Başvurular

Dışişleri Bakanlığı 35 Mütercim Alımı İlanı 2022

Dışişleri Bakanlığı 35 Mütercim Alımı İlanı 2022, iş başvuru bölümüzde Dışişleri Bakanlığı 35 Mütercim Alımı İlanı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Dışişleri Bakanlığı 35 Mütercim Alımı İlanı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Dışişleri Bakanlığı 35 Mütercim Alımı İlanı

Mütercim, yazılı bir ürünü bir dilden başka bir dile yazılı olarak çevirmeyi meslek edinmiş bireylere denilmektedir. Halk içinde mütercim tercüman olarak da anılırler. Yazılı kültürün paylaşılmasında büyük bir sahibi olan mütercimler için sitemiz üzerinde sürekli olarak iş ilanlarına yer veriyoruz. Bu ilanlardan sonuncusu ise Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yayınlandı. Dışişleri Bakanlığı paylaştığı ilan ile 35 mütercim alımı yapacağını dile getirdi. İlana dair başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri gibi bilgilere haberimizin devamından varabilirsiniz.

  • Dışişleri Bakanlığı 35 Mütercim Alımı İlanı 2016
  • Dışişleri Bakanlığı Mütercim Alımı Sınavı Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Dışişleri Bakanlığı Mütercim Alımı Sınavı Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?
  • Dışişleri Bakanlığı Mütercim Alımı Sınavı

Dışişleri Bakanlığı 35 Mütercim Alımı İlanı 2016

Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatında büro hizmetlerinde çalıştırılmak üzere “mütercim” unvanlı

– İngilizceden 22,

– Fransızcadan 8,

– Almancadan 3,

– Arapçadan 1 ve

– Rusçadan 1 kişi olmak üzere

Toplam 35 personel alımı gerçekleştirecektir. Fransızca, Almanca, Arapça ve Rusça dillerinin herhangi birinden sınava giren adaylar içinden başarılı olanların rakamının, atanacak azami kadro sayısından az olması halinde git gide artan kontenjanlar, nihai başarı puanı sıralamasına göre diğer dillerden sınava girecek adaylar için kullanılacaktır. Giriş sınavı yazılı ve sözlü aşamalardan buluşmaktedir. Sınavın yazılı aşaması, 4 Haziran 2016 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Giriş sınavlarına ilişkin olarak bu ilanda yer verilmemiş hususlar, Dışişleri Bakanlığı Sınav Yönetmeliğinde bulunmaktadır.

Dışişleri Bakanlığı Mütercim Alımı Sınavı Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde gösterilen genel şartları haiz olmak;
  • 2Erkek adaylar için, askerlik hizmetini yapmış yahut tecilli olmak;
  • Üniversitelerin en az 4 (dört) yıllık eğitim veren İngiliz, Amerikan, Fransız, Alman, Arap, Rus Dili/Eğitimi/Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık yahut Çeviribilim bölümlerinden yahut eğitim fakültelerinin İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça yahut Rusça bölümleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul gören yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak;
  • Aşağıda sıralanan yabancı dil grupları saygınlığıyla, 2014 yahut 2015 senelerı içinde Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) ve 2014, 2015 yahut 2016 senelerı içinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (e-YDS (yalnızca İngilizce için)/YDS) aşağıda kayıtlı taban puanları aşmış olmak (eşkıymetliliği Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla saptanmış ülkeler arası dil sınavlarının YDS’deki karşılıkları da değerlendirmeye alınacaktır);

İngilizce yahut Fransızcadan sınava girecekler için:

KPSS-3 puan türünde en az 60 puan ve sınava başvurulan yabancı dilde 2014, 2015 yahut 2016 senelerı içinde e-YDS (yalnızca İngilizce için)/YDS’den en az “85” puan almış olmak, bunun bunun yanında, başvuruda bulunanlar içinde KPSS puanına göre tek bir liste halinde yapılacak sıralamada en yüksek puanlı ilk 150 kişi içinde bulunmak.

Almanca, Arapça yahut Rusçadan sınava girecekler için:

KPSS-3 puan türünde en az 60 puan ve sınava başvurulan yabancı dilde 2014, 2015 yahut 2016 senelerı içinde YDS’den en az “C” (en az 70) düzeyinde puan almış olmak, bunun bunun yanında, başvuruda bulunanlar içinde KPSS puanına göre tek bir liste halinde yapılacak sıralamada en yüksek puanlı ilk 25 kişi içinde bulunmak.

  • Sınava katılmaya hak kazananların listesi, Bakanlığın http://www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden ilan edilecektir.
  • Sınava katılabilecek adaylara ilişkin yapılacak açıklamada, sınav programına ve sınavın yapılacağı adres bilgilerine de yer verilecektir.

Dışişleri Bakanlığı Mütercim Alımı Sınavı Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

Sınav başvuruları, 16 Mayıs 2016 tarihinde ekranlara gelecek ve 26 Mayıs 2016 tarihinde saat 18.00’de sona erecektir. Başvurular, Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Başvuru için gerekli olan bilgiler ve elektronik ortamda iletilecek belge emsallari aşağıda sıralanmıştır:

  1. T.C. kimlik numarası,
  2. KPSS sonuç puanının beyanı,
  3. Diploma yahut mezuniyet belgesi (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir),
  4. Mevcut görünümü görülmektediran vesikalık fotoğraf,
  5. 2014, 2015 yahut 2016 senelerına ait e-YDS/YDS sonuç puanının beyanı (İngilizce yahut Fransızcadan sınava girecek adaylar için en az “85” puan; Almanca, Arapça yahut Rusçadan sınava girmek isteyenler için ise en az “C” düzeyinde).

Dışişleri Bakanlığı Mütercim Alımı Sınavı

Yazılı Sınav:

1 – Yazılı sınav aşağıdaki bölümlerden oluşacaktır.

a) Uluslararası ilişkiler alanında Türkçe metin/metinlerin yabancı dile çevirisi

b) Uluslararası ilişkiler alanında yabancı dilde metin/metinlerin Türkçeye çevirisi

2 – Yazılı sınavda geçer not her bir bölüm için 100 üzerinden 70’tir.

3 – Yazılı sınav aşamasının sonuçları Bakanlık internet sitesinde (www.mfa.gov.tr) ilan edilecektir. Bu aşamaya katılanlara bunun bunun yanında tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü Sınav:

1 – Yazılı sınavda başarılı olan adaylar sözlü sınav aşamasına geçmeye hak kazanacaktır. Sözlü sınavda adaylar, ilk kez muhakeme, kavrayış, temsil görevine ilişkin nitelikleri ve yeterliliği, genel kültür düzeyi, Türkçe ve yabancı dilde ifade kabiliyeti ile genel davranış ve tepkilerinin meslek gereklerine uygunluğu yönünden değerlendirilecektir. Ankara’da yapılacak sözlü sınavın tarihi, yazılı sınav sonucuyla birlikte ilan edilecektir.

2 – Sözlü sınavda geçer not 100 üzerinden 70’tir.

3 – Sözlü sınav aşamasının sonuçları Bakanlık internet sitesinde ilan edilecektir.

4 – İlave bilgi istekleri için aşağıdaki adres ve e-posta üzerinden Bakanlıkla temasa geçilmesi olabilecekdür:

T.C. Dışişleri Bakanlığı / İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı (C Blok 4. Kat) Balgat/Ankara

E-posta: sinav@mfa.gov.tr

Bu makalemizde Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yayımlanan mütercim alımı ilanı ayrıntılarına yer verdik. Ayrıca Bakanlık aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara Dışişleri Bakanlığı iş başvurusu sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER MÜTERCİM İŞ İLANLARI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, mütercim iş ilanları hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan mütercim iş ilanları açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu