Başvurular

Yargıtay Sözleşmeli Personel Alımı Yapacağını Açıkladı 2022

Yargıtay Sözleşmeli Personel Alımı Yapacağını Açıkladı 2022, iş başvuru bölümüzde Yargıtay Sözleşmeli Personel Alımı Yapacağını Açıkladı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Yargıtay Sözleşmeli Personel Alımı Yapacağını Açıkladı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Yargıtay Sözleşmeli Personel Alımı Yapacağını Açıkladı

Yargıtay Başkanlığı yayınlamış olduğu ilan ile anlaşmali personel alımı yapacağını açıkladı. İlan kapsamı içinde 10 anlaşmali programcı alımı ve 10 anlaşmali çözümleyici alımı olmak üzere 20 personel alımı gerçekleştirilecektir. Adaylar ilana 19 Haziran 2017 ile 23 Haziran 2017 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Yargıtay anlaşmali personel alımı ilanı ile ilgili başvuru tarihleri, başvuru formu ve başvuru şartları ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler haberimiz devamında bulunmaktadır.

  • Yargıtay Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2017
  • Diğer Başvuru Şartları
  • Yargıtay Sözleşmeli Personel Alımı Başvurusu 2017
  • Başvuru Sonuçları
  • Maaş

Yargıtay Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2017

Başkanlığımız Bilgi İşlem Merkezi Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi ve 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ikaznca; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) aracılığıyla yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS B grubu); 2016 KPSSP3 puan türü (70 puan ve üzerinde alanlardan) esas alınmak suretiyle yapılacak sözlü sınav sonucu aşağıda başvuru şartları gösterilen 10 anlaşmali programcı ve 10 anlaşmali çözümleyici alınacaktır.

1)Programlama dilini bildiğini belgelemek; (Yükseköğrenimi sırasında bilgisayar programcılığı alanında ders aldığına ilişkin okuldan onaylı belge (Transkript ve ders açılım belgesi)).

2)Adayların başvuru dilekçeleri ekinde ibraz ettikleri transkriptten, istediğimiz programlama dili eğitimini aldığı açıkça tespit edilenlerin bunun bunun yanında ders açılım belgesi ibraz etmelerine gerek yoktur. İstenilen programlama dili eğitimini aldığı açıkça belli olmayanların ise okuldan onaylı ders açılım belgesi ibraz etmeleri gerekmektedir.

UNVANI
(Pozisyon)
PUAN
TÜRÜ
KİŞİ SAYISI A- ÖZEL ŞARTLAR İNGİLİZCE
DÜZEYİ
BRÜT
ÜCRETLER
(Ek ödeme
dahil
01/01/2017)
PROGRAMCI P3 10 Yükseköğretim Kurumlarının bilgisayar programcılığı ile alakalı bölümlerinden
lisans düzeyinde mezun olmak.
A-B
C
D
0-1 yıl arası
Hizmet
4.222,197 TL
4.057,139 TL
3.974,646 TL
ÇÖZÜMLEYCİ P3 10 1) Fakültelerin dört yıllık Bilgisayar Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar
Enformatik, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve
Teknolojileri, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri, Bilgisayar
Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol
Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim
Teknolojileri Öğretmenliği, İstatistik, Fizik, Matematik, Matematik Bilgisayar,
Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik
Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Enformasyon Teknolojileri, Fizik
Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri
Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği,
Endüstri Mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim
Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun
olmak.
2) Biri Java olmak üzere en az 2 (iki) programlama dilini bildiğini belgelemek.
3) Kamu kurum/kuruluşlarında yahut özel sektörde en az 1 (bir) yıl BİM’de
programcı olarak çalışmış olmak. (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde bilişim
personeli (programcı) olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu yahut aynı Kanunun
4/B maddesi ile 399 sayılı KHK’ye tabi anlaşmali statüdeki hizmetler ile 5510
sayılı Kanunun 4/a maddesine tabi özel kesimde bilişim personeli (programcı)
olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri esas alınır.)
A-B
C
D
0-1 yıl arası
hizmet
4.292,881 TL
4.139,656 TL
4.057,139 TL

 

Diğer Başvuru Şartları

  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde gösterilen genel şartlara haiz bulunmak.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik yahut yaşlılık aylığı almıyor olmak.
  • 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.
  • Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizceden en az (D) düzeyinde puan almış olmak, veya YDS dışındaki İngilizce dil sınavlarında YDS (D) düzeyine eşdeğer ÖSYM yönetim kurulu aracılığıyla tespit edilen puanları almış olmak. (Yabancı dil sınav sonuç belgelerinin eşkıymetlikleri ve geçerlilik süresi ile alakalı ÖSYM’nin, bu ilanın son başvuru tarihi itibariyle geçerli olan “Yabancı Dil Sınavları Eşkıymetlikleri” ile ilgiliki kararı esas alınacaktır.) Yabancı dil sınav sonuçları 5 yıl süreyle geçerlidir. Bu sürenin bitiminde yeniden sınava girmeyenlerin yabancı dil bilgisi düzeyi (D) düzeyi olarak kabul edilir.
  • Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre anlaşmali olarak çalışmakta iken, son bir yıl içinde hizmet anlaşmasi esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle herhangi bir Kurumca anlaşmaleri feshedilenler yahut anlaşma dönemi içinde 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile tespit edilen istisnalar hariç anlaşmalerini tek taraflı feshedenlerin, fesih tarihinden bu yana bir yıl süreyle Kurumumuzun anlaşmali personel pozisyonlarında istihdam edilmeleri olabilecek değildir.
  • Adaylar, programcı ve çözümleyici pozisyonlarından yalnızca birine başvuru yapacaktır.

Yargıtay Sözleşmeli Personel Alımı Başvurusu 2017

İsteklilerin; 19/06/2017 – 23/06/2017 tarihleri içinde(mesai bitimine kadar) www.yargitay.gov.tr adresinde yayımlanan ilan ekindeki dilekçe ve istediğimiz belgeleri, Yargıtay Başkanlığı Personel ve Eğitim Müdürlüğü Vekaletler Cad. No:1 Bakanlıklar/ANKARA (İrtibat Tel: 0 312 416 0281 – 416 00 87) adresine şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

İlanda gösterilen belgeleri eksik ibraz eden yahut hiç ibraz etmeyenler bu belgeleri son müracaat tarihine kadar Kurumumuza ibraz ettikleri takdirde istekleri kabul edilecek, son müracaat tarihinden sonra ibraz etmeleri halinde ise istekleri kabul edilmeyecektir.

Başvuru Sonuçları

Başvuruların incelenmesi neticesinde genel ve özel şartları sağlayan adaylardan 2016 KPSSP3 (70 puan ve üzerinde olan adaylar) puan sırasına konulmak kaydıyla, ilan edilen pozisyon rakamının 10 katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. (Eşit puan almış olmaları sebebiyle son sıradaki aday rakamının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.) Sözlü sınava katılacakların listesi, sınavın tarihi ve yeri Kurumumuz İnternet sitesinde (www.yargitay.gov.tr) ilan edilecektir.

Atanmaya hak kazandığı halde verilecek zaman zarfında vazifeye başlamayanların yerine, ilan edilen pozisyon sayısı ve aldıkları sözlü sınav puanına göre (70 puan ve üzerinde alanlardan) en yüksek puandan başlamak üzere atama yapılacaktır. Göreve başlatılanlar; sosyal güvenlik yönüyle, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/a maddesi hükümlerine tabi olacaklar ve istihdam edilecekleri birimlerde aynı sınıftaki diğer personelin tabi olduğu çalışma saat ve usulüne tabi olarak çalışacaklardır.

Maaş

İlanda gösterilen ücret tutarına brüt 912,54 TL ek ödeme ücreti dahil olup, aylık brüt anlaşma ücreti tutarından sigorta ve sağlık primi ile gelir ve damga vergisi, ek ödeme brüt tutarından ise damga vergisi kesilmektedir.)

Bilgisayar Mühendislerinin brüt anlaşma fiyatlarıne (3 üncü maddeye göre ödeme yapılanlar hariç olmak üzere) mesleki tecrübesi 5 yıldan fazla ve A-B düzeyinde İngilizce dilbilgisi düzeyi olanlar için tespit edilen tavan ücretin %20 si oranında bunun bunun yanında ilave yapılır. Lakin, bu miktarın 3 üncü maddeye göre hesaplanacak miktarın altında kalması halinde 3 üncü maddeye göre ödeme yapılacaktır. (Bu miktardan sigorta ve sağlık primi ile gelir ve damga vergisi kesilmektedir.) Adayların, Kurumumuz bilgi işlem merkezinde güncel olarak kullanılan programlama dillerinden istediğimiz programlama dilini bildiğini gösteren belgelerine istinaden brüt anlaşma fiyatları %25 oranında artırılacaktır. (Bu maddeye göre ödeme yapılanlara bunun bunun yanında 2 nci maddeye göre ödeme yapılmaz.)

Bu makalemizde Yargıtay Başkanlığı aracılığıyla yayına giren anlaşmali personel alımı ilanı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler paylaştık. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca Yargıtay aracılığıyla yayına giren bütün ilanlara Yargıtay İş İlanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu