Başvurular

KYK 3000 Daimi İşçi Alımı İlanı Yayınlandı 2022

KYK 3000 Daimi İşçi Alımı İlanı Yayınlandı 2022, iş başvuru bölümüzde KYK 3000 Daimi İşçi Alımı İlanı Yayınlandı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. KYK 3000 Daimi İşçi Alımı İlanı Yayınlandı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

KYK 3000 Daimi İşçi Alımı İlanı Yayınlandı

Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu yayınlamış olduğu iş ilanı ile çok sayıda işçi alımı yapacağını açıkladı. KYK ilan kapsamı içinde 2264 sürekli olarak işçi, 406 engelli işçi ve 330 eski hükümlü işçi alımı gerçekleştirecek. Adaylar ilana İŞKUR üzerinden başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • KYK 3000 İşçi Alımı İlanı 2018
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Sözlü Sınav İçin Belge Teslim İşlemleri
  • Sınav ve Kura İşlemleri
  • Sınav Sonuçlarına Nasıl, Nereden İtiraz Edilir?
  • Göreve Başlama İşlemleri Nelerdir?
  • Gerçeğe Aykırı Beyan

KYK 3000 İşçi Alımı İlanı 2018

Devlet yurtlarına KPSS ile lise mezunu 3 bin işçi alınacak KYK, il müdürlükleri ve yurt müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere, 2016 KPSS’den 60 ve üzeri puan alan adaylar içinden 3 bin daimi işçi alacak. İlan iskur.gov.tr adresinde yayımlanacak

YÜKSEKÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SÜREKLİ İŞÇİ ALIM İLANI

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü il müdürlükleri ve bağlı yurt müdürlüklerinde (ilçeler dahil) çalıştırılmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri ikaznca (Ek-1) tabloda dağılımı gösterilen Güvenlik Görevlisi, Bakım Onarım Personeli, İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci ve Temizlikçi meslek kolunda daimi süreli işçi ile Temizlikçi meslek kolunda Engelli ve Eski Hükümlü işçi alınacaktır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş yahut İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
  • Özel kanun yahut diğer mevzuatında bulunan şartları taşımak.
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  • Yaptırılacak Arşiv Araştırması olumlu yanıtlanmak.
  • Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli yahut muaf olmak).
  • Her aday, İŞKUR’da yayımlanan listede bir iş yeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilir.
  • İŞKUR da ilan edilen iş gücü isteklerinde gösterilen son başvuru tarihi saygınlığıyla gösterilen bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık yahut malullük aylığı almamak,
  • Yapılacak sınavdan sonra başarılı olan adaylardan “işe alınacağı hizmet alanında” istihdamında sakınca bulunmadığına dair SGK aracılığıyla yetkilendirilmiş olan sağlık kuruluşlarından temin edilecek “çalıştırılacağı meslek kolunda çalışmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu” istenecektir.
  • 12. İşe alınacak işçilerin deneme süresi altmış gün olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi fes edilecektir.
  • Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan-sınav sürecinin her aşamasında idarece sonlandırabilecektir.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

  • Kurumumuz taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere alınacak Güvenlik, Bakım-Onarım ve İklimlendirme Personeli ortaöğretim (lise ve dengi) düzeyindeki KPSS puanıyla Sözlü Sınav sonucuna göre belirlenecektir
  • Lise mezunları için; 2016 KPSS sınavına girmiş olmak ve P94 puan türünden en az 60 puan almış olmak.
  • Temizlikçi, Engelli ve Eski Hükümlü İşçiler; ilköğretim düzeyinde, noter huzurunda çekilecek Kura sonucuna göre belirlenecektir.
  • Güvenlik Görevlisi ve İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci için Vardiyalı çalışmaya engel durumu olmamak

Sözlü Sınav İçin Belge Teslim İşlemleri

1. İŞKUR aracılığıyla Kurumumuza gönderilecek Sözlü Sınav için nihai listede bulunan adayların; hangi belgeleri teslim edeceği, belge teslim yeri, tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemleri (www.yurtkur.gsb.gov.tr) internet adresinde ilan edilecek olup, bunun bunun yanında yazılı tebligat yapılmayacaktır.Başvuru yapan adayların başvuru sürecini gösterilen internet adresinden takip etmeleri önem arz etmektedir.

Sınav ve Kura İşlemleri

Güvenlik, Bakım-Onarım ve İklimlendirme Personeli için; İŞKUR’da ilan edilecek nihai listede bulunan adayların Sözlü Sınav Yeri ve Tarihleri (www.yurtkur.gsb.gov.tr) internet adresinde ilan edilecek olup, bunun bunun yanında yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü sınav adayların iştigal ettikleri görevlerle alakalı konularda, yürütmekle yükümlü oldukları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacaktır. Yapılacak sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilecek olup başarı notunun belirlenmesinde; KPSS puanının %70’i, sözlü/uygulamalı puanın %30’u alınmak suretiyle başarı sırası belirlenecektir. Sınav kurulunca, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Sınavda başarılı olup da işe başlamayanlar ile deneme süresi içinde işten ayrılanların yerine, yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle yerleştirme yapılacaktır. Yapılan sınav neticesinde Asıl ve Yedek olarak başarılı olan adaylar; (www.yurtkur.gsb.gov.tr) internet adresinde ilan edilecek olup, adaylara bunun bunun yanında yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Temizlik Personeli için; İŞKUR aracılığıyla Kura Çekimi yapılmak üzere gelen listede bulunan adayların, Kura Çekim Yeri ve Tarihleri (Ek-1) listede bulunmaktadır. Kura çekimi noter huzurunda yapılacaktır. Adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilecektir. Tüm başvuru sahipleri içinden Kura ile açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Kura Çekimi neticesinde Asıl ve Yedek olarak başarılı olan adaylar; (www.yurtkur.gsb.gov.tr) internet adresinde ilan edilecek olup, adaylara bunun bunun yanında yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sınav Sonuçlarına Nasıl, Nereden İtiraz Edilir?

Sınav sonuçlarına ilişkin olarak, sonuçların açıklanmasından bu yana 7 (yedi) iş günü içinde Sınav Kuruluna itiraz yapılabilir. Yapılan itirazlar, Sınav Kuruluna ulaştığı tarihten bu yana on gün içinde neticelendirılarak, nihai karar itiraz sahibine iadeli taahhütlü posta ile bildirilir. T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe, faksla yapılan itiraz ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Göreve Başlama İşlemleri Nelerdir?

Göreve başlamaya hak kazanan adaylar alakalı il müdürlüklerine istediğimiz belgeleri belirtilecek tarihe kadar şahsen teslim edeceklerdir. Posta, kargo yahut kurye ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Lakin fiilen askerlik görevinde bulunanlar ile hastalık yahut doğum mazereti sebebiyle belgelerini teslim etmeye gidemeyecek durumda olanlar (durumlarını söyleyen askerlik belgesi, doğum raporu yahut hastalık raporu ibraz etmeleri kaydıyla) belgelerini yakınları aracılığıyla teslim edebileceklerdir.

Belgeleri teslim alınan adayların, Arşiv Araştırmasının sonuca varılmasını müteakip yazılı tebligat yapılmak suretiyle vazifeye başlamaları sağlanacaktır. Doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle gelemeyecek durumda olanların; bu durumlarını belgelendirmeleri halinde kanuni mazeretlerinin sona ermesini vazifeye başlamaları sağlanacaktır.

Gerçeğe Aykırı Beyan

Gerçeğe aykırı belge verenlerin veya beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilecektir. İşe alınması işleminin iptaline ilişkin yasal işlem yapma hakkı saklıdır.

* Uygun olan adayların başvurularını İŞKUR üzerinden www.iskur.gov.tr adresinden yapmaları gerekmektedir. Alım yapılacak Ek liste www.yurtkur.gsb.gov.tr adresinde bulunmaktadır,

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden ilan sorgulaması uygulayabilirsiniz.

Bu makalemizde KYK aracılığıyla yapılacak olan 3000 daimi işçi alımı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler paylaştık. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara KYK iş ilanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER KYK HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, kyk hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan kyk açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu