Başvurular

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Uzman Yardımcısı Alıyor 2022

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Uzman Yardımcısı Alıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Uzman Yardımcısı Alıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Uzman Yardımcısı Alıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Uzman Yardımcısı Alıyor

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı yayınlamış olduğu iş ilanı ile uzman yardımcısı alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Kurum ilan kapsamı içinde 8 uzman yardımcısı istihdam edecektir. Adaylar ilana 15 Ocak 2018 ile 28 Ocak 2018 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile alakalı geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Uzman Yardımcısı Alımı İlanı 2018
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Başvuru Tarihleri, Şekli ve Yeri
  • Adaylardan Sınava Girerken İstenen Belgeler Nelerdir?
  • Öğrenim Dalları ve Kontenjanlar
  • Sınavın Şekli ve Konuları
  • Yazılı Sınavın Yeri ve Tarihi
  • Değerlendirme
  • Sınav Sonuçları

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Uzman Yardımcısı Alımı İlanı 2018

Terörle mücadele alanında politika ve stratejiler geliştirmekle görevlendirilen İçişleri Bakanlığı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına analitik düşünebilen, araştırmacı kişiliğe sahip, ulusal ve ülkeler arası gelişmeleri yakında zamandan takip eden, proaktif, ekip çalışmasına uyumlu, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açık Kamu Düzeni ve Güvenliği Uzman Yardımcıları alınacaktır. Alınacak 8 (Sekiz) uzman yardımcısı Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 7 ve 9 uncu dereceli kadrolarda istihdam edilecektir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde gösterilen genel şartları taşımak,
  • En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, ilanda gösterilen bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • ÖSYM aracılığıyla yapılan 2017 Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) tabloda gösterilen puan çeşitlerinden asgari puanı almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; öğrenim dalları itibariyle alınacak Kamu Düzeni ve Güvenliği Uzman Yardımcısı rakamının 20 katı aday arasına girmek (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da yazılı sınava çağrılırlar),
  • Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü saygınlığıyla otuzbeş (35) yaşını doldurmamış olmak.

Başvuru Tarihleri, Şekli ve Yeri

Başvurular, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (Atatürk Bulvarı No: 149 Bakanlıklar/ANKARA) yahut www.kdgm.gov.tr internet adresinden temin edilecek başvuru formu doldurularak, istediğimiz belgeler ile birlikte şahsen yahut posta yoluyla İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına yapılacaktır.

Posta ile yapılan başvurularda aşağıdaki belgelerin son başvuru tarihine kadar Müsteşarlığa ulaşması şarttır. Postadaki gecikmeler yahut eksik belgelerle yapılmış olduğu yahut gerçeğe aykırı beyanlar içerdiği anlaşılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru formu ve Ek’i belgelerin incelenmesi sonucu yukarıda gösterilen şartlara haiz olup, sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi www.kdgm.gov.tr internet adresinde ve Atatürk Bulvarı No:149 Bakanlıklar/ANKARA adresinde bulunan hizmet binasında asılarak ilan edilecek olup, adaylara bunun bunun yanında tebligat yapılmayacaktır. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, fotoğraflı sınava giriş belgelerini sınav tarihine kadar Müsteşarlıktan yahut sınav günü sınav binasında oluşturulacak bankolardan alabilirler.

Adaylardan Sınava Girerken İstenen Belgeler Nelerdir?

Giriş sınavına katılmak isteyen adaylar, Müsteşarlıktan yahut Müsteşarlık internet sitesinden temin edecekleri sınav başvuru formunu doldurarak aşağıdaki belgeleri eklerler:

  • Yükseköğrenim mezuniyet belgesinin aslı yahut onaylı örneği (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanların diploma denklik belgesinin aslı yahut onaylı örneği),
  • İki adet vesikalık fotoğraf,
  • KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,
  • Özgeçmiş.

Bu belgeler, aslı ibraz edilmek kaydıyla Müsteşarlıkça da onaylanabilir.

Öğrenim Dalları ve Kontenjanlar

Kamu Düzeni ve Güvenliği Uzman Yardımcısı alınacak bölümler, kadro adedi, yazılı sınava çağrılacak aday sayısı, KPSS puan türü ve taban puan aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Mezun Olunan Alan/Bölüm Kadro Adedi Yazılı Sınava Çağrılacak Aday Sayısı KPSS Puan Türü Taban Puan
Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri 8 160 KPSSP30

KPSSP33

KPSSP37

80

Sınavın Şekli ve Konuları

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Giriş sınavının yazılı bölümünün sınav sorularının % 60’ı lisans eğitim hayatına ait mesleki bilgilerden, % 20’si Müsteşarlığın görev alanına ait temel bilgilerden, % 20’si ise genel kültür ve genel yetenek konularından buluşmaktedir. Yazılı sınav klasik olarak yapılacaktır.

Genel kültür ve genel yetenek soruları ile Müsteşarlığın görev alanına ilişkin sorular bütün gruplar için ortak olacaktır. Lisans eğitim hayatına ait mesleki bilgilere ilişkin sınav konuları alanlar itibariyle aşağıda gösterilmiştir. Mezun olunan alanlar dikkate alınarak soruların ağırlığı değişebilir. Adaylar için alan bilgisi konuları;

Yönetim Bilimi, Siyaset Bilimi, Siyasi Tarih, Türk Dış Politikası, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Kuruluşlar.

Yazılı Sınavın Yeri ve Tarihi

Yazılı Sınav 11.03.2018 tarihinde Ankara’da yapılacak olup, sınavın saati ve yerine ilişkin bilgiler sınav giriş belgesinde belirtilecektir. Adayların, sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında, sınava giriş belgesi ile fotoğraflı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi yahut pasaport) bulundurmaları gerekmektedir.

Değerlendirme

Yazılı sınav lisans eğitim hayatına ait mesleki bilgiler 60 puan, Müsteşarlığın görev alanına ait temel bilgiler 20 puan, genel kültür ve genel yetenek konuları 20 puan olmak üzere 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

Yazılı sınav sonuçları, Müsteşarlığımız www.kdgm.gov.tr internet adresinde ve Atatürk Bulvarı No: 149 Bakanlıklar/ANKARA adresinde bulunan hizmet binasında ilan edilecektir. Yazılı sınavda başarılı olarak sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylara sözlü sınavın yeri, tarihi ve saati bunun bunun yanında bildirilecektir.

Yazılı sınav neticesinde yetmiş puandan az olmamak üzere, en yüksek puandan başlanarak gruplar itibariyle tespit edilen kadronun dört katına kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. Son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır. Sözlü sınavda adaylar;

  • Yazılı sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (50 puan),
  • Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü (10 puan),
  • Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu (10 puan),
  • Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan),
  • Genel yetenek ve genel kültürü (10 puan),
  • Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan),

yönlerinden ve gösterilen puan ağırlıklarında değerlendirilecektir. Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almaları gerekmektedir.

Sınav Sonuçları

Giriş sınavında başarılı olmak için yazılı ve sözlü sınavların her bir aşamasından en az 70 puan alınması zorunludur. Başarılı olmak için gerekli olan puanı almış olmak kaydıyla başarı sıralaması, yazılı sınav ile sözlü sınav notlarının aritmetik hemen hemensı alınarak belirlenecektir. Sınav sonuçlarına göre adayların yazılı ve sözlü sınav notlarının aritmetik hemen hemensının eşitliği durumunda yazılı sınav puanı yüksek miktarda olan aday; her iki puanın da eşit olması halinde KPSS puanı yüksek miktarda olan aday sıralamada üstte bulunacaktır.

Giriş sınavı sonuçları, puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle başarı derecesine göre sıraya konulup, atama yapılacak kadro sayısı kadar aday asil, atama yapılacak kadro rakamının en fazla yarısına kadar aday ise yedek olarak tespit edilecektir. Yapılacak sınav neticesinde, yukarıda gösterilen sayı kadar başarılı aday bulunmadığı takdirde, Müsteşarlık başarılı aday sayısı kadar personel alabilir yahut yukarıda gösterilen alanlar ve sayılar içinde değişiklik yapabilir. Giriş sınavı sonuçları Müsteşarlığımızın internet sayfasında ve hizmet binasında ilan edilecektir. Ayrıca, asil ve yedek listelerde bulunan adaylara sınav sonucu yazılı olarak bildirilecektir.

Adaylar, sınava katılacakların listesinin yayına girmesindan bu yana 7 (yedi) gün içinde sınav listesine, sınav sonuçlarının açıklamalmasından bu yana 7 (yedi) gün içinde ise sınav sonucuna yazılı olarak itiraz edebilir. İtirazlar, en fazla 7 (yedi) gün içinde incelenerek itiraz sonuçları adaya yazılı olarak bildirilecektir.

Sınavı kazananlardan sınav başvuru formunda gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir. Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda olduğu yahut belge verdiği tespit edilenler ile ilgili suç açıklamasunda bulunulacaktır. Giriş sınavına ilişkin gerekli görülen bilgilendirmeler, Kurumun www.kdgm.gov.tr internet sayfasından yapılacaktır. İlan olunur.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Adres : Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Atatürk Bulvarı No:149 Bakanlıklar/ANKARA

Tel : 0 (312) 422 60 00

Bu makalemizde Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı aracılığıyla yapılacak olan uzman yardımcısı alımı ilanı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.


DİĞER UZMAN YARDIMCISI ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, uzman yardımcısı alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan uzman yardımcısı alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu