Başvurular

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Çok Sayıda Memur Personel Alımı Yapıyor !! 2022

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Çok Sayıda Memur Personel Alımı Yapıyor !! 2022, iş başvuru bölümüzde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Çok Sayıda Memur Personel Alımı Yapıyor !! ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Çok Sayıda Memur Personel Alımı Yapıyor !! başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Çok Sayıda Memur Personel Alımı Yapıyor !!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı toplamda 14 anlaşmali personel alımı yapacağını yayınlamış olduğu ilan ile kamuya açıkladı. Başvuran adaylardan KPSS şartı aranmıyor. KPSS puanı olmayan adayların başvurusu durumunda 70 puan almış gibi sıralama yapılacak. Adayların yazımızın devamında bulunan başvuru formunu doldurduktan sonra 08-22 Şubat 2016 tarihleri içinde istediğimiz belgeler ile birlikte başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. İlana dair diğer  başvuru formu, başvuru şartları ve başvuru tarihleri gibi bilgilere haberimizin devamından varabilirsiniz.

  • Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 14 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı
  • Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Şartları
  • İstenilen Belgeler, Başvuru Şekli, Yeri ve Tarihi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 14 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı

Bakanlığımız Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 31/12/2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin 8. maddesi ikaznca, 2014 ve 2015 KPSSP3 puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan yahut belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 (yetmiş) olarak dikkate alınır.) ile yabancı dil puanın yüzde 30 (otuz) unun toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak (bu sıralamaya göre son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylarda sınava katılmaya hak kazanacaklardır.) anlaşmali bilişim personeli pozisyonunun 10 (on) katı aday içinden, Bakanlığımız aracılığıyla 21-25 Mart 2016 tarihleri içinde gerçekleştirilecek sözlü sınav neticesinde oluşacak başarı sırasına göre 14 anlaşmali bilişim personeli alınacaktır.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Şartları

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak,
  •  Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş, yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, (Aylık brüt anlaşma ücret tavanının 2, 3 ve 4 katı ödenecek pozisyonlardan yalnızca biri için başvurabileceklerdir.)
  • (b) bendinde gösterilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş, yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak, (Aylık brüt anlaşma ücret tavanının 2 katı ödenecek ve pozisyonlardan yalnızca biri için başvurabileceklerdir.)
  • Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi hususunda yahut büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi hususunda ücret tavanı iki katını geçemeyecekler için en az 3 yıllık, diğerleri için en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak, (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu yahut aynı Kanunun 4’üncü maddesinin (B) bendi veya 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi anlaşmali statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle isçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır),
  • Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği ile ilgili bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek.

NOT: Yukarıda bulunan başvuru şartları genel başvuru şartlarıdır. Her pozisyon için diğer başvuru şartlarına yazımızın devamında bulunan kılavuzu dikkatlice okuyarak öğrenebilirsiniz.

İstenilen Belgeler, Başvuru Şekli, Yeri ve Tarihi

Adaylar ilan edilen pozisyonlardan yalnızca bir tanesine başvurabileceklerdir. Genel Şartlar başlığında istediğimiz nitelikler zorunlu şartlardır. Mesleki tecrübe sürelerinde lisans mezuniyeti ardındanki hizmetler dikkate alınır.

İstenilen Belgeler:

  • Başvuru formu (Fotoğraflı)
  • Özgeçmiş
  • Referans mektubu (önceden görev yapmış olduğu yerlerden alınacak)
  • İngilizce dilinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) alınan puanı yahut bu dilde yapılan yabancı dil sınavlarından ve Yükseköğretim Kurulunca kabul gören YDS dengi puanı gösterir belgenin aslı yahut onaylı sureti (Aslı ibraz edildiği takdirde sureti Bakanlığımızca onaylanacaktır.) (Sınava çağrılacak adayların belirlenmesinde KPSS puanının %70’i ile yabancı dil puanının %30’unun toplamı dikkate alınacaktır.)
  • Lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesinin aslı yahut onaylı sureti, (Aslı ibraz edildiği takdirde sureti Bakanlığımızca onaylanacaktır.)
  • Genel şartlarda istediğimiz nitelikleri gösteren diğer belgeler,
  • Her bir pozisyon için özel şartlarda istediğimiz sertifikalar ve nitelikleri gösteren belgeler. (Sertifikalar sınavla alınmış olmalıdır.)

Tüm sertifikalar, verildikleri kuruluşun tespit ettiği sertifika geçerlilik sorgulama metotlarıyle Bakanlığımız aracılığıyla doğrulanacaktır. Sunulan sertifikaların doğrulanabilmesi için sertifika numarası, sorgulama ve doğrulama adresleri, sorgulama şifresi gibi bilgi ve belgelerin sağlanması adayın sorumluluğundadır. Sağlanan bilgi ve belgelerle sertifikanın geçerliliği teyit edilemezse söz konusu sertifika dikkate alınmayacaktır.

Başvuru Şekli ve Tarihi:

Aşağıda bulunan başvuru formu eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulduktan sonra, belgelerle birlikte, başvuruları 08-22 Şubat 2016 tarihleri içinde en geç mesai bitimine kadar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı’na şahsen yahut son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak biçimde posta yolu ile yapılması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve diğer nedenlerle bu tarihten sonra gelen başvurular ile eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 14 Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru Formu için TIKLAYIN

Başvuru Yeri: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Dumlupınar Bulvarı No:151 Eskişehir Yolu 9. Km Kat:5 Oda No:522 Çankaya /ANKARA

KPSS puanının yüzde yetmişi ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre sözlü sınava çağırılacak aday listesi www.gtb.gov.tr sitesinde 10 Mart 2016 tarihinde ilan edilecektir. Ayrıca yazılı bildirim yahut tebligat yapılmayacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Tam Metnine Ulaşmak İçin TIKLAYIN

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 14 anlaşmali bilişim personeli alımı haberi ile ilgili başvuru formu, başvuru tarihleri ve başvuru şartları ile geniş bir şekilde bilgilere yer verdik. Konu ile ilgili soru, sorun yada görüşlerinize yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.

 


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu