Başvurular

MKE İş Başvuru Formu ve İş İlanları 2021

MKE İş Başvuru Formu ve İş İlanları 2021, iş başvurusu bölümünde MKE İş Başvuru Formu ve İş İlanları 2021 ile alakalı detaylara yer verdik.. MKE İş Başvuru Formu ve İş İlanları 2021 ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Başlıklar

MKE İş Başvuru Formu ve İş İlanları 2021


Share on FacebookShare on Facebook
Tweet about this on TwitterTweet about this on Twitter
Share on LinkedInShare on LinkedIn

MKE Hakkında Bilgi:

Türk savunma sanayiinin öncülüğünü üstlenmiş olan Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Anonim Şirketi değişik ad ve statüler altında 15. yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu dönemine değin uzanan köklü bir geçmişe sahiptir. Kurumun çekirdeğini, İstanbul’un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet Han aracılığıyla kurulan Top Dökümhanesi oluşturmaktadır.

Cumhuriyetin ilk senelerında savunma sanayiine ilişkin oldukça önemli altyapı bulunmamaktadır. Bu alandaki tesisler, Kurtuluş Savaşı sırasında Ankara etrafında, işgal altında bulunan İstanbul’dan imalathane ve tezgâhların Anadolu’ya nakledilmesi ile bir araya gelen ufak imalathanelerden ibarettir. 1921-1924’de Ankara’da Hafif Silah ve Top Tamir Atölyeleri, Fişek ve Marangoz Fabrikaları, 1928’de Kırıkkale’de Pirinç Fabrikası ile Elektrik Makinaları Fabrikası, 1929’da Kırıkkale’de Mühimmat Fabrikası, 1931’de Ankara’da Kayaş Kapsül Fabrikası, 1935’de Ankara’da Mamak Gaz Maske Fabrikası, 1936’da Kırıkkale’de Çelik Fabrikası ile Tüfek ve Top Fabrikaları kurulmuştur.

MKE Kurumu, yalnızca savunma sanayii alanında değil, sivil alanda da bir çok ürünün ilk üretimini tesislerinde gerçekleştirmiştir. Misal verilecek olursa, 1950’li senelerda MKE Kurumu aracılığıyla üretilen UĞUR 44, tek motorlu ilk Türk uçağıdır. İlk demiryolu ray haddelemesi, sac mamulleri ve pirinç malzeme üretimi, vasıflı çelik haddehanesi, pik ve sfero dökümhanesi, elektrik sayaçları üretimi, askeri pil imalatları vb. bir çok alanda ilkleri gerçekleştirme başarısı göstermiştir. Ayrıca yeni gelişmekte olan ülke sanayisine öncülük etmeyi kendine görev bilmiş olan MKE Kurumu; sanayimiz için yetişmiş insan ve teknoloji gücü ile Türk Traktör, Motor ve Traktör Sanayi A.Ş (TÜMOSAN), Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. (TOFAŞ), Türkiye Gübre Sanayi A.Ş. (TÜGSAŞ) vb. mühim sanayi kuruluşlarının kurulmalarına büyük ortak olarak öncülük etmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gereksinimlerini güvenli ve kararlı bir biçimde karşılamak maksadıyla 08 Mart 1950 tarihli ve 5591 sayılı (mülga) Kanunla sermayesinin tamamı devlet aracılığıyla karşılanmak üzere Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu kurulmuştur. 1982 senesinde söz konusu Kanun, 105 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yürürlükten kaldırılarak 18 Haziran 1984 tarihli 233 sayılı KHK yürürlüğe girmiştir. Ayrıca MKE Kurumu, 1950 senesinden beri alakalı bakanlık olan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesinden çıkarılarak 2000 senesinde Millî Savunma Bakanlığının (MSB) alakalı kuruluşu haline getirilmiştir. MKE Kurumu, 2019 yılı saygınlığıyla Türkiye’nin ilk 100 Büyük Sanayi Kuruluşu içinde bulunmakta olup faaliyetlerini tarihinden aldığı güç ve millî görev bilinci ile sürdürmektedir.

MKE A.Ş. Yapısal Dönüşüm Süreci

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, 03.07.2021 tarihli ve 31530 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7330 sayılı Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi Hakkında Kanun ile sermayesinin tamamı Hazineye ait ve Millî Savunma Bakanlığının alakalı olduğu bir anonim şirkete dönüştürülmüştür. Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi, 28.07.2021 tarihinde tescil edilerek, tescil ilanı 10375 sayılı Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanmıştır.

MİSYON:

Türkiye’nin gereksinimi olan savunma sanayii ürünlerini her koşulda yüksek kalite ile üretmek.

VİZYON:

Güçlü bir Türkiye için savunma sanayii alanında kabiliyetleri ve kurduğu iş birlikleri ile yenilikçi, rekabetçi ve kaliteli ürünler üreterek tercih edilen küresel bir marka olmak.

TEMEL DEĞERLER

Güvenilir

Liyakate Önem Veren

Yenilikçi ve inovatif

Kalite Odaklı

Ülke Savunmasında Sorumluluk Üstlenen

Yerli ve Milli Üreticiyi Destekleyen

Gelişime Açık ve Öğrenen

Şeffaf ve Hesap Verebilir

işçi Sağlığı ve iş Güvenliğini Önemseyen

Doğaya, Çevreye ve insana Duyarlı

Açık Pozisyonlar:

Pozisyon Lokasyon Başvur Linki
Makine Teknolojileri Operatörü Ankara Çankırı Kırıkkale Başvur
Vinç Operatörü Ankara Çankırı Kırıkkale Başvur
Kimyasal Proses Operatörü Ankara Çankırı Kırıkkale Başvur
Çelik ve Pirinç Üretim Çalışanı Ankara Çankırı Kırıkkale Başvur
Tesis Bakım Çalışanı Ankara Çankırı Kırıkkale Başvur
Bakım Çalışanı (Mekanik) Ankara Çankırı Kırıkkale Başvur
Çelik ve Pirinç Üretim Çalışanı Ankara Çankırı Kırıkkale Başvur
Isıl İşlem ve Yüzey İşlem Çalışanı Ankara Çankırı Kırıkkale Başvur
Forklift Operatörü Ankara Çankırı Kırıkkale Başvur
Bakım Çalışanı (Elektrik/Elektronik/Otomasyon) Ankara Çankırı Kırıkkale Başvur
Üretim Kalite Kontrol Çalışanı Ankara Çankırı Kırıkkale Başvur
Kaynak Operatörü Ankara Çankırı Kırıkkale Başvur
Tezgah ve Cnc Operatörü Ankara Çankırı Kırıkkale Başvur

Share on FacebookShare on Facebook
Tweet about this on TwitterTweet about this on Twitter
Share on LinkedInShare on LinkedIn

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu