Başvurular

Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Bilişim Personeli Alım İlanı 2021

Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Bilişim Personeli Alım İlanı 2021, iş başvurusu bölümünde Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Bilişim Personeli Alım İlanı 2021 ile alakalı detaylara yer verdik.. Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Bilişim Personeli Alım İlanı 2021 ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Başlıklar

Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Bilişim Personeli Alım İlanı 2021

Dışişleri Bakanlığı Türk Akreditasyon Kurumundan yapılan bilgilendirmede sınav ile anlaşmali bilişim personeli alımı yapılacağı açıklamaldu!

Türk Akreditasyon Kurumunda istihdam edilmek üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Ek 6 ncı maddesine dayanılarak, 31/12/2008 tarih ve 27097 sayılı Resmî Gazete ‘de yayımlanan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik ”in 8 inci maddesi ikaznca, sözlü/uygulamalı sınav neticesinde oluşacak başarı sırasına göre 1 (bir) anlaşmali bilişim personeli alınacaktır.

Son iki yıl içinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) alınan KPSSP3 puanının yüzde yetmişi (%70) ile son beş yıl içinde yapılan İngilizce dilinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS/ e-YDS) yahut Yükseköğretim Kurulunca YDS’ye denk kabul gören sınavlarda alınan puanın YDS’deki karşılığının yüzde otuzunun (%30) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak ilan edilen anlaşmali bilişim personeli pozisyonunun 10 katına kadar aday 30/06/2021 tarihinde saat 10:30’ da gerçekleştirilecek olan sözlü/uygulamalı sınava çağrılacaktır.

KPSSP3 puanı olmayan yahut sonuç belgesini ibraz etmeyen adayların KPSSP3 puanı 70 (yetmiş), yabancı dil puanı olmayan yahut sonuç belgesini ibraz etmeyen adayların yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecektir. Sözlü/uygulamalı sınav neticesinde oluşacak başarı sırasına göre anlaşmali bilişim personeli istihdamı gerçekleştirilecektir.

 BAŞVURU ŞARTLARI VE SINAVDA ARANACAK NİTELİKLER

BAŞVURU ŞARTLARI
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde sayılan genel şartları haiz olmak,
b) Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
c) (b) bendinde gösterilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması,
d) Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi hususunda yahut büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi hususunda en az 6 (altı) yıl mesleki tecrübeye sahip bulunmak, (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu yahut aynı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi anlaşmali statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır)
e) Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği ile ilgili bilgi sahibi olması kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,
f) Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelemiş yahut muvazzaf askerlik hizmetinden muaf veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, zorunludur.

BAŞVURULAN POZİSYONLAR İÇİN ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER
B.1 Yazılım Geliştirici (1 Kişi – Tam zamanlı – Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 2 Katı)
a) Net Core teknolojileriyle C# ve Javascript programlama diliyle en az 6 (altı) yıl iş tecrübesine sahibi olmak,
b) Net Web Api, Net MVC, Angular Framework ve SPA mimarisi, Typescript, Entity Framework, MSSQL Server konularına hâkim ve bu alanlarda en az 6 (altı ) yıl deneyim sahibi olmak,
c) Güvenli kod analizi hususunda tecrübe sahibi olmak,
Tercihen, aşağıdaki tecrübelere sahip olmak;
d) Yazılım güvenliği ve güvenli yazılım yaşam döngüsü konularında bilgi sahibi olmak,
e) Yazılım Proje Yönetimi ve Yazılım Geliştirme Süreçleri konularında işinde uzman olmak,
f) Geliştirilen ürün ve servislerin gereksinimleri karşılayıp karşılamadığının doğrulamasına yönelik test süreç, teknik ve otomasyon araçları ile ilgili bilgi sahibi olmak,
g) Veri tabanı tasarımı ve optimasyonu hususunda tecrübe ve bilgi sahibi olmak,
h) IOS yahut Android Mobil platformlarından en az birinde uygulama geliştirme hususunda profesyonel olmak,
i) Microsoft Certified Professional Developer (MCPD), Microsoft Certified Solution, Developer (MCSD), Microsoft Specialist: Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3, (MS), Common Software Measurement International Consortium (COSMIC) vb. yazılım ölçekleme, hususunda sertifika sahibi olmak,
j) Mikro Servis Mimarisi, RabbitMQ, OData, Microsoft Analysis Services, Sharepoint Server, Power BI, Crystal Reports, Unit of Work, Repository, Dependency Injection, Singleton tasarım şablonları ile aşina, SOAP ve Restful servis deneyimi konularında tecrübe sahibi olmak,
k) Hizmet yönetim sistemi ile ilgili bilgi sahibi olmak,
l) Kişisel verilerin yönetimi hususunda bilgi sahibi olmak.

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ
Sınav başvuruları, 31/05/2021 Pazartesi günü ekranlara gelecek ve 14/06/2021 Pazartesi günü saat 18:00’da sona erecektir. Başvurular, Kurumumuzun www.turkak.org.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Başvuru için gerekli olan bilgiler ve elektronik ortamda iletilecek belge emsallari 3. maddede sıralanmaktadır.
İlanda gösterilen şartları sağlamayan başvurular ile posta, e-posta yoluyla yahut bizzat yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER VE NİTELİKLERİ
a) Fotoğraf ve Özgeçmiş,
b) KPSSP3 puanı (KPSSP3 puanı mevcut değilse 70 (yetmiş) olarak değerlendirilecektir),
c) YDS/e-YDS puanı yahut eşkıymetliği ÖSYM aracılığıyla saptanmış ülkeler arası dil sınavlarından alınan puanın YDS karşılığı (yabancı dil puanı mevcut değilse 0 (sıfır) olarak değerlendirilecektir),
d) Lisans yahut Yüksek Lisans diploması yahut e-Devlet üzerinden temin edilebilecek mezun belgesi (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanların diploma denklik belgesi),
e) Erkek adaylar için askerliğini yaptığına, ertelettiğine veya muaf olduğuna dair edevletten alınan ve doğrulama kodu bulunan belge,
f) Başvuru şartları (e) bendinde gösterilen güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini gösteren belge (Onaylı transkript, sertifika vb.),
g) Mesleki tecrübe belgelerinin değerlendirilmesinde yalnızca lisans mezuniyeti ardındanki hizmetler dikkate alınacak olup, tecrübe belgelerine ek olarak çalışılan iş yerinin niteliğine göre:
•Özel sektörde çalışılan süreler için SGK hizmet dökümü,
•Kamu kurumlarında çalışılan süreler için kurumdan alınacak belgeler de bunun bunun yanında sisteme yüklenecektir.
•Aranan mesleki tecrübe şartını gösteren belgeler, bu alanda hizmetin/projenin geçtiği iş yerlerindeki bağlı olunan yöneticiler, söz konusu hizmetlerde/projelerde birlikte çalışılan diğer yöneticiler yahut alakalı insan kaynakları birimlerinden en az biri aracılığıyla ıslak imzalanmış ve varsa kaşelenmiş olarak onaylatılacaktır.
•Aranan mesleki tecrübe şartını gösteren belgeleri imzalayan bireylerin erişilebilir telefon, e-posta ve adres bilgileri ile pozisyon detaylarının de aynı belge içinde bunun bunun yanında yer alıyor olması gerekmektedir. Başvuru değerlendirme komisyonu, sağlanan bilgi ve belgelerin doğruluğunu teyit etmek isterse, bu bilgileri ve belgeleri onaylayan gerçek ve/yahut tüzel bireylerle iletişime geçebilecektir. Sağlanan bilgi ve belgelerin doğruluğu teyit edilmezse adayın söz konusu tecrübesi dikkate alınmayacaktır.
•Başvurulan pozisyon için özel şartlarda gösterilen mesleki tecrübe şartını gösteren belgelerin en az; başvurulan pozisyon ile alakalı alan bilgisi, çalışılan hizmetler/projeler ve bu hizmetlerin/projelerin kapsamı, projelerde kullanılan teknolojiler, çalışma süreleri gibi bilgileri geniş bir şekilde olarak içermesi gerekmektedir.
•Sözlü/uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adayların sisteme yüklediği tüm sertifikalar, veren kuruluşun tespit ettiği sertifika geçerlilik sorgulama metotlarıyle Kurumumuz aracılığıyla doğrulanacaktır. Sunulan sertifikaların doğrulanabilmesi için sertifika numarası, sorgulama ve doğrulama adresleri, sorgulama şifresi gibi bilgi ve belgelerin sağlanması adayın sorumluluğundadır. Sağlanan bilgi ve belgelerle sertifikanın geçerliliği teyit edilemezse söz konusu sertifika dikkate alınmayacaktır.

 BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARININ DUYURULMASI
a) Genel ve özel şartları sağlayan ve usulüne uygun olarak başvuru yapan adaylardan KPSSP3 puanının yüzde yetmişi (%70) ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun (%30) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre, en yüksek puandan başlanarak pozisyon için liste oluşturulacaktır.
b) En yüksek puanlıdan başlanarak en fazla 10 katı kadar aday sözlü/uygulamalı sınava çağırılacaktır.
c) Sözlü/uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylardan son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu adayların tamamı mülakata kabul edilecektir.
d) Sözlü/uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi www.turkak.org.tr internet sitesinde ilan edilecektir, adaylara tebligat yapılmayacaktır.

 SINAVIN ŞEKLİ VE KONULARI
a) Sınav sözlü/uygulamalı olarak yapılacaktır. Sözlü/uygulamalı sınav konuları başvurulan pozisyonlara uygun olarak 1. maddenin “A” fıkrasının (e) bendi ile “B” fıkrasında gösterilen konulardır.
b) Sınavda, adayların kimlik tespitinde kullanılmak üzere, fotoğraflı bir kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, ehliyet yahut pasaport) yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Aksi halde adaylar sınava alınmayacaklardır.
c) Uygulamalı sınav, Kurum yerleşkesinde Kurum aracılığıyla temin edilecek bir bilgisayar üzerinde adayın bilgisayar başında verilen algoritma problemlerine çözümleri ve rapor sonuçlarını oluşturacak veri tabanı sorgularını oluşturması şeklinde uygulanmaktadır. Algoritma problemleri için C# ve VB.NET programlama dilleri, veri tabanı sorguları için ise TSQL dili kullanılacaktır.
Kurum aracılığıyla temin edilen bilgisayarda Visual Studio 2017, Microsoft SQL Server ile Microsoft SQL Server Management Studio kurulu olarak bulunacaktır.
d) Uygulamalı sınav boyunca Kurum aracılığıyla temin edilen bilgisayarlarda internet bağlantısı bulunmayacaktır. Adayların temin edilen bilgisayar veya diğer herhangi başka bir cihaz ile sınav süresi boyunca internete bağlantı kurması olabilecek olmayacaktır.
e) Uygulamalı sınav öncesinde adaylara soruların olduğu çıktılar sağlanacak, tüm soruların okunması ve akla gelebilecek soruların sorulması için bir süre verilecektir. Adaylar bu süre boyunca tüm soruları okuyacak ve ardından sorularla alakalı tüm sorularına yanıt alabileceklerdir. Soru-Cevap bölümü ardından adayların sınav süresi boyunca diğer adayların konsantrasyonu göz önüne alınarak soru sormasına izin verilmeyecektir.

SINAV YERİ, TARİHİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
a) Sözlü/uygulamalı sınav 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecek olup, sınavdan 70 (yetmiş) puan ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.
b) Sözlü/uygulamalı neticesinde başarılı sayılan en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere sınav başarı sıralaması oluşturulacaktır.
c) Sözlü/uygulamalı sınav 30/06/2021 tarihinde saat 10:00’da Türk Akreditasyon Kurumu, Mustafa Kemal Mahallesi 2125 inci Sokak No:1 Çankaya/ANKARA adresinde yapılacaktır.

 SONUÇLARIN İLANI VE İŞE BAŞLAMA
a) Başarı sırasına göre bir (1) asıl, bir (1) aday yedek olarak belirlenecektir.
Sözlü/uygulamalı sınav sonuçları www.turkak.org.tr sitesinde ilan edilecektir.
b) Listede adı bulunan asıl adayın başvuru modülünde dile getirdiği adresine, ilan tarihinden bu yana en geç 5 (beş) iş günü içinde posta ile tebligat yapılacak olup, aday tebligat tarihinden bu yana en geç 10 (on) iş günü içinde anlaşma imzalamak, anlaşmade gösterilen tarihte işe başlamak ve istediğimiz belgeleri teslim etmek üzere müracaatta bulunacaktır.
c) Tebligat tarihinden bu yana 10 (on) iş günü içinde müracaat etmeyen, anlaşma imzaladığı halde anlaşmade gösterilen tarihte işe başlamayan yahut bu sürenin dolduğu gün itibariyle 15 (on beş) günü geçmeyen ve belgeyle ispat edilebilen makul bir mazeret bildirmeyen aday, ile ilgilin feragat etmiş sayılır.
d) Yedek adayın hakları sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihten bu yana altı ay geçerli olacaktır. Bu zaman zarfında atama yapılan pozisyonun herhangi bir nedenle boşalması halinde sınavı yedek olarak kazanan aday atanacaktır.
e) Asıl adaydan, ile ilgilin feragat eden yahut etmiş sayılanın yerine ilan edilen yedek adayın işe başlama işlemleri ile ilgili yukarıda gösterilen esaslar uygulanır.
f) Sözlü/uygulamalı sınavı kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve anlaşma yapılmaz. Bunların anlaşmaleri yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu bireyler ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulur.

SÖZLEŞME ÜCRETLERİ
Aylık brüt anlaşma ücreti, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) bendine göre istihdam edilenler için anlaşma ücret tavanının iki katına kadar olacaktır. Lakin Kurum, tavan ücretin altında anlaşma düzenlemeye ve ödeme yapmaya yetkilidir.

İlanen açıklamalur.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu