Başvurular

ÖSYM Avukat Alımı Yapacağını Açıkladı 2022

ÖSYM Avukat Alımı Yapacağını Açıkladı 2022, iş başvuru bölümüzde ÖSYM Avukat Alımı Yapacağını Açıkladı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. ÖSYM Avukat Alımı Yapacağını Açıkladı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

ÖSYM Avukat Alımı Yapacağını Açıkladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı yayınlamış olduğu iş ilanı kapsamı içinde avukat alımı gerçekleştireceğini açıkladı. ÖSYM Başkanlığı ilan kapsamı içinde 3 avukat alımı yapacaktır. Adaylar ilana 10 Ağustos 2018 tarihi mesai bitimine kadar ilana başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • ÖSYM Başkanlığı Avukat Alımı İlanı 2018
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Başvuru İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
  • Başvurular Nasıl, Nereden Yapılır?
  • Sınav Sonuçları ve İtiraz

ÖSYM Başkanlığı Avukat Alımı İlanı 2018

Başkanlığımızda istihdam edilmek üzere, 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 6 ncı maddesine dayanılarak yürürlüğe giren ÖSYM, Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Giriş Sınavı ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre münhal bulunan (3) adet Avukat kadrosuna atama yapılmak üzere sınavla avukat alınacaktır.

Giriş sınavı sözlü usulü ile 31/08/2018 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Aynı gün bitmemesi halinde takip eden günlerde sözlü sınava devam edilecektir. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylara sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri; Başkanlığın internet sayfasında (sonuc.osym.gov.tr) ilan edilecektir. Adaylar için bunun bunun yanında sınava giriş belgesi düzenlenmeyecektir.

SINIFI UNVANI SAYISI DERECESİ
AH Avukat 2 6
AH Avukat 1 7

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde gösterilen genel şartları taşımak,
  • 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak,
  • Hukuk Fakültesi mezunu olmak,
  • Başvuru tarihinin son günü itibariyle avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • Başkanlık İnternet sayfasından temin edilecek sınav başvuru formu,
  • Mezuniyet belgesinin onaylı örneği (eğitimini yurt dışında tamamlamış olanların diploma denklik belgesinin onaylı örneği),
  • Üç adet vesikalık fotoğraf,
  • KPSS(B) sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,
  • Özgeçmiş,
  • Avukatlık ruhsatnamesinin onaylı örneği.

Yukarıda sayılan belgelerin son başvuru tarihinin mesai bitimine kadar Başkanlığa teslim edilmesi şarttır. Bu belgeler, aslı ibraz edilmek kaydıyla Başkanlıkça da onaylanabilir.

Başvurular Nasıl, Nereden Yapılır?

Başvurular bu ilanın yayımlandığı tarihten başlamak üzere 10/08/2018 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Adayların sınava katılabilmek için Sınav Başvuru Formunu bilgisayar ortamında eksiksiz olarak doldurduktan sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle yukarıda gösterilen belgelerle birlikte, Başkanlığımızın Personel ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 06800 Bilkent/Ankara adresine şahsen yahut posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve ilanda gösterilen zaman zarfında yapılmayan başvurular dikkate alınmaz.

Başvurusu kabul gören adayların listesi, sınav yeri ve tarihi Başkanlığın internet sitesinde (sonuc.osym.gov.tr) açıklamalur.

Başvuru için aranılan şartları taşıyan adaylar, ilanda gösterilen KPSSP3 puan türünden en yüksek puanı alan adaydan başlamak ve atama yapılacak kadro rakamının beş katını geçmemek üzere bir sıralamaya tabi tutulur. KPSSP3 puan türü itibariyle en son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılır. Sıralamaya giren adaylar Başkanlık internet sitesinde (sonuc.osym.gov.tr) açıklamalur.

1) Sınav konuları şunlardan oluşmaktadır:

  1. Anayasa Hukuku
  2. Medeni Hukuk
  3. Borçlar Hukuku ç) Ticaret Hukuku
  4. Medeni Usul Hukuku
  5. İcra ve İflas Hukuku
  6. İdare Hukuku
  7. İdari Yargılama Hukuku ğ) Ceza Hukuku
  8. Ceza Usul Hukuku ı) İş Hukuku
  9. 6114 sayılı Kanun ve İlgili mevzuat 2) Sözlü sınavda adaylar:

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı

Yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilirler. Adaylar, Sınav Kurulu aracılığıyla bu fıkranın (a) bendi için elli puan, diğer bentlerde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilir ve verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Sınav Kurulu ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik hemen hemensının en az yetmiş olması şarttır. Sınav notlarının aritmetik hemen hemensının eşitliği durumunda KPSS puanı yüksek miktarda olan aday sıralamada üstte yer alır.

Sınav Sonuçları ve İtiraz

Sözlü sınavdan 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylardan; en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl aday ile bunların yarısı kadar yedek aday isimlerinden oluşturulan kazananların listesi belirlenir. Başarı sırasına göre oluşturulacak yedek aday listesi, sınav sonuçlarının ilanından bu yana altı ay süreyle geçerlidir. Sınav sonucu asıl listelerde bulunan adaylara Başkanlığın İnternet sayfasında (sonuc.osym.gov.tr) açıklamalur bunun bunun yanında yazı ile de bildirilir. Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden bu yana beş gün içinde yazılı olarak komisyona itiraz edilebilir. Gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenler ile ilgili 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun alakalı hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulur.

Başvuru Formunda gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenler, giriş sınavını kazanmış olsalar bile, sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi bu atamaları iptal edilir ve bunlar hiçbir hak talep edemezler, İdare aracılığıyla ödenen bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilir. Kurumu yanıltanlar kamu görevlisi ise bu durum bunun bunun yanında çalıştıkları kurumlara da bildirilir.

Giriş sınavında başarılı olan adaylardan, ilan edilen boş kadro sayısı kadar aday, başarı sıralamasına göre avukat kadrolarına atanırlar. Asıl listeden avukat kadrolarına atanmaya hak kazanan adaylardan çeşitli nedenlerle vazifeye başlamayanların yahut ataması yapılıp herhangi bir nedenle görevden ayrılanların yerine, yedek listeden başarı sırasına göre atama yapılabilir. Gerekli belgeleri süresinde ibraz etmeyenlerin atamaları yapılmaz. Atamaları yapılanların görevlerine başlamalarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 62 nci ve 63 üncü maddesi hükümleri uygulanır.

Bu makalemizde ÖSYM aracılığıyla yayına giren avukat alımı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdiler. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren ilanlara ÖSYM iş başvuru formu sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER ÖSYM HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, ösym hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan ösym açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu