Başvurular

Sağlık Bakanlığı 25 Bin Personel Alımı Yapmaya Hazırlanıyor! 2022

Sağlık Bakanlığı 25 Bin Personel Alımı Yapmaya Hazırlanıyor! 2022, iş başvuru bölümüzde Sağlık Bakanlığı 25 Bin Personel Alımı Yapmaya Hazırlanıyor! ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Sağlık Bakanlığı 25 Bin Personel Alımı Yapmaya Hazırlanıyor! başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Sağlık Bakanlığı 25 Bin Personel Alımı Yapmaya Hazırlanıyor!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV’de katıldığı bir programda çok mühim açıklamalarda bulundu.  Bakan Müezzinoğlu, 4 bin yeni halk sağlığı merkezi açılacağını ve 2017 yıl sonu itibariyle aile hekimi rakamının 30 bini geçeceğini dile getirdi. Ayrıca sağlıkta yapılacak olan atamalar hususunda da araştırılanlere yer verdi. Buna göre sağlıkta ilk atamaların haziran-temmuz aylarında yapılacağı altı çizildi. Sağlık Bakanlığı 10 bin anlaşmali personel alımı ve hizmet alımı yoluyla da 11 bin personel alımı gerçekleştirileceğini dile getirdi. Bu alımlarla birlikte toplamda 25-26 bin personel alımı yapılacak.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yapacakları personel alımı dışında başkanlık sistemi ile ilgili sorulan sorulara da yanıt verdi. Müezzinoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

(Başkanlık sistemi) Türkiye’de temel sorun sistem. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dememize rağmen ne yazık ki, bu sözün gereğini sisteme adapte etmemişiz. Demokrasimize çok partili yapımıza ve yönetim anlayışımıza. Ne yazık ki, bu ülkede demokrasinin köklü yerleşmesinde, sistemi millet lehine kurgulamamızda sorunumuz var. Sistemin milletin lehine kuvvetli yürümesinde bir sıkıntımız var.

2007’de TBMM’nin hakkı olan bir cumhurbaşkanı seçimini kapalı kapılar ardından güç odakları engelledi. “367 olmadan cumhurbaşkanı seçilmez” dendi. O gün sistemi korumak gibi görev üstlenen Anayasa Mahkemesi bile çocukların bile gülebileceği, “367 olmadan cumhurbaşkanı seçimi yapılamaz” diyerek, 364 milletvekili olan Ak Parti’ye cumhurbaşkanı seçimi yaptırmadılar. Bedeli AK Parti mi ödedi? Bedeli siyasi partiler mi ödüyor, millet ödüyor. 2014 Ağustosu’nda millet kendi cumhurbaşkanını seçti. Yüzde 52’yle seçilen bir cumhurbaşkanı, sistemin milletin seçtiği bir iktidar ve onun genel başkanı.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu