Bilgi Arşivi

İstanbul Taksi Plakası Fiyatları 2021

İstanbul Taksi Plakası Fiyatları 2021, başvurular bölümümüzde İstanbul Taksi Plakası Fiyatları 2021 ile alakalı bilgiler sunduk.. İstanbul Taksi Plakası Fiyatları 2021 ile alakalı tüm detaylar makalemizde..

Başlıklar

İstanbul Taksi Plakası Fiyatları 2021

İstanbul taksi plakası fiyat aralıkları, 34 plaka ticari Taksi son durum 2021, Taksi borsa taksi Plaka Fiyatları, Taksi plaka Fiyatları 2021, Yıl yıl taksi plaka fiyat aralıkları, Ankara taksi plakası aylık getirisi, 34 plaka Ticari taksi son durum, Kale Ticaret Taksi Plaka Fiyatları, Satılık Taksi Plakası İstanbul ile ilgili tüm bilgiler içeriğimizde..

İstanbul Taksi Plakası Fiyatları 2021

Taksi plakası fiyat aralıkları İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Mersin’de çok pahalıdır. Özellikle İstanbul’daki fiyatlar, hizmet talebi yoğun olduğu için daima yüksektir. Eylül ayı itibariyle plaka değerleri 15.000 – 5.000.000 TL içindedır. Sahibine yahut sahiplerine düzenli gelir sağlayan ticari plakalar, taksilerle birlikte yahut bunlardan ayrı satılabilir. Araç ile satılan taksi plakası, tek başına satılanlara göre maliyetlidir.

Taksi Plakaları Neden Pahalıdır?

Ticari plakalar yüksek maliyete sahip olur çünkü devamlı gelir sağlarlar. Sadece İstanbul’da değil, dünya çapında taksi plakası fiyat aralıkları yüksektir. Gelir vergileri ve taşıt vergileri, plaka değerine paralel olarak artış gösterir. Tek başına, bir arabadan yüksek fiyata sahip olabilen taksi plakaları için büyük yatırımlar yapılır. Ticari plaka fiyat aralıkları hemen hemen 10 – 15 yıl önce bu kadar pahalı değildi. Lakin plaka alarak yatırım yapma düşüncesi zamanla yaygınlaşarak piyasadaki hareketliliği yükseltmiştir.

Normalüstü kâr etmek isteyenler, fazla kazanç sağlayabilecek lüks arabaların taksiye dönüştürülmesinde başlıca faktördür. Eskiden taksi olarak kullanılmayan Mercedes, Audi, Volkswagen ve Opel markalı araçlar piyasaveyahil bi hayli plakaların fiyatı yükselmiştir. Bu değer artışları, lüks olmayan taksilere ait plakaları da etkilemiştir. Piyasa genelindeki sıçrama, son 5 – 10 yıl içinde zirveye ulaşmıştır.

İstanbul Taksi Plakası Fiyatları 2021
İstanbul Taksi Plakası Fiyatları 2021

Taksi Plakası Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Plaka fiyat aralıkları piyasadan bağımsız olarak belirlenemez. Fiyatlar üzerinde belirleyici olan ilk faktör, plakayı taşıyan aracın hizmet alanıdır. Taksi hizmetine talebin yoğun olduğu şehirlerimizde başka, düşük olduğu şehirlerimizde başka fiyatlar geçerlidir. Bölgesel değişikliklarla birlikte, taksi plakası fiyat aralıkları 2021 zamanında şu detaylardan etkilenir:

  • Durağa Bağlılık: Taksi durakları, hizmet talebi alma yönünden avantajlıdır. Durak bünyesinde hizmet veren bir taksinin plakası pahalı olur çünkü sağlayacağı gelir fazladır. Durağa bağlı olmayan taksilerin plakaları nispeten düşük fiyatlıdır.
  • Araç Markası: Onlarca markanın benzin tüketimi, bakım ihtiyaçları, yedek parça maliyetleri değişkendir. Aynı markaya ait modeller içinde bile teknik değişikliklar bulunur. Satın alacağınız yahut kiralayacağınız plakanın ait olduğu araç, tüm donanımlarıyla fiyatı etkiler.
  • Hisse Durumu: Ticari plakalar hisseyle satılır. Bir plakanın diğerindfiyatı yüksek olduğunu görürseniz, olabileceken hisse oranlarında değişkenlik mevcuttur. Hisselerinin yüzde 50’si satılan bir plaka, tüm hissesiyle satılan plakaya göre düşük maliyetlidir.

Taksi Plakası Nasıl Para Kazandırır?

Plaka alıp gelir elde etmek isteyenler, T plaka alıp bunu taksi duraklarına kiralar. “T plaka nedir?” sualinin yanıtı ticari plakadır. Ticari plaka ile para kazanabilmek için araç satın almanız gerekmez; plaka almak yeterli olur. Plakayı aldıktan sonra aracınızı taksiye çevirip yahut araç kiralayıp bizzat çalışabilirsiniz. Lakin plakayı kiraya vermek daha sık uygulanan bir metottur.

Arabayla kiraya verilmesi halinde plakanın sağlayacağı gelir daha çoktur. Lakin taksi taşıtı bulunmadan, yalnızca plakayı da kiraya vermeniz olabilecekdür. Durak adına yahut kişi adına plakanız kiralanabilir. Size ait ticari plakayı tercih ederek kâr elden durak yahut kişi, tespit edilen komisyonu almak şartıyla devamlı kira öder.

İLGİLİ YAZI: Özel Hastane Anjiyo Ücretleri 2021 Stent Fiyatları

Taksilerin Üstünde Neden Plaka Yazar?

Taksilerle alakalı en fazla araştırılan konulardan biri, kaporta üzerinde neden plaka yazdığıdır. Taksilerin tavanında, sağında yahut solunda plaka bilgisi mevcut olabilir çünkü bu, güvenlik güçlerinin yapacağı kontrolleri kolay bir hale getirir. Suçlu yahut kaçak göçmen taşıdığı tespit edilmiş araçların bulunabilmesinde kaporta plakaları büyük rol oynar. Polis helikopterleri, kaporta tavanındaki plakayı gözlemleyerek rahatça kontrol sağlayabilir. Kapı üzerlerindeki plakalar ise taksinin arkasında bulunmayan polis taşıtlarının tespit yapmasını kolay bir hale getirir.

Farklı meslek gruplarında da olduğu gibi, taksi şoförleri içinde kötü niyetli bazı kimseler bulunur. Ekstra ücret almak için, yasadışı faaliyetlerin yapıldığı yerlere yolcu taşıyan taksiciler kendilerini, altlarında bulunan aracı ve ticari plakayı riske atar. Yasal problemlerle karşılaşmamanız için, güvenebileceğiniz bireylere plaka kiralamalısınız.

Kiralık Taksi Ne Kadar Kazandırır?

Kiralık taksilerin sağladığı kazanç, hizmet bölgelerine bağlıdır. İstanbul taksi plakası alımının en fazla olduğu ilimizdir. Yaklaşık 15 milyon nüfusa sahip olduğu için şehirde taksi hizmeti iyi talep görür. Buna rağmen net kazançlardan söz edilemez. Günlük taşınan yolcu sayısı, vergilere uygulanan zamlar ve durağın talep ettiği komisyon net kazancınızı etkileyecektir.  İstanbul’un merkezî ilçelerinde kiralık taksi gelirleri aylık 10.000 – 20.000 TL içindedır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu