Başvurular

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Alımı 2022

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Alımı 2022, iş başvuru bölümüzde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Alımı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Alımı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Alımı

  • Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Alımı 2015
  • Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Alımı Başvuru Şartları

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Alımı 2015

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı her sene birden çok kez anlaşmali er alımı için ilan yayınlamaktadır. Bunlardan en sonuncusu 3. Dönem er alımı için paylaştıkları ilan oldu. Başvuru şartları, başvuru tarihleri ve başvuru formu gibi detaylara yazımızın devamından varabilirsiniz. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı anlaşmali er alımı başvuru tarihleri 31 Temmuz – 31 Ağustos 2015 olarak belirlenmiştir.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Alımı Başvuru Şartları

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı anlaşmali er alımı başvuru şartları aşağıdaki gibidir;

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
2. Askerlik hizmeti ve öğrenim şartı;

  • a. İlköğretim (ortaokul) mezunları için;

(1) En az ilköğretim (ilkokul/ortaokul) mezunu olmak yahut yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak (Kılavuzda gösterilen okullara denk yurt dışındaki okullardan mezun olan adaylar, lisans/önlisans için Yükseköğretim Kurumu (YÖK)’ndan, ortaöğretim için Mili Eğitim Bakanlığı (MEB)’ndan denklik belgesi alacaktır.)

(2) Askerlik hizmetini yapıyor/yapmış olmak,

(3) İlköğretim mezunu olup anlaşmali er olmak için başvuran adayların mükellef askerlik hizmetinden muaf tutulmaları Milli Savunma Bakanlığı onayı ile olabilecek olmaktadır. Halihazırda ilköğretim mezunu adaylar askerlik hizmetini bitirdiktan sonra oryantasyon eğitim hayatına alınacaklardır. Lakin Milli
Savunma Bakanı aracılığıyla temin sürecinde onay verilmesi halinde bu adaylar da ortaöğretim mezunu adaylar gibi ön anlaşma imzalanmasından sonra kalan mükellef askerlik sürelerini anlaşmali er olarak geçireceklerdir.

  • b. Ortaöğretim(Lise)/Önlisans/Lisans mezunları için;

(1) En az ortaöğretim (lise) mezunu olmak,

(2) Mükellef askerlik hizmetine başlamamış/başlamış yahut bitirmiş olmak,

(3) Silah altında iken anlaşmali er olarak seçilen lise mezunlarının, ön anlaşma imzalamalarına (sınav, sağlık muayenesi ve güvenlik soruşturmasının tamamlanmasını müteakip eğitim birliklerine katılmalarına) kadar geçirdikleri sürenin tamamı askerlik hizmetinden sayılacak; bahse konu adaylar anlaşmali er olarak temin edilerek ön anlaşma imzalamalarını müteakip mükellef askerlik hizmetinden ayrılarak anlaşmali er oryantasyon
kursuna alınacaklardır. Mükellef askerlik hizmetinden kalan süreleri anlaşmali er olarak tamamlattırılacaktır. Sözleşmeli erlikte geçirilen sürenin 3’te 1’i (1/3) mükellef askerlik hizmetinden sayılacaktır.

3. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2015 tarihi saygınlığıyla yirmi beş (25) yaşını bitirmemiş, 20 yaşından gün almış olmak (01 Ocak 1990-31 Aralık 1995 tarihleri içinde doğanlar),

4. Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne nedenle olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak,

5. Türk Silahlı Kuvvetlerinde önceden subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş yahut anlaşmali er olarak istihdam edilmemiş olmak,

6. Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

7. Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlarından birisine çevrilmiş, genel veya özel af kanunları kapsamına girmiş yahut haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına (HAGB) karar verilmiş olsa dahi;

(a) Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, halkı askerlikten soğutmak, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama ile zimmet, irtikâp, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, cinsel saldırı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, gayri tabii mukarenet, hileli iflas gibi yüz kızartıcı yahut şeref ve haysiyet
kırıcı suçlar ile kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birisinden,

(b) Firar, amir yahut üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarından,

(c) 22 Mayıs 1930 tarihli ve 1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun 148’inci maddesinde gösterilen suçlardan birisinden mahkûm olmamak.

8. Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay yahut daha fazla hapis cezası ile mahkûm olmamak,

9. Askerlik hizmetini yapmakta iken başvuranların birliklerince, 6191 Sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununun 9’uncu maddesi hükümlerine dayanılarak hazırlanan Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliğinde örneği bulunan “SÖZLEŞMELİ ERBAŞ OLACAKLAR İÇİN NİTELİK BELGESİ” doldurulacaktır. Bu belgenin “Sözleşmeli Er Olur” kayıtlı olması gereklidir.

10. Sayfa-9’da gösterilen boy ve kilo oranları değerleri içinde bulunmak,

11. Yapılacak olan fiziki yeterlilik testi ve mülakatlarda başarılı olmak,

12. Güvenlik soruşturması olumlu yanıtlanmış olmak,

13. Tüm sınavları geçen adaylar için TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak; gönderildikleri asker hastanesinden “Sözleşmeli Er Olur.” kararlı sağlık raporu almış olmak,

14. Öğrenimini kendi adına yapmış olmak yahut herhangi bir kurum yahut kuruluşa karşı hizmet yahut tazminat yükümlülüğü bulunmamaktır.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Alımı Başvuru Formu

1. Başvurular yalnızca internet üzerinden yapılmaktadır. Posta yahut şahsen başvuru yapılmamaktadır.

2. Başvurular; 31 Temmuz 2015 Cuma günü saat 17.00’da başlayıp, 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 23:59’da sona erecektir.

3. Başvurular; http://personeltemin.dzkk.tsk.tr internet adresindeki “2015 yılı 3. Dönem Sözleşmeli Er Alımı’’ sayfasında “İlk Başvuru, müteakiben Aday Girişi” bölümünden yapılmaktadır. Başarılı olarak sona eren başvuru süreci sonunda adaylara sistem aracılığıyla şifre verilmektedir. Şifreler e-posta adresine gönderilmemekte başvurunun tamamlanmasını müteakip otomatik olarak ekranda görüntülenmektedir.

4. Adaylar son başvuru tarihine kadar şifreleri ile “Aday Girişi” bölümünden başvurularını tamamlayacaklardır. Adaylar “Aday Girişi” bölümünden güncelleme yapabileceklerdir. Adaylar “Aday Girişi” bölümünden şifreyle başvuru boyunca başvurularını kontrol edip güncelleyebileceklerdir.

5. Şifrenizi kaybetmeyiniz. Adayların şifrelerini kaybetmeleri durumunda “Aday Girişi” bölümünde bulunan “Şifremi Unuttum” linkinden detaylarını girerek şifrelerini ekranda görüntüleyebileceklerdir. Şifreler adayların eposta adreslerine gönderilmemektedir. Adayların yazılı ve sözlü olarak yapacakları şifre öğrenme isteklerine yanıt verilmeyecektir.

6. Başvuru sırasında kuruma verilecek bilgilerin doğruluğundan ve ardından doğabilecek her türlü hukuki hususlardan adaylar sorumludur.

7. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında yahut evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, sınavın yahut temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun (atanmış olsalar dahi) işlemleri iptal edilecektir.

8. Başvuru esnasında karşılaşılan problemler için ikpersoneltemin@dzkk.tsk.tr mail adresinden yardım alınabilir.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı anlaşmali er alımı başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri gibi bilgileri paylaştık. Konu ile ilgili merak ettiklerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu