İnternet

eBay Mağaza Açma Şartları – eBay Komisyon Oranları 2021

eBay Mağaza Açma Şartları – eBay Komisyon Oranları 2021, başvurular bölümümüzde eBay Mağaza Açma Şartları – eBay Komisyon Oranları 2021 ile alakalı bilgiler sunduk.. eBay Mağaza Açma Şartları – eBay Komisyon Oranları 2021 ile alakalı tüm detaylar makalemizde..

Başlıklar

eBay Mağaza Açma Şartları – eBay Komisyon Oranları 2021

eBay mağaza açma şartları, ebay komisyon oranları 2021, ebay’de satış yapmak, ebay türkiye’ye satış yapıyor mu 2021, ebay.com.tr türkiye, eBay paypalsız satış, eBay ödeme metotları, eBay Türkiye satışı, eBay ödeme alma gibi araştırılan konularda bilgi için yazımızı inceleyiniz.

eBay Mağaza Açma Şartları 2021 eBay Komisyon Oranları

Şirketler eBay’de ürün satmak için kendi mağazalarını açabildikleri gibi kullanıcılar da burada bir hesap atarak ürün satışı yapabiliyorlar. Ebay nedir nasıl kullanılır gibi konuları inceliyorsanız doğru yere geldiniz. 2021 yılı eBay komisyon oranları ve mağaza açma şartları içeriğimizde yer alıyor. EBay’de mağaza açma için önce bir kullanıcı hesabı açmalısınız. Bir kullanıcı hesabıyla mağaza açmanın bunun yanında, doğrudan “iş hesabı aç” bağlantısına tıklayarak da bir marka sayfası açabilirsiniz. eBay satış yapmak için;

  • Trendyol
  • Alibaba
  • Hepsiburada
  • n11
  • n11Pro
  • Amazon
  • GittiGidiyor

Bir marka sayfası açarken, düzenli olarak kullandığınız bir e-posta adresi seçmelisiniz. Size en uygun ödeme yöntemini seçerek adımlarını bitirdiğınızda mağazanızı açabilirsiniz. PayPal ile eBay’de ödeme yapmak için, bu seçenek şu anda Türkiye’de kullanılamamaktadır. Lakin, bir kredi kartı yahut banka kartı seçerek ödeme alternatiflerinizi seçebilirsiniz.

eBay Mağaza Açma Ücreti 2021

EBay mağazası açmak için herhangi bir ücret alınmaz. Lakin ürünlerinizi listelemek için değişik mağaza modellerinden birini seçmeniz gerekir.

eBay’de Mağaza Türleri

eBay’de 3 farklı mağaza türü ve listeleme özelliği mevcuttur. Bunlar;

  • Basic (Temel Plan):  24,95 Dolar (aylık)
  • Premium: 74,95 Dolar (aylık)
  • Anchor:349,95 Dolar (aylık)

Sıralanan bu mağaza türlerinde ürün listeleme özellikleri ve adetleri ise;

  • Basic: 250 adet sabit fiyatlı 250 adet açık artırma ürün
  • Anchor: 10.000 adet sabit fiyatlı 10.000 adet açık artırma ürün
  • Premium: 1.000 adet sabit fiyatlı 1.000 adet açık artırma ürün
eBay Mağaza Açma Şartları - eBay Komisyon Oranları 2021
eBay Mağaza Açma Şartları – eBay Komisyon Oranları 2021

eBay Mağaza Açma Şartları 2021

Bir işletme hesabı açmak için resmi mağaza adınıza, markanızın resmi e-posta adresine ve iş telefon numaranıza gereksiniminiz mevcuttur. eBay mağazanız, işletme hesabı detaylarınızi girdiğinizde açılacaktır. eBay’de satış yapmak için bir kullanıcı yahut işletme hesabı açmanız gerekir. Doğrudan bir kullanıcı hesabı açtığınızda promosyon, satış ve analiz araçlarını kullanamazsınız. Bu özellikler için bir işletme hesabınızın olması gerekmektedir.

BENZER YAZI: Hepsiburada Mağaza Açma Şartları 2021 Komisyon Oranları

eBay Komisyon Oranları 2021

eBay’de iki çeşit ürün komisyon ücreti mevcuttur. Bu komisyonlardan ilki; Seçtiğiniz kategoriye bağlı olarak, bir ürünü listelediğinizde eBay sizden bir komisyon alacaktır. Tek ürün yahut toptan ürün girişi bu komisyon fiyatlarıni artırmaz veya azaltmaz. Kategoriye göre sabit ücret alınmaktadır.

Açık arttırma yöntemiyle yapılan listelemelerde de, eBay size ürün açık artırmaya çıktığında komisyon kredisi verir ve bu krediyi ardından yeni bir ürünü ücretsiz olarak almak için kullanabilirsiniz. İkinci komisyon oranı ise; bir ürün sattığınızda, yaptığınız satış başına bir komisyon ödersiniz. Bu komisyon, satış vergisi hariç ödenen tutar üzerinden hesaplanır.

eBay Kargo Ücreti

eBay’de satış yaparken, ürünlerinizin kullanıcılara güvenli ve emniyetli bir biçimde ulaşması çok mühimdir. Özellikle yurt dışı satışlarda kargo alternatiflerini ve fiyat aralıklarını iyi araştırmalı, analiz etmeli ve ürünlerinizin fiyat aralıklarını optimize etmelisiniz. eBay size birkaç gönderi seçeneği sunar. Bu seçenekleri, diğer kargo ücreti ve ayrıntı kısmı bu sayfada bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu