İnternet

Metrekare (m²) işareti nasıl yapılır? 2021

Metrekare (m²) işareti nasıl yapılır?, bilgi sitemizde Metrekare (m²) işareti nasıl yapılır? başlığı altında bilgi paylaştık. Metrekare (m²) işareti nasıl yapılır? ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

Metrekare (m²) işareti nasıl yapılır?

metrekare-isareti-nasil-yapilir

Metrekare işareti dijital ortamda nasıl yapılır ve m2 nasıl yazılır gibi soruların cevabını bulmaya çalışacağız.

Hayatımızın bir çok alanında okulda ders işlerken yahut ölçüm yapmak istediğimizde yahut başka durumlarda üste iki (²) işaretinin dijital ortamda nasıl yapılacağı noktasında bizi düşündürüyor. Klavyede metrekare işareti nasıl yapılır  sualinin yanıtını arıyor bulunacağız.

Metre Kare Nasıl Yazılır ?

Bilgisayarda yahut klavyenin kullanıldığı televizyon, tablet, telefonlarda ister microsoft office word, excel ister metin belgelerinde yahut başka bir yerlerde metrekare işareti (m²) kullanmak istediğimizde nasıl yapıldığını bilmiyoruz.

Mevcut klavye üzerinde bulunmayan bu gibi ascii yani yardımcı kodlar ile yazılmasına olanak sağlıyor. İşin özünde ise bizim yapmamız gereken kare işaretidir. Zaten m yahut kilometre kısaltması olan km harfleri klavyemizde mevcuttur.

Ayrıca m2 işareti nasıl yapılır yazımızın yanında merak edeceğinizi düşündüğümüz kalp işareti ( ♥ ) işareti nasıl yapılır yazımıza da bakabilirsiniz.

metrekare-isareti-nasil-yapilir

Aynı zamanda matematiksel kısaltmalarda üste iki (²) işaretinin vazgeçilmez olduğunu bilinmekte.

Metre kare işaretini nasıl yapılacağına gelecek olursak ilk kezr istediğimizi birimin kısaltması olan harfi yahut istediğimiz sembol veya sayıyı yazıyoruz. Yanına kare işaretini yapabilmek için klavyede Alt tuşuna basılı tutmak kaydıyla 0178 yazdığımızda üste iki (²) işareti çıkacaktır.(Alt(Basılı Tut)+0178)

Telefonda metrekare nasıl yazılır? sorusuna yanıt verecek olursak telefonumuzda hali hazırda bunu yapmak pek olabilecek değil. Sizin için aşağıda sunduğumuz kare işaretleri kopyala yapıştır şeklinde uygulayabilirsiniz.

Ayrıca şekilli nickler nasıl yapılır? yazımıza bakabilirsiniz.

Tablette yahut bilgisayarda yapamadığımızda kare işaretini aşağıda vereceğimiz işaretleri kopyalayıp istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.

Üste iki işaretini Kopyala                    ²

Metrekare işaretini Kopyala             m²     M²

Kilometre işaretini Kopyala      km²   Km²    KM²

Ayrıca m2 işareti nasıl yapılır yazımızın yanında merak edeceğinizi düşündüğümüz Sonsuzluk işareti nasıl yapılır? yazımıza da bakabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu