Başvurular

Lise Mezunu 2500 Polis Alımı İlanı Yayınlandı 2022

Lise Mezunu 2500 Polis Alımı İlanı Yayınlandı 2022, iş başvuru bölümüzde Lise Mezunu 2500 Polis Alımı İlanı Yayınlandı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Lise Mezunu 2500 Polis Alımı İlanı Yayınlandı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Lise Mezunu 2500 Polis Alımı İlanı Yayınlandı

  • Lise Mezunu Polis Alımı Başvurusu Ne Zaman?
  • Lise Mezunu 2500 Polis Alımı İlanı 2017
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • İnternet Üzerinden Ön Başvuru Tarihleri
  • Başvuru Ücreti Yatırma Tarihleri
  • Sınav Hakkında Bilgiler
  • Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler / Evraklar Nelerdir?
  • Ön Sağlık Kontrolü
  • Fiziki Yeterlilik Sınavı
  • Mülakat Sınavı
  • Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
  • Yedek Adayların Çağrılması

Lise Mezunu Polis Alımı Başvurusu Ne Zaman?

Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Polis Meslek Yüksekokulu yayına giren ilan ile 2500 lise mezunu polis alımı gerçekleştireceğini açıklamıştır. Adayların en az lise mezunu olmaları yahut lise 4. Sınıfta okuyor olmaları gerekmektedir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler haberimiz devamında bulunmaktadır.

Lise Mezunu 2500 Polis Alımı İlanı 2017

2017 Yılı Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Öğrenci Adaylığı Hakkında Duyuru

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için 2.250 erkek, 250 bayan olmak üzere toplam 2.500 öğrenci alımı yapılacaktır. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır. Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda açıklanmıştır. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir. Diğer kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar edilmemesi önemle açıklamalur.

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Lise ve dengi okul mezunu olmak yahut Lise 4. sınıfta okuyor olmak,
  • Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığıyla 2017 yılı içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türlerinin herhangi birinden (YGS-1,YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6) en az (260,00) ham taban puan almış olmak; Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit yahut Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığıyla 2017 yılı içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavının puan türlerinin herhangi birinden en az (150,00) ham taban puan almış olmak (NOT: Emniyet Teşkilatında çalışan yahut Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu bağlamda yer almamaktadır)
  • 18 yaşını bitirdiktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü saygınlığıyla (1 Ekim 2017) 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi saygınlığıyla 26 yaşından gün almamış olmak, (31 Aralık 1992 – 01 Ekim 1999 tarihleri içinde doğmuş olmak),
  • Bayanlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) içinde olmak,
  • Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde tespit edilen koşulları taşımak,
  • Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış yahut aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kayıt edildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan yahut kumar, uyuşturucu yahut ikazcı madde sebebiyle, ile ilgili herhangi bir adli yahut idari soruşturma yahut kovuşturma sürdürmekte olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak yahut bu işler sebebiyle hüküm giymemiş olmak,
  • 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde gösterilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl yahut daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olmamak,

2) Affa uğramış yahut hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, kaçakçılık yahut cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkum olmamak yahut bu suçlardan dolayı sürdürmekte olan bir soruşturma yahut kovuşturma bulunmamak yahut kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,”

  • Eğitim-Öğretim senesinin başlangıç tarihi itibariyle bir siyasi partiye yahut siyasi parti kollarına üye bulunmamak,
  • Alkol, uyuşturucu yahut ikazcı madde kullanımı sebebiyle tedavi görmüş yahut görüyor olmamak,
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
  • Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.
  • Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olmak,
  • Silah taşımaya yahut silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

İnternet Üzerinden Ön Başvuru Tarihleri

Adaylar, PMYO Giriş Sınavına 08-18 Mayıs 2017 tarihleri içinde www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet kapısı hesapları ile başvuruda bulunacaklardır. E-devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan fotoğraflı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden yahut yetkili şubelerden alınabilir. E-devlet kapısı şifresi, yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla alakalı geniş bir şekilde bilgi alınabilir. www.pa.edu.tr adresine giriş yapan adaylar iletişim detaylarını eksiksiz doldurarak başvuru yapacaklardır.

UYARI: İnternet ortamında doldurulması gereken alakalı zorunlu hanelerin doldurulmaması, öğrenim durumu, yaş, YGS puanı, Emniyet Teşkilatı personelinden şehit yahut vazife malulü olanların eş yahut çocukları vb. bilgilerde noksanlık, yanlışlık, tutarsızlık olması, başvuru işleminin neticelendirılmaması, başvurunun gösterilen tarihlerde yerine getirilmemesi ve ön başvurunun internet dışında posta-kargo yahut başka bir yöntemle yapılması, Başvuru ve Sınav Merkezlerinde yapılacak incelemeler neticesinde adayın gerekli giriş koşullarını taşımadığının tespit edilmesi durumunda başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Başvuru Ücreti Yatırma Tarihleri

Sınav başvuru ücreti olan 75.00 TL (Yetmiş beş Türk Lirası), 08 Mayıs 2017 günü saat 09:00’dan 18 Mayıs 2017 günü saat 17:00’a kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2017 Yılı PMYO Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır.
UYARI: YALNIZCA HALKBANK ŞUBELERİNDEN VE ATM’LERİNDEN BAŞVURU ÜCRETİ YATIRILABİLECEKTİR. (HALKBANK’IN İNTERNET BANKACILIĞINDAN VE DİĞER BANKALARIN, İNTERNET BANKACILIĞI VE ATM’LERİNDEN BAŞVURU ÜCRETİ YATIRMA İŞLEMİ YAPILMAYACAKTIR.)

UYARI: Adaylardan ŞAHSEN başvuru esnasında “sınav fiyatının yatırıldığına dair banka dekontu” istenildiğinden ADAYLARIN SINAV ÜCRETİNİ YATIRIRKEN KENDİ ADLARINA T.C. KİMLİK NUMARASI İLE BİRLİKTE, 2017 YILI POLİS MESLEK YÜKSEKOKULLARI (PMYO) GİRİŞ SINAVI İÇİN ücret yatırdıklarını altını çizerek sınav fiyatını yatırmaları ve alınan dekontun şahsen başvuru ve evrak teslimi sırasında yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

UYARI: EMNİYET TEŞKİLATI PERSONELİNDEN ŞEHİT VEYA VAZİFE MALULÜ OLANLARIN EŞ VEYA ÇOCUKLARI SINAV ÜCRETİ YATIRMAYACAKTIR.

UYARI: 2017 yılı PMYO Giriş Sınavına başvuruda bulunan adaylardan;

  • Başvuru fiyatını yatırdığı halde internet üzerinden ön başvuru yapmayan veya yapamayan,
  • Ön başvurusunu yaptığı halde şahsen başvurusunu yapmayan veya başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan,
  • Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında başarısız olan,
  • Ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran yahut aynı işlem için birden fazla ücret yatıran,
  • Sınav fiyatını kendi adına yatırmayan adayların sınav başvuru fiyatları hiçbir biçimde geri ödenmeyecektir.

Sınav Hakkında Bilgiler

Adayların sınav giriş belgeleri ile hangi tarihte ve nerede şahsen başvuruda bulunacakları ve sınava katılacakları www.pa.edu.tr internet adresinde yayına girecektır. Ayrıca adaylara posta yoluyla yahut değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir. Adayların ikamet illerine göre belirlenecek sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. Dolayısıyla adayların ön müracaatı sırasındaki MERNİS kayıtlarındaki ikamet adresleri dikkate alınarak sınav merkezlerine planlamaları yapılacaktır. İnternet ilanının takip edilmemesi sebebiyle şahsen başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara aittir.

İnternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların şahsen başvuruları (evrak teslimi) ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı yapılacaktır. Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinin 10’uncu maddesinin dördüncü fıkrasında bulunan hükme göre ön sağlık kontrolü, fiziksel yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı komisyonlarının kararları kesindir, itiraz edilemez.

UYARI: Adayların, Şahsen Başvuru ve Sınav Merkezlerine alımları sırasında yanlarında cep telefonu, ses, görüntü, kayıt cihazı v.b hiçbir elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir.

Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler / Evraklar Nelerdir?

İnternet üzerinden ön başvuru yapan ve şahsen başvuru ve sınav için çağrılan adayların bununla birlikte getirmesi gereken belgeler;

  1. Nüfus Cüzdanı (Başvuru yapan adaylar başvuru esnasında nüfus cüzdanlarının aslını ibraz etmek zorundadır)
  2. Sınav başvuru dilekçesi, (Sınav giriş belgesi yayına girdiği tarihte, sınav başvuru dilekçesi www.pa.edu.tradresinden indirilebilecektir.)
  3. Aday Sağlık Bilgilendirme Formu, (Sınav giriş belgesi yayına girdiği tarihte, aday sağlık bilgilendirme formu www.pa.edu.tr adresinden indirilebilecektir.)
  4. Adayların Fiziki Yeterlilik Sınavı Parkuruna Katılmasına Engel Sağlık Probleminin bulunmadığına dair beyanı, (Sınav giriş belgesi yayına girdiği tarihte, söz konusu evrakı www.pa.edu.tradresinden indirilebilecektir.)
  5. Diploma yahut bitirme belgesinin aslı yahut arkalı önlü olmak üzere Kurumca onaylı örneği ile öğrenimi devam eden adaylar için son sınıfta olduğunu gösterir öğrenci belgesinin Kurumca onaylı örneği, (Ayrıca lise son sınıfta öğrenim gören adaylar, “Başvuru Dilekçesi” üzerinde bulunan “Öğrenim Bilgileri” bölümünün alakalı kısımlarını doldurup öğrenim görmekte oldukları okulların yetkililerine onaylatacaklardır)
  6. Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf,
  7. Kendisi ve evli ise eşinin sabıka kaydı olmadığını ifade eden yazılı beyanları, (Sınav başvuru dilekçesinin alakalı bölümüne aday kendi el yazısı ile kendisinin ve evli ise eşinin sabıka kaydı durumunu yazacaktır.)
  8. Erkek adaylar için askerlik ile ilişiğin bulunulmadığına dair yazılı beyanı, (Sınav başvuru dilekçesinin alakalı bölümüne aday kendi el yazısıyla askerlik ile ilişiğinin bulunmadığı belirtecektir.)
  9. Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi, (18 yaşını bitirdiktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, yaş düzeltmesi yaptıran adaylar için yaş düzeltme belgesi)
  10. Emniyet teşkilatı şehit yahut vazife malulü olanların eş ve çocuklarından, Personel Dairesi Başkanlığınca verilen şehitlik yahut vazife malullük belgesinin Kurumca onaylı örneği,
  11. Sınav fiyatının yatırıldığına dair banka dekontu,
  12. Sınav Giriş Belgesi, (www.pa.edu.tr adresinde yayına girecektır)

UYARI: Aranılan nitelikleri taşıyan ve istenen belgeleri getiren adayların şahsen başvuruları alınır. Başvuru ile alakalı olarak istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılır. Erkek adayların başvuru ve sınava sakal tıraşlı olarak gelmeleri gerekmektedir.

Ön Sağlık Kontrolü

Adaylar PMYO sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu aracılığıyla ön sağlık kontrolünden geçirilir. Ön sağlık kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılır. Ön sağlık kontrolü komisyonu adaylar ile ilgili “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olur” yahut “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz” şeklinde karar verir. “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar ile ilgili gerekçe belirtilir. Hakkında “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler ve başvuru dönemi içinde başka bir sınav komisyonuna başvuramazlar.

Fiziki Yeterlilik Sınavı

Ön sağlık kontrolü komisyonu aracılığıyla “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar. Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar. Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır. Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar. Hakkında “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.

UYARI: Fiziksel yeterlilik sınavında adayların tabi tutulacağı parkur ve talimatı www.pa.edu.tr adresli internet sayfasından açıklamalacaktır. Adayların Fiziksel Yeterlilik Sınavında yanlarında spor hareketlerine uygun kıyafet ve ayakkabı getirmeleri faydalarına olacaktır.

Mülakat Sınavı

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu aracılığıyla mülakat sınavına tabi tutulurlar. Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu ile ilgili düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile alakalı komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

  • Konu ile ilgili bilgi düzeyi,
  • Kendisinden istediğimizi kavrama,
  • Özgüveni,
  • İfade etme kabiliyeti,
  • Beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter 20 puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için toplam 70 puan yahut üzerinde alması gerekir.

Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Başarı sıralamasına esas Polis Meslek Yüksek Okulu Giriş Puanı; fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25’i, mülakat sınavı puanının % 50’si ile 8 inci maddenin birinci fıkrasının (ç) bendine göre tespit edilen puan türünden veya çeşitlerinden adayın en yüksek puanının % 25’inin toplamıdır. Polis Meslek Yüksek Okulu giriş puanına göre erkek, bayan ve Emniyet Teşkilatı personeli şehit yahut vazife malullerinin eş yahut çocukları için asıl, yedek ve başarısız olmak üzere ayrı ayrı sınav sonuç listesi düzenlenir. Sınav sonuçları Başkanlığın internet sitesinden açıklamalur. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla YGS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı ufak olan aday tercih edilir.

Yedek Adayların Çağrılması

Geçici kayıt sırasında, yüksekokula giremeyecekleri anlaşılan, eksik belge getiren, intibak eğitiminin başladığı günün mesai bitimine kadar başvuruda bulunmayan, Yüksekokuldan ayrılan yahut vefat eden adayların yerine yedek adaylar sırası ile çağrılır. Çağrılan yedek aday, kendine tebliğ edildiği tarihten bu yana en geç üç iş günü içinde planlandığı Yüksekokul Müdürlüğüne evrakları ile birlikte gelerek müracaatta bulunur. Bu süre içinde müracaat etmeyen veya eksik belge ile gelen adaylar haklarını kaybetmiş sayılırlar ve bu adayların geçici kayıtları yapılmaz.

UYARI: Sınav sonuçları ile yedek planlamalara ilişkin sonuçlar, adaylara Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden açıklamalacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu yahut değişik iletişim araçları ile sınav sonuçları açıklamalmayacak ve sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav sonuç açıklamasu tebliğ niteliğindedir.

UYARI: İnternet ön başvurusu ve şahsen başvuru esnasında eksik, yanıltıcı, yalan beyan, sahte evrak yahut sınav komisyonlarını yanlış bilgilendirme neticesinde sınavlara katılarak başarılı olan adaylar, sınavı asıl ve yedek olarak kazanmış olsalar bile, geçici-kesin kayıt işlemleri yapılmayacak, kesin kayıt ve okula kabulleri yapıldıktan sonra bu durumları yaşananların, alakalı yasal mevzuat çerçevesinde eğitim-öğretimin herhangi bir aşamasında ilişikleri kesilecektir. Adayın söz konusu işleme kasıtlı olarak sebebiyet verdiğinin tespit edilmesi durumunda aday ile ilgili gerekli yasal işlem yapılacaktır.

Lise Mezunu 2500 Polis Alımı Ön Başvurusu Yapmak İçin TIKLAYIN

Lise mezunu 2500 polis alımı ilanı başvuru takvimi, başvuru kılavuzu ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler sunduk.   2500 lise mezunu polis alımı ilanı ile ilgili geniş bir şekilde bilgileri paylaştık. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.


DİĞER POLİS ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, polis alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan polis alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu