Başvurular

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2022

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2022, iş başvuru bölümüzde Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Sözleşmeli Personel Alımı İlanı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Sözleşmeli Personel Alımı İlanı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Sözleşmeli Personel Alımı İlanı

  • Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( TİKA ) 15 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı
  • TİKA Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( TİKA ) 15 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı yani bilinen adıyla TİKA yayınlamış olduğu ilan ile 15 anlaşmali personel alımı gerçekleştireceğini dile getirdi. TİKA anlaşmali personel alımı ilanı başvuruları 23 Mayıs 2016 tarihinde ekranlara gelecek olup, 27 Mayıs 2016 tarihinde son bulacaktır. Yapılan incelemeler ve değerlendirmelerin ardından mülakata çağırılan adaylar ardından açıklanacaktır. TİKA Başkanlığında anlaşmali olacak istihdam edilecek olan personel “Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığında Çalıştırılacak Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik Esasları” uygulanır. TİKA anlaşmali personel alımı başvurusunda bulunan ve başvuruları kabul gören adaylar ardından 2 Haziran 2016 tarihinde ilan edilecek yerde, 08 ila 17 Haziran 2016 tarihleri içinde giriş sınavına tabi tutulacaklardır.  TİKA anlaşmali personel alımı ilanına dair diğer başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru ayrıntılarına haberimizin devamından varabilirsiniz.

TİKA Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Bütün başvuru grupları için İngilizce, Fransızca, Rusça, İspanyolca ve Arapça dillerinden herhangi birinden 2014 yılı için Sonbahar, 2015 yılı için İlkbahar ve Sonbahar, 2016 yılı için İlkbahar dönemlerinde ÖSYM aracılığıyla yapılan Yabancı Dil Sınavı’ndan 1. Gruptan başvuran adaylar için (C) düzeysinde; 2, 3 ve 4. Gruptan başvuran adaylar için (B) düzeyinde puan almış olmak yahut Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla bu düzeye denk kabul gören ve ülkeler arası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak yahut Başkanlıkça yapılacak yabancı dil sınavında başarılı (1. Grup 70 puan; 2, 3 ve 4. Gruplar için 80 puan) olmak.

Bu maddede gösterilen şartlar yabancı uyruklu adaylar için aranmaz.

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin 1 inci fıkrasının (A) bendinin (4) (5) (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde gösterilen şartları haiz olmak,
  • Eksik belge ve bilgi bulunan başvurular ile şartları uymadığı halde yapılan başvurular işleme alınmayacaktır. (Belgelerin aslı ibraz edilmek kaydıyla fotokopisi İKDH Dairesi Başkanlığınca tasdik edilebilecektir.)
  • Başvurulacak gruplara göre aşağıda bulunan “Sözleşmeli Personel Grupları ve Aranan Özel Şartlar Tablosu” ndaki şartları taşıyor olmak,
Gruplar Adet Başvurabilecek Mezuniyet Alanı Özel Şartlar
1. Grup 5 – Üniversitelerin İnşaat Mühendisliği yahut Mimarlık bölümlerinden mezun olmak. – Mühendis yahut Mimar pozisyonunda en az 5 yıllık hizmet süresine sahip olmak.- Tercihen saha deneyimi sahibi olmak

– Tercihen tarihi eser restorasyonu alanında tecrübe sahibi olmak yahut lisansüstü derece sahibi olmak

2. Grup 1 – Üniversitelerin İletişim Fakültelerinde Radyo, TV Sinema, Gazetecilik, Görsel Sanatlar ve İletişim Tasarımı ve diğer alakalı bölümlerinden mezun olmak. – İletişim ve medya sektöründe en az 3 yıllık hizmet süresine sahip olmak. Tercihen yayıncılık, kurumsal iletişim, grafik tasarımı, internet medyası, web tasarımı konularında çalışmış olmak.
3. Grup 6 – Üniversitelerin 4 (dört) yıllık İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler ve Maliye Bölümlerinden mezun olmak – TİKA’nın faaliyet alanına giren konularda en az 4 yıllık hizmet süresine sahip olmak.- Tercihen yurtdışında kalkınma işbirliği ve teknik yardım başta olmak üzere inceleme-araştırma ve Sivil Toplum Kuruluşu çalışmaları yürütmüş olmak.
4. Grup 3 – Üniversitelerin Sosyoloji yahut Sosyal Hizmetler Bölümlerinden mezun olmak – En az 3 yıl hizmet süresine sahip olmak ve TİKA proje ve faaliyetlerinin yürütüldüğü sahaya ilişkin araştırma, inceleme çalışmalarında yer almış olmak yahut TİKA proje ve faaliyetlerinin yürütüldüğü sahaya ilişkin akademik yayın yapmış olmak.

Adayların aşağıda bulunan başvuru evraklar ile birlikte en geç 27 Mayıs 2016 cuma günü mesai bitimine (saat 18.00) kadar TİKA İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı GMK Bulvarı No: 140 Çankaya/ANKARA adresine şahsen yahut posta yolu ile başvurması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan müracaatlar ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Başvuru için istenen belgeler:

a) Başkanlıktan yahut www.tika.gov.tr adresinden temin edilerek açık ve eksiksiz olarak doldurulmuş

Başvuru Formu,

b) Yükseköğrenim diploması veya geçici mezuniyet belgesinin aslı yahut Başkanlık aracılığıyla onaylı örneği, (yabancı üniversite mezunları için bunun bunun yanında denklik belgesi),

c) YDS yahut Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla buna denk kabul gören ve ülkeler arası geçerliliği bulunan sonuç belgesinin aslı yahut Başkanlık aracılığıyla onaylı örneği, (Başkanlıkça yapılacak dil sınavına gireceklerden bu belgeler istenmez.)

ç) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için nüfus cüzdanının 1 adet sureti, yabancı ülke vatandaşları için pasaport örneği,

d) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için adli sicil kaydı yazılı beyanı, yabancı ülke vatandaşları için ise sabıka kaydı belgesi yahut buna denk belge,

e) Sağlık yönünden görevini devamlı yapmasına engel bir durum olmadığına ilişkin yazılı beyanı,

f) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyan,

g) Daha önce başka yerde çalışmış olanların çalıştıkları kuruluşlardan alacakları hizmet belgesi (E-devlet üzerinden alınan hizmet dökümünü ve önceden çalışılan yerden alınacak hizmet belgesi),

ğ) En geç üç ay önce çekilmiş 4,5X6 cm. ebadında iki adet fotoğraf,

h) www.tika.gov.tr adresinden temin edilerek el yazısıyla doldurulacak özgeçmiş.

Giriş sınavından önce yabancı dil yeterliliğini gösterir belgesi olmayan adaylar için ihtiyaç halinde 02 Haziran 2016 Perşembe günü Başkanlıkça İngilizce, Fransızca, Rusça ve Arapça yabancı dil düzeylerini ölçmeye yönelik sınav yapılacaktır. Giriş Sınavına girmeye hak kazanan adaylar Başkanlıkça mülakat programında gösterilen yer ve saatte, nüfus cüzdanı yahut sürücü kimlik belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı ikinci bir kimlik belgesiyle hazır bulunacaklardır.

BAŞVURU TARİHLERİ 23-27 Mayıs 2016
YABANCI DİL SINAVINA KATILACAK ADAYLARIN İLANI 31 Mayıs 2016
YABANCI DİL SINAVI 02 Haziran 2016
MÜLAKAT SINAVINA KATILACAK ADAYLARIN İLANI 03 Haziran 2016
MÜLAKAT SINAVI 08 – 17 Haziran 2016

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı yani TİKA 15 anlaşmali personel alımı ilanına dair başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri gibi bilgileri paylaştık. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilir ve diğer TİKA aracılığıyla yayınlanmış olan ilanlara TİKA iş ilanları ve iş başvurusu sayfası üzerinden varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu