Başvurular

Şırnak Valiliği 715 Bekçi Alımı İlanı Detayları 2022

Şırnak Valiliği 715 Bekçi Alımı İlanı Açıklamaları 2022, iş başvuru bölümüzde Şırnak Valiliği 715 Bekçi Alımı İlanı Açıklamaları ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Şırnak Valiliği 715 Bekçi Alımı İlanı Açıklamaları başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Şırnak Valiliği 715 Bekçi Alımı İlanı Açıklamaları

Daha önce BURADA bulunan haberimizin detay kısmında 2.234 bekçi alımı gerçekleştirileceği bilgisini kıymetli okurlarımızla paylaşmıştık. Nihayet bugün ilk ilanlar yayınlanmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı’nca yapılan açıklamaya göre Şırnak ili ve ilçelerine 715 bekçi alımı gerçekleştirilecek.  Bekçi alımı şartları neler, başvuru nereye yapılacak, son başvuru tarihi ne tüm detaylar haberimizin devamında.

  • Şırnak Valiliği’nce Yapılacak 715 Bekçi Alımı Açıklamaları
  • Şırnak İli 715 Bekçi Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Şırnak Valiliği Bekçi Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Şırnak Valiliği’nce Yapılacak 715 Bekçi Alımı Açıklamaları

772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu kapsamı içinde Emniyet Hizmetleri Sınıfında Hakkari, Şırnak Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa illerinde, mülki sınırlar içinde görevlendirilmek üzere Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır. Sınav Komisyonunca yapılacak sözlü ve yazılı sınav sonucuna göre, alımı yapılacak personel kontenjanı Ek-l’de de açıklanmıştır. İl merkez ilçesi sınırları içinde çalıştırılmak üzere bekçi adaylığına alınacaklar için giriş sınavları Valilikçe uygun görülen tarihte il merkezinde, diğer ilçelerde ise Kaymakamlıkça uygun görülen tarihte ilçe merkezinde yapılır. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar ilk kez sözlü sınava girecek olup, sözlü sınavdan geçer not alanlar yazılı sınava gireceklerdir. Yazılı sınav sonucuna göre bekçi olmaya hak kazanan adaylar belirlenecektir. Aşağıda Şırnak bekçi alımı ilanı için başvuru şartları verilmiştir.

Şırnak İli 715 Bekçi Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Türk vatandaşı olmak,
  • İlkokulu bitirmiş olmak,
  • Askerlik ödevini bitirmiş olup 30 yaşından yukarı olmamak, (30 yaşından yukarı olmamak kaydı asıl aday listesine girmiş olan istekliler için bekçiliğe giriş sınavı için verilen dilekçenin Valilik / Kaymakamlıklar aracılığıyla İl / İlçe Emniyet Müdürlüklerine / Amirliklerine havale olduğu tarih; yedek aday listesine giren istekliler için adaylığa tayin tarihi göz önüne alınarak hesaplanır.)
  • Görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık yahut engeli bulunmadığı sağlık kurulu aracılığıyla verilmiş raporlarla tevsik edilmiş olmak,
  • Ağır hapis yahut 6 aydan fazla hapis yahuthut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas yahut yüz kızartıcı başka bir liilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
  • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48’nci maddesindeki şartları taşımak,
  • Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak,

Yukarıda bulunan başvuru şartlarını herhangi bir etapta taşımadığı anlaşılan adayların başvuruları anında iptal edilir.

Şırnak Valiliği Bekçi Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bekçi adayları çalışmak istedikleri valiliklere istediğimiz belgeler ile birlikte başvuruda bulunmalıdırlar. Başvuru dilekçelerinde işe başlayana kadar doğabilecek masrafların kendilerine ait oldukları açıkça bulunmaktadır. Yapmış olduğunuz başvurular İlçe emniyet müdürlüklerine yahut amirliklerine havale olunarak adayın bekçi olabilmesi için herhangi bir engel olup olmadığı geniş bir şekilde bir biçimde araştırılır. Başvurusu kabul edilmeyen adayların dilekçeleri nedeni açıkça belirtilerek başvuru sahibine geri gönderilir. Adaylar sözlü ve yazılı sınava katılmak için;

  • T.C. kimlik numarası beyanı,
  • Okul diploma yahut tasdiknamesi aslı yahut kurumca tasdikli örneği,
  • Askerlik durum beyanı,
  • 4,5×6 ölçülerinde 6 adet fotoğraf,
  • Adli sicil beyanı,
  • Gerekmesi halinde lisede hazırlık okuduğuna dair beyanı.

Şırnak Bekçi Alımı Başvuru Tarihleri: Adaylar başvurularını 6 Nisan 2016 ile 6 Mayıs 2016 tarihleri içinde yapabilirler.

Başvurularını nizami bir biçimde gerçekleştiren ve bekçi olması için herhangi bir engeli bulunmayan adaylara “sınava giriş belgeleri” verilir. Bu belgede sözlü sınav hangi gün yapılacak, sözlü sınav nerede yapılacak, sözlü sınav saat kaçta yapılacak söylenmektedir.

Bekçi alımı için yazılı ve sözlü sınavlara girmiş ve başarıyla bitirmiş, bunun bunun yanında başvurusunda herhangi bir sorun olmayan adaylar için başarı listeleri “11/05/2016” tarihinde açıklanacaktır. Bu listelere valiliklerin internet sitelerinden rahatlıkla erişilebilinecektir. Sınavlara ait itirazlarınızı ise sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından iki iş günü içinde yapabilirsiniz.

Bekçi olmaya hak kazanan adaylar atanmak için sağlık kurul raporu almaları ve alakalı emniyet birimlerine teslim etmeleri gerekmektedir. Ataması yapılan aday memurlar içinden vazifeye başlamayanların yerine yedek listesinden sıra ise adaylar çağırılır.

NOT: Şırnak İl Merkezinde başvuruda bulunmak isteyen adaylar sokağa çıkma yasağı sürdüğinden dolayı Cizre Kaymakamlık Makamına başvuruda bulunacaklardır.

ŞİRNAK
MERKEZ 205
BEYTÜŞŞEBAP 30
CİZRE 205
GÜÇLÜKONAK 30
İDİL 60
SİIOPİ 155
ULUDERE 30
TOPLAM 715

 

 

 


DİĞER BEKÇİ ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, bekçi alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan bekçi alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu