Bilgi Arşivi

Kadınların Sözü Geçtiği Topluluk: Tuaregler 2021

Kadınların Sözü Geçtiği Topluluk: Tuaregler, bilgi sitemizde Kadınların Sözü Geçtiği Topluluk: Tuaregler başlığı altında bilgi paylaştık. Kadınların Sözü Geçtiği Topluluk: Tuaregler ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

Kadınların Sözü Geçtiği Topluluk: Tuaregler

son-sozu-kadinlarin-soyledigi-musluman-topluluk-tuaregler

Bu makalemizde kadınların sözü geçtiği topluluklardan olan Tuareg‘leri söz edeceğiz.

Dünya üzerinde yaşayan ve kendi kültürlerini öteden beri sürdüren birden fazla kabile ve topluluk mevcuttur şimdilerde. Son sözün kadınlarda olduğu bir topluluktan yani Tuareg‘lerden söz edelim.

Kadınların Sözü Geçtiği Topluluk

Kuzey Afrika Berberilerinin bir kolu olan Tuaregler Sahra çölün de bin yılı aşkın süredir develeri ile birlikte yarı göçebe olarak yaşıyorlar. Tuareg topluluğunun nüfusu hemen hemen olarak 1.5 milyon civarındadır.

kadinlarin-sozu-gectigi-topluluk-tuaregler

Tuaregleri en mühim özellik ise ana erkil yapıda olmaları. Tuareg topluluğun soyu anneye ait bir koldan yürüyor olması. İlk ve son söz ise Tuareglerin kadınlarına ait.

Oldukça özgür olan Tuareg kadınları evlilik öncesi istediği erkeği çadırına alabiliyor fakat gün dünyaya geldiğundan çıkmış olmaları gerekiyor.

son-sozu-kadinlarin-soyledigi-musluman-topluluk-tuaregler

Tuareg toplumun okuryazarlık sevileri bi hayli yüksek. Erkek yazdığı şiirlerle kadının etkilemeye başarırsa onunla evlenmeye hak kazanıyor. Evlilik müessesesi yürümezse kadın boşanma kararı alabiliyor. Bu kararın neticesinde kendi ailesi ile bir parti düzenleyerek tekrar bekar kaldığını kabileye açıklamayor. Tuaregkadınları birden fazla evlilik yapabildikleri için diğer Müslüman topluluklarından farklı oldukları göze çarpıyor.

son-sozu-kadinlarin-soyledigi-musluman-topluluk-tuaregler

Tıpkı bizim coğrafyamızda olduğu gibi Tuaregler bi hayli misafirperverlerdir. Misafir o kadar mühimdir ki kabile için çocuktan hemen sonra geliyor. Yemek yapmak misafirleri hoş tutmak topluluk için çok mühim.

Ayrıca Tuareg topluluğu yanında merak edeceğinizi düşündüğümüz dünyanın en enteresan yerleri makalemize de bakabilirsiniz.

son-sozu-kadinlarin-soyledigi-musluman-topluluk-tuaregler

Kadınların örtündüğü diğer Müslüman topluluklarından farklı olarak Tuaregler de erkekler peçe takıyor.

Tuareglerin kadına verdikleri önem dünyanın örnek alacağı cinsten. Bu makalemizde son sözü kadınların dile getirdiği Müslüman topluluk olan Tuareglerden bahsettik.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu