wi-Fi ile Arama kullanılabiliyorsa durum çubuğundaki operatör adının yanında Wi-Fi simgesini görürsünüz ardından ise aramalarınız Wi-Fi ile Arama’yı kullanır.

Detaylı Bilgi için;

Vowifi Turkcell için: https://www.turkcell.com.tr/servisler/hd-ses-ve-video-arama

Vowifii Vodafone için: http://www.vodafone.com.tr/Internet/vodafone-vowifi.php

dreslerine bakabilirsiniz. Böylelikle merak edilin bir konuyu da siz değerli okurlarımız için anlatmaya çalıştık. Diğer makalelerimize bakmayı sakın unutmayınız.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu