Bilgi Arşivi

Çinliler Neden Çubukla Yemek Yer? 2021

Çinliler Neden Çubukla Yemek Yer?, bilgi sitemizde Çinliler Neden Çubukla Yemek Yer? başlığı altında bilgi paylaştık. Çinliler Neden Çubukla Yemek Yer? ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

Çinliler Neden Çubukla Yemek Yer?

cinliler-neden-cubukla-yemek-yer

Çinliler neden çubukla yemek yer? ve nasıl yer? soruların yanında Japonlar neden çubukla yemek yer? sorusunu yanıtlayacağız.

“Onurlu ve dürüst adam, daima mezbaha ile mutfağı birbirinden olabildiğince uzakta tutar. Ve sofrasında bıçaklara hiçbir zaman izin vermez” diyen vejetaryen ve usta düşünür Konfüçyüs, Çinlilerin, yemeklerde çatal kullanmalarını engelledi. Yoksa gerçek bundan daha mı farklıydı. Sahi çinliler neden çubukla yemek yer?

Çinliler Neden Çubuk Kullanır?

İşin aslına bakacak olursak bunun nedeni tam anlamıyla bilinmemekte. Bir rivayete göre vakti zamanında bir Çin İmparatoru halkın kendisine karşı ayaklanmasını önlemek için eritilip silah olabilecek bütün metallerin hepsini toplatmış. Ellerinde çatal bıçak ne varsa vermek zorunda kalan zavallı Çinliler de yemeklerini çaresiz bir biçimde Bambu çubuklarıyla yemeye başlamışlar.

cinliler-neden-cubukla-yemek-yer

Bir diğer rivayet ise ani bir biçimde içinde yaşanan nüfus patlaması olmuş. Çekik gözlü animelere andıran Çinli bebekler bi hayli hızlı bir miktarda doğurma kararı alınca Çin Halk Cumhuriyetinde de kıtlık baş göstermeye başlamış.

Sonuç olarakta insanlar, yemeklerine daha ufak parçalar halinde kesmeye başlamışlar. Böylelikle hem yemeklerin daha bi hayli hızlı piştiğini hem de çubukla yemek daha kolay yenilebileceğini keşfetmişler. Böylelikle çinliler neden çubukla yer? sualinin yanıtını bulmuş olduk.

Çinliler Çubukla Nasıl Yemek Yer?

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi olduğu gibi her Asya ülkesinde de ayrı bir yemek çubuğu stili mevcuttur elbet. Mesela Çin çubukları, genelde yaş ağaçtan ve bambudan yapılır.

Japonlar neden çubukla yemek yer? sorusunu cevabı olarak Japon çubukları cilalanarak kaplanmış odun ve bambudan yapılıyor.

cinliler-neden-cubukla-yemek-yer

Dizileriyle ünlü Kore’deyse geleneksel Kore çubukları pirinçten ve gümüşten yapılırken. Normal Kore, çubukları çelikten yapılmaya başlanmış. Bazılarımızın ülke miydi, şehir miydi? Diye karıştırdığı, Vietnam Sosyalist Cumhuriyetinde ise yemek çubukları eskiden ağaçtan yapılırmış.

Bunların dışında çatal ve yemek çubuklarının tarihine baktığımız zaman, enteresan detaylarla da karşı karşıya geldiğımızı göze çarpıyor. Bizanslılar çatalı 10. yüzyılda kullanmaya başlarken, halkına ekmek yerine pasta dağıtan Fransa Kraliçesi ise 1500’lü senelerda katıldığı bir davette çapalı keşfetmiş.

Ayrıca çinliler neden çubukla yer? sorusunun yanında merak edeceğinizi düşündüğümüz sumo güreşçileri ile ilgili bilmedikleriniz yazımıza da bakabilirsiniz.

cinliler-neden-cubukla-yemek-yer

Dünya devi olarak bilinen Amerika ise çatal kullanma hususunda bir hayli geri kalarak 18. yüzyılda fakat buluşabilmiş. Çatalın dışında Çinlilerin kullandığı çubukla yemek ise Milattan önce 200 senelerına yani Han hanedanlığına kadar dayanıyormuş.

Bundan anlaşılacağı üzere Çinliler, yine insanlık tarihine, bizden bir adım önde başlamış oluyorlar.



İlgili Makaleler

Başa dön tuşu