Başvurular

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Personel Alımı Yapıyor 2022

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Personel Alımı Yapıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Personel Alımı Yapıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Personel Alımı Yapıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Personel Alımı Yapıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) yayınlamış olduğu ilan ile anlaşmali personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. EGM personel alımı ilanı kapsamı içinde pilot alımı gerçekleştirecektir.  Adaylar ilana 20 Mart 2017 ile 24 Mart 2017 tarihlerinde iş başvurusu yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilgili geniş bir şekilde bilgi haberimiz devamında bulunmaktadır.

  • Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Personel Alımı İlanı 2017
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Personel Alımı Başvurusu 2017

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Personel Alımı İlanı 2017

Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliği çerçevesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamı içinde Sınav Komisyonunca yapılacak sözlü ve/yahut uygulamalı sınav sonucuna göre Sözleşmeli Pilot unvanında (657 sayılı DMK/4-B md.) Havacılık Dairesi Başkanlığına 2 (iki) Uçak Pilotu alınacaktır. Adaylara atama onayları hariç yapılacak tüm tebligatlar ve açıklamalar, www.egm.gov.tr internet adresinden yapılacak olup adaylara bunun bunun yanında yazılı tebligat gönderilmeyecektir. Tüm aşamalarda başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların işlemleri iptal edilecektir.

İşlemler başvurulan İl Emniyet Personel Şube Müdürlüğü aracılığıyla Bilgisayar Sistemine kayıt edilecek olup adaya “Başvuru Formu” çıktısı imzalatılarak bir örneği verilecektir. Sözlü ve/yahut uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar imzaladıkları bu “Başvuru Formu” nu ve EK’ de sunulan “Sözleşmeli Pilot Nitelikleri” formunu sınava getirmek zorundadır. Adaylar Başvuru Formunda aksaklık görmesi halinde görevli personele düzelttirip, yeniden imzalayacaklardır. (Başvuru formundaki bilgiler yapılacak işlemlere esas alınacak olup, beyan edilen yanlış bilgilerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.)

“Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” ın Ek 1 inci maddesinde bulunan “Sözleşmeli personelin, hizmet anlaşmasi esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle kurumlarınca anlaşmasinin feshedilmesi yahut anlaşma dönemi içinde anlaşmayi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden bu yana bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının anlaşmali personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.” hükmü kapsamı içinde bulunanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Başvuruda bulunacak adayların, aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde gösterilen şartları taşımak,
  2. Atanmak istediği unvanla alakalı olarak EK-1’de gösterilen şartları taşımak,
  3. Ülke genelinde çalıştırılmayı ve tüm uçuşlarda görevlendirilmeyi kabul etmek,
  4. Sözlü ve/yahut uygulamalı sınavda başarılı olmak,
  5. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak. (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Personel Alımı Başvurusu 2017

Adaylar;

  • Kimlik belgesi,
  • Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,
  • Eğitim durumuna ait diploma/mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi veya noter tasdikli sureti (diploma/mezuniyet belgesinin aslının ibraz edilmesi durumunda, fotokopisi onaylandıktan sonra iade edilecektir. Diploma ve mezuniyet belgesi dışındaki belgeler kabul edilmeyecektir.)
  • Pilotluk Lisansı belgesi,
  • EK’ de sunulan “Sözleşmeli Pilot Nitelikleri” başlıklı form, (2 nüsha olarak doldurulacak olan formun bir nüshası başvuru yapılan birime teslim edilecek ve diğer nüshası adayda kalacaktır. Sözlü ve/yahut uygulamalı sınava katılmaya hak kazanan adaylar gelirken yanında getirecektir.)
  • Temel pilotaj sertifikaları (PPL, CPL, IR, Öğretmenlik, Bakım), Tip intibak belgeleri, Tek motor çift motor uçuş saatleri ve varsa 1 inci pilotluk belgeleri, her bir tipte uçuş toplamları ve son uçuş tarihlerini gösterir kurum imzalı şahsi uçuş kayıt çizelgeleri ve havacılıkla alakalı kişisel tüm belgeler (sertifika, kurs belgesi vs. evrakların başvuru yerlerinde gösterilmesi yeterli olup, sözlü ve/yahut uygulama sınava gelirken aday yanında getirecektir. Ayrıca kazanan adaylardan bu belgelerin asılları yahut aslı gibidir onayları istenecektir.) ile birlikte bulundukları illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır.

Başvurular 20/03/2017 – 24/03/2017 tarihleri içinde yapılacaktır.

Kesin başarı listesinin oluşturulmasında adaylar, sözlü ve/yahut uygulamalı sınavda aldıkları puana göre en yüksek puandan başlanarak sıralanacaktır. Puanları eşit olan adaylardan, yaşı büyük olan aday üst sırada bulunacaktır. Atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl aday listesi belirlenecektir. Ayrıca, asıl aday sayısı kadar yedek aday da belirlenebilecektir. Adaylar, sonuçlara ilan tarihinden bu yana yedi gün içinde Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığına dilekçe ile başvurmak suretiyle itiraz edebilirler. Bu itirazlar sınavı yapan birim aracılığıyla on gün içinde yalnızca maddi hata yönünden incelenerek sonuç adaya yazılı olarak bildirilecektir.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE SÖZLEŞMELİ UÇAK PİLOTU OLARAK ALINACAK PERSONEL PLANLAMASI
Alım Türü Unvanı Alınacak Birim Top.

Sayı

ADAYLARDA ARANILACAK NİTELİK/ŞARTLAR
Cinsiyet Genel Şartlar Teknik Özellikler Sağlık Şartları
657 sayılı DMK

4-B md.

Pilot

(Sözleşmeli)

Havacılık Dairesi Başkanlığı 2 E/K Pilot Lisansına Sahip Olmak. Pilot olarak minimum 500 saat çift motor sabit kanat uçuşu bulunmak.[Tercihen Beechcraft King Air B350 yahut Cessna Citation XLS tip intibakı bulunmak] Sağlık şartları Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’ nın (ICAO) Annex1′ deki ve JAR FCL-3′ deki ticari pilot şartlarına uygun olmak. (Adaylar SINIF 1-UÇUŞA

ELVERİŞLİDİR sağlık kurulu raporunu, alakalı hastanelerden kendi olanakları ile temin

edeceklerdir. (Sözlü ve/yahut uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar sınava gelirken yanında getirmesi

gerekmektedir.)

Emniyet Genel Müdürlüğü anlaşmali personel alımı ilanı ile ilgili başvuru formu ,başvuru tarihleri ve başvuru şartları ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler sunduk. İlan ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca EGM aracılığıyla yayınlanmış olan tüm ilanlara Emniyet Genel Müdürlüğü iş ilanları sayfamız üzerinden varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu