Bilgi Arşivi

KOSGEB Arıcılık Kredisi Hibe Desteği 2021

KOSGEB Arıcılık Kredisi Hibe Desteği 2021, başvurular bölümümüzde KOSGEB Arıcılık Kredisi Hibe Desteği 2021 ile alakalı bilgiler sunduk.. KOSGEB Arıcılık Kredisi Hibe Desteği 2021 ile alakalı tüm detaylar makalemizde..

Başlıklar

KOSGEB Arıcılık Kredisi Hibe Desteği 2021

KOSGEB arıcılık kredisi nedir, KOSGEB arıcılık kredisi hibe desteği nasıl alınır? konuları arıcılık işine ekranlara gelecek olan bireyler için merak konusu. Arı yetiştirmek kovan yaparak bal üretiminden gelir elde etmek bireyler bu desteği yakında zamandan takip ediyor. Vatandaşlara arıcılık desteği KOSGEB aracılığıyla sağlanıyor. KOSGEB Arıcılık Desteği ile birden fazla kişi arıcılıkla alakalı planlarını gerçekleştiriyor. Sizde arıcılık yapmak istiyorsanız arıcılık kredi desteğinden faydalanabilirsiniz.

Arıcılık Kredisi Devlet Destekleri 2021

Arıcılık kredisi, KOSGEB ve Ziraat Bankası kredileri ile müşteriye iki farklı biçimde sunulmaktadır. Tüketicilerin uygun koşulları sağlaması koşuluyla, devlet destekli iki kurumdan arıcılık kredisi için yararlanabilirler. Arı kovanı kredisi, bankaların ve özel şirketlerin arıcılara verdiği destektir. Devlet hayvancılık kredileri çerçevesinde arıcılara çeşitli krediler de vermektedir. Arıcılık teşvik kredisi ile ilgili daha kapsamlı bir şekilde bilgi sahibi olmak isteyen bireyler makalemizdeki başlıklardan bilgi alabilirler.

KOSGEB Arıcılık Kredisi Veriyor mu?

KOSGEB, arıcılıkla üretim yapmak isteyenlere İMALAT / Gıda İmalatı adı altında faizsiz kredi ve kredi seçeneği sunuyor. Tüm KOSGEB uygulamalarında olduğu gibi; KOSGEB Arıcılık Teşvik Kredisi almak isteyenlerin girişimcilik eğitimini tamamlamaları gerekmektedir. Bu eğitim online olarak gerçekleşebilir. Girişimcilik eğitime katılanlar iş planı hazırlamayı öğrenirler.

Girişimcilik eğitimi alan girişimcilerin KOSGEB’e başvurması durumunda; Girişimcilik Destek Programı hibe alabilir, ilk yılı bittiyse faizsiz kredi çekerek gereksinimlerini 1 yıl ödemesiz karşılayabilir. Ayrıca belirtmeliyiz ki Kosgeb, engellilere, kadın girişimcilere, gazilere ve şehit yakınlarına %80 geri ödeme yapıyor. Bu miktarlar ülkemizin bölgelerine göre değişiklik göstermektedir.

KOSGEB Arıcılık Desteği 2021 Bal Üretimine Kredi

Uygulamalı girişimcilik eğitiminin ardından yapılan başvurularda girişimcilik destek programı kapsamı içinde bal, kovan, filtre makinası, polen kurutma ve polen temizleme makinası gibi gereksinimlerinizı hibe kredisi ile sağlayabilirsiniz.

Lakin KOSGEB, doğrudan canlı hayvan alımı için kredi sağlamaz. Bu nedenle KOSGEB’e arı yetiştirme iş planı ile başvurursanız hibe kredisi alamazsınız. Lakin söz ettiğimiz gibi bal üretme, bal satma, bal paketleme gibi hizmetler için kredi alabilirsiniz. Konu ile alakalı geniş bir şekilde bilgi için KOSGEB birimleriyle iletişime geçebilirsiniz.

Arıcılık Hibe Desteği Başvuru Formu

KOSGEB arıcılık hibe desteği başvuru formu, gerekli şartların yerine getirilmesinden sonra başvuru dilekçesiyle birlikte başvuruları basit bir şekilde yapabilirsiniz.

KOSGEB Arıcılık Desteği Ne Kadar?

KOSGEB arıcılık desteği birinin projesine göre verilir. Sağlanan tutar 60.000 TL ve 360.000 TL’dir. Bu tür desteklerde projeler bi hayli mühimdir. Proje tam anlamıyla verilirse tutarlar verilecektir. Başvurular, proje tamamlanmadan önce girişimcilik eğitiminde bulunan bilgilere göre yapılmalıdır. Gerekli şartlar sağlandığında KOSGE arıcılık kredisi hibe desteğinden tam anlamıyla faydalanabilirsiniz.

Ziraat Bankası Arıcılık Kredisi 2021

Arıcılık yapmak isteyen girişimcilerin uygun koşulları sağlaması durumunda T.C. Ziraat Bankası’ndan uygun koşullarda düşük faizli bal üretimi yardımı başvurusunda bulunabilirler.

KOSGEB Arıcılık Kredisi Hibe Desteği 2021
KOSGEB Arıcılık Kredisi Hibe Desteği 2021

Ziraat Bankası; Arıcılık siciline kayıtlı, en az 50 kovan ile üretim yapan yahut kovan sayısını 50 ve üzerine çıkarmak isteyen üreticilere kredi ürünleri sağlamaktadır. Ziraat Bankası arıcılık kredisinin özellikleri;

  • 200 ve üzeri arı ile mobil arıcılıkla uğraşan üreticiler için jeneratör, arıcı barınağı, güneş enerjisi sistemi yahut arıcı barakası, arı kovanı, bal süzme makinesi, polen kurutma ve temizleme ve kek hazırlama makineleri, arı kovanı ile kraliçe üretmek isteyen 100 yahut daha fazla arıcı satın alınması,
  • Ana arı üretimi için güneş enerjisi sistemi, jeneratör, en az 1000 çiftleşme kovanı ve arıcı barınak / arıcı karavanı alımı, bombus arısı üreten firmalar için inşaat ve yenileme, raf sistemleri, arıcılık malzemesi, temel petek ile alakalı ‘ekipman ve araçların satın alınması, şeker, kek, ruhsatlı ilaç alımı, arı taşıma maliyetleri, gezici arıcılar için işgücü dahil, polen, şeker, paketleme, bombus arısı üretimi için plastik kap gibi işletme maliyetleri, Temel petek, şeker alımını finanse edebilirsiniz.

Ziraat Bankası Arıcılık Kredisi Başvurusu

Arıcılık kredisinden yararlanmak için size en yakın Ziraat Bankası şubesi ile iletişime geçebilirsiniz. Başvuru bölümünde istenen belgeler aşağıdaki gibidir;

  • ÇKS ve ziraat belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Tarımsal işletmeyi teşvik eden belgeler (kira anlaşmasi, tapu tescili gibi)
  • Krediye göre ibraz edilecek teminatlara ilişkin belgeler
  • Bilanço bazında faaliyet gösteren firmaların son 3 yıllık bilanço ve gelir tablosu

Arıcılık kredisinden yararlanmak isteğe göre Ziraat banka şubeleri ile iletişime geçebilirsiniz. Ya da diğer özel banka kuruluşlarından arıcılık kredilerini de değerlendirebilirsiniz.

İLGİLİ YAZI: ÇKS Belgesi Nasıl Çıkarılır? 2021 Gerekli Belgeler Nelerdir?

Arıcılık Sigortası 2021

Bu sigorta ile 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunun 12’nci maddesine göre aktif kovanlar (arı içi), Bakanlar Kurulu Kararı ile kapsama altına alınan aktif (içinde arı olan), plakalı, modern kovan niteliğindeki kovanlarda A.2. maddesinde gösterilen haller sebebiyle yaşanan zararlar, aşağıda yazılı esas ve şartlara göre sağlanmaktadır.

A.2. Teminat Kapsamındaki Haller ve Kayıplar

Bu sigorta arı kovanlarını içerir; Fırtına, kasırga, yangın, heyelan, deprem, araç kazası, sel ve su baskını, arı kovanlarını taşırken vahşi hayvanların saldırısı; Çarpma, çarpışma, devrilme ve yangının yol açtığu doğrudan hasarı sağlar. Arı kolonisi, kovan sigortası sermayesine dahildir. Kapsanan riskler poliçede açıklanmıştır. TURKVET ve arıcılık kayıt sistemine (AKS) kayıtlı plakalı, modern ve aktif arı kovanları (içinde arı bulunan) sigortalanabilir.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı da arıcılığa destek veriyor. Arı kovanı desteği için başvuru tarihleri ​​halen belirlenmemiştir. Bakanlık açıklama yaptığında size haber vermeye devam edeceğiz. Başvuru tarihlerinin açıklamalmasının ardından yetiştiriciler, gösterilen tarihlerde başvuru belgeleri ile birlikte İl Müdürlüklerine başvuruda bulunmalıdır.

Ziraat Bankası’ndan 2021 senesinde tarım kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz. Ayrıca bankanın çiftçilere verdiği kredilerin faiz oranları yılda yüzde 5 ile 6 içindedır. En son da 2021 senesinde IPARD programları kapsamı içinde TKDK aracılığıyla arıcılığa destek verilmeye devam edilmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu