Başvurular

Sahil Güvenlik Komutanlığı 3.500 Subay ve Astsubay Alımı Yapacak! 2022

Sahil Güvenlik Komutanlığı 3.500 Subay ve Astsubay Alımı Yapacak! 2022, iş başvuru bölümüzde Sahil Güvenlik Komutanlığı 3.500 Subay ve Astsubay Alımı Yapacak! ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Sahil Güvenlik Komutanlığı 3.500 Subay ve Astsubay Alımı Yapacak! başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Sahil Güvenlik Komutanlığı 3.500 Subay ve Astsubay Alımı Yapacak!

Sahil Güvenlik Komutanlığı Subay ve Astsubay Alımı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, dün yapmış olduğu açıklamalarda ülkemizi ilgilendiren mühim konularda açıklama bulundu. Bunlardan bir tanesi de subay ve astsubay öğrenci alımı ile alakalı olan açıklamaydı. Buna göre 1 Ocak 2017’den bu yana öğretimine başlamak üzere toplamda 500 subay alımı ve 3 bin astsubay alımı gerçekleştirilecek. Alımlar darbe teşebbüsü ardından subay ve astsubay açığı artmış olan Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek. İşte Efkan Ala’nın açıklamalarının tamamı.

Asker sivil ilişkilerinde sistemin reformuna yönelik çok ciddi adımlar attık . Ve daha pratik adımlar attık. Mesela Zırhlı birliklerin merkezlerden çıkarılması. Jandarma’nın , Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın tamamen İçişleri Bakanlığı’na bağlanması. Şimdi Genelkurmay ilişkileri, okullar , mesela okulların artık sivil kaynaktan alınacak olması, bu neden mühim, hem jandarmada, hem sahil güvenlikte hem kara kuvvetlerinde bu kaynaklardan alınacak.

Bu okullara öğrenciler alınacak. TSK’ya yönelik bir üniversite kuruldu, Milli Savunma Üniversitesi. Biz Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi kurduk. Bu sene de öğrenciler alacağız. 500’e yakın subay yetiştireceğiz, 3 bin astsubay alımı yapacağız . 1 Ocak 2017 ‘den bu yanade bu öğrenciler subay ve astsubay olmak için öğrenime ekranlara gelecek. Şimdi biz bunları lise ve üniversite mezunlarından alacağız. Her kesimden, toplumun içinde yetişmiş, mahallede yetişmiş, sivil toplumda yetişmiş lise mezunu olmuş, üniversite mezunu olmuş alıyorsunuz. Bunun zihnini artık formatlayamazsınız. İlkokuldan sonra, ortaokuldan sonra alınanları formatlıyorlardı. Artık bunlar ortadan kalkıyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı subay ve astsubay alımı ilanı halen yayınlanmadı. İlan yayına girdiğinda www.devlette.com üzerinde geniş bir şekilde bilgiye ulaşabilir ve başvuru ayrıntılarını öğrenebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken sosyal ağlardan bizleri takip etmek. Ayrıca kurumca yayına giren ilanlara Sahil Güvenlik Komutanlığı iş olanakları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER SUBAY VE ASTSUBAY ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, subay ve astsubay alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan subay ve astsubay alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu