İnternet

İphone Pil Sağlığı Nasıl Arttırılır? 2021

İphone Pil Sağlığı Nasıl Arttırılır?, bilgi sitemizde İphone Pil Sağlığı Nasıl Arttırılır? başlığı altında bilgi paylaştık. İphone Pil Sağlığı Nasıl Arttırılır? ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

İphone Pil Sağlığı Nasıl Arttırılır?

iphone-pil-omrunu-uzatma-yontemleri

iphone pil sağlığıarttırma konulu makalemizde siz kıymetli okurlarımıza iphone pil ömrü yahut sağlığı nasıl arttırılır ve kaç olmalı soruların cevabını bulmaya çalışıyor bulunacağız. Ayrıca pil ömrünü arttırma yollarını söz edeceğiz.

Telefonumuzun pil ömrünü uzatmanın birkaç yolu var bunların bazı hizmetleri ve özellikleri kapatmaktan geçiyor. iPhone pil ömrünün uzaması yönünden, ihtiyaç duyabilecek anlarda bu özellikleri kullanmak bi hayli yararlı olacaktır.

iPhone Pil Ömrü Uzatma Yöntemleri

Yazımızda iphone pil sağlığı yükseltme için başvurabileceğimiz ipucu ve metotları açıklayıcı ve akıcı bir dille, maddeler halinde siz değerli okurlarımıza anlatmaya başlayalım.

1. Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak

Telefonumuzun Arka Planda Uygulama Yenileme özelliği, telefonun pilini bi hayli tüketiyor. Lakin düşük güç modundayken zaten aktif olmuyor.

iPhone kullanıcısı kullanmış olduğu uygulamadan çıktıktan sonra uygulamanın kapandığını düşünür. Lakin uygulama kapanmaz ve arka planda çalışmaya sürdürmektedir. Bu da iphone pil sağlığı azalmasına neden olmaktadır.

Ayarlar > Genel > Arka Planda Uygulama Yenile menüsü altından bunu rahatlıkla kapatabilirsiniz.

iphone pil sağlığı arttırma

Böylelikle iPhone’u  daha verimli ve yüksek güçlü olarak kullanabilirsiniz.

2. Uyandırmak İçin Kaldır özelliğini kapatmak

iphone pil sağlığı nasıl arttırılır sorusunun bir diğer cevabı ise; Uyandırmak İçin Kaldır özelliği aktif üyenin iphone’nu cebinden çıkararak kullanmak istemesi halinde ekranı otomatik olarak açıyor. İphone’nun bu özelliği devre dışı bırakmak için;

Ayarlar > Ekran ve Parlaklık > Uyandırmak için Kaldır   seçeneğini devre dışı bırakmak yeterli olacaktır.

Ayrıca telefonumuzun pil ömrünü arttırmak ve batarya tasarrufu yapmak için yayınlamış olduğumuz makalemize bakabilirsiniz.

iphone-pil-omrunu-uzatma

3. Bildirimleri kapatmak

Bildirimler uygulamalar için mühim ve bizler için bakıma yaşamımızın bir parçası olmuş durumdadır. Örnek verecek olursak bir haber uygulaması günde attığı mühim yahut önemsiz birden fazla haber bildirimi ile sürekli olarak ekranınızın açılmasına neden olmaktadır. Bu özelliği Kapatarak iphone pil sağlığı yükseltme ye yardımcı olmuş oluruz.

Bu özelliğin kapatılması için Ayarlar > Bildirimler yolunu takip eden kullanıcıların, burada bulunan uygulamalar içinden gereksinimlerine göre tercihini yaptıktan sonra “Kilit Ekranda Göster” seçeneğini devre dışı bırakması yeterli olacaktır. Böylelikle iphone pil ömrünü arttırmış bulunacağız.

iphone-pil-omru-uzatma-yontemleri

4. Konum Servislerini kapatmak

iphone pil ömrü uzatma metotlarınin 4 maddesi ise Konum servisleri, konumunuzu belirlemek için GPS ve Bluetooth ile kitle kaynaklı Wifi ulaşım noktası ve baz istasyonu konumlarını kullanır. GPS(Global Positioning System) yüksek şarj yiyen etmenlerin başında gelmektedir.

Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri’ne gidin ve istemediğiniz uygulamalara göre “Asla” seçeneğini aktif hale getirin yahut konum servislerini tamamını kapatmanıza yeterli olacaktır.

iphone-pil-omrunu-uzatma-yontemleri

5. Ekranı kullanılamadığı zamanlarda kapatmak

Ekran kilit süresi için en düşük olan 30 saniyeyi tercih ederek, telefonun kullanmadığınız durumlarda ekranın en kısa bir sürede kapanmasını ve gereksiz pil tüketimini önlemiş bulunacağız.

Ayarlar > Ekran ve Parlaklık > Otomatik Kilit menüsü üzerinden 30 saniye seçeneğini seçebilirsiniz. Bu yöntem ile iphone pil sağlığı arttırmış oluyoruz.

iphone-pil-omrunu-uzatma-yontemleri

6. Wi-Fi ve Bluetooth’u kapatmak

İOS 11 ile geliştirilen yeni kontrol merkezi Wifi ve Bluetooth’u pasif ettiğiniz halde normalde tam manası ile kapanmıyorlar. Kısa olaraksı wifi ve bluetoothu kontrol merkezinden kapattığımızda devre dışı bırakmış olmuyoruz. Wifi ve Bluetooth devre dışı bırakılırken, iphone’un yeni cihazları görebilmesi için her iki kablosuz bağlantıyı arka planda açık kalmaya sürdürmekte.

iPhone pil ömrünü uzatmak, gereksiz pil tüketiminin önüne geçmek ve bu problemi ortadan kaldırmak için, Bluetooth yahut Wifi’ı kontrol merkezi değil, Ayarlar menüsünden devre dışı bırakmamız gerekmektedir.

iphone-pil-omrunu-uzatma-yontemleri

7. Facebook uygulamasını kaldırmak

Facebook uygulaması arka planda çalıştığından gereğinden fazla şarj tüketiyor. Bundan dolayı facebook uygulamasını kaldırarak yerine Safari, Chrome, Mozilla vb tarayıcılarını tercih ederek Facebook giriş yapabilir, ana ekrana kısa yol atarak uygulama gibi kolay giriş sağlayabilirsiniz. Bu yöntem  iphone pil sağlığı arttırma için çok mühimdir.

iphone-pil-omrunu-uzatma-yontemleri

Ayrıca iphone pil ömrünü uzatmanın yanında telefonunuzun neden şarj olmuyor? maddeler halinde anlattığımız makalemizde bakabilirsiniz.

8. Senkronizasyon ayarlarını düzenlemek

E-Posta hesaplarınızın senkronizasyon süresinde değişiklik yapmak pil ömrü hususunda pozitif sonuçlardan elde edebileceğiniz etkenlerden bir diğeri olan. E-posta hesaplarınızın senkronizasyon zamanının de değişikliğe gitmeniz, pil hususunda tasarruf etmenizi mühim ölçüde sağlayacaktır.

iphone pil ömrü uzatma

App Store da pil ömrü ile alakalı bir çok uygulama mevcut, fakat bunların birçoğu gerçek pil gücünü ve sağlığını tam manası ile görüntüleyemiyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu