İnternet

Klavyede Çukur işareti Nasıl Yapılır? 2021

Klavyede Çukur işareti Nasıl Yapılır?, bilgi sitemizde Klavyede Çukur işareti Nasıl Yapılır? başlığı altında bilgi paylaştık. Klavyede Çukur işareti Nasıl Yapılır? ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

Klavyede Çukur işareti Nasıl Yapılır?

çukur-simgesi

Bu makalemizde siz kıymetli okurlarımıza klavyede çukur işareti yahut çukur simgesi nasıl yapıldığını bahsetmeye çalışacağız. Ayrıca çukur işarettinin anlamı nedir sorusunu yanıtlayacağız. En sonta kısa yoldan çukur işaretini kopyalayabilmeniz için makale sonunda siz değerli okurlarımıza sunacağız.

Çukur işareti

Bilgisayar klavyesinden çukur işareti yapmak bi hayli basittir. Bu çukur işareti yazı şeklinde yapabiliriz. Şimdi çukur işareti klavye üzerinde nasıl yapılır biraz tarif edelim. Önce klavyede bulunan shift sembolüne basılı tutuyoruz ve sonra büyük ve ufak işaretine klavye üzerinden basıyoruz. Arada bulunan nokta işaretlerini klavyedeki nokta işaretine basarak yapıyoruz. Böylelikle çukur işareti yapmış oluyoruz.

Klavyede Çukur İşaretinin Anlamı

Klavye üzerinde yapmış olduğumuz bazı işaretlerin anlamı olduğu gibi çukur işaretinin anlamı bulunmaktadır. Şimdi çukur işareti anlamı ne demektir kısaca aktaralım. Birçok anlamlar ifade eden çukur işareti sembolü yiğitlik, kahramanlık, mertlik, dürüstlük gibi anlamlara gelmektedir. Ayrıtten ufak ve büyük işaretlerinin içinde bulunan nokta işareti yaşanan hadiselerim bu çukur içinde kalınacağını anlamına gelmektedir.

Klavye Üzerinde Çukur İşaretinin İfade Ettikleri

Bilgisayarın klavyesinden yazışmalarımızda çukur işareti yapmak karşı tarafa bir şeyler açıkladırir. Aynı biçimde karşı tarafın kullanmış olduğu çukur işareti bizim içinde bir şey anlamına gelmektedir. Ne gibi şeyler açıkladığine gelecek olursak sizin yahut karşı tarafın yazışmalarında kullandığınız çukur işareti farklı biçimde anlanabilmektedir. Bazı zaman bu işareti tercih ederek sizin yahut karşı tarafın kişiliği ön plana çıkartılmak istenebilir. Bunlar çukur işaretinin yalnızca açıkladıkleri anlamları taşıyabilir. Herkes farklı biçimde anlayabilir.

Çukur İşareti Nerelerde Kullanılır?

Günümüzde herkes mobil cihaz kullanmaktadır. Bu mobil cihazlarda mesajlaşma uygulamaları mevcuttur. Arkadaşlarımızla sohbet ederken bazı işaretler kullanırız. Bunun yanı sıra bir şakali olur, arada bir kızgın olur. Bazı zaman ise farklı şeyler anlamına gelmektedir. Çukur işaretini aynı diğer işaretler gibi mesajlaşma uygulamalarında kullanabiliriz.

Ne Kadar Sıklıkla Kullanılır?

Çukur işareti bilgisayar klavye üzerinden diğer işaret sembolleri gibi çok sık kullanılmamaktadır. Bunun nedeni ise diğer işaretler gibi çok değişik anlamlar taşımamasıdır. Taşımış olduğu anlamı az olduğu için karşı tarafla yazışırken bu işareti az kullanırız. Sadece anlatmak istediğimiz şeyin anlamını bu çukur işaretini yaparak karşı tarafa anlamına gelmektediriz. Diğer işaret sembolleri bilgisayar klavyemizde bi hayli fazla anlamlar ifade etmektedir. Bundan dolayı gerekli olduğu zamanda ve durumda çukur işaretini tercih ederek mesajlaşmaya devam edebiliriz.

Çukur işareti Kopyala 

<···>

<···>

<···>

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu