Bilgi Arşivi

Halkbank Esnaf Kredisi Borç Yapılandırma 2021

Halkbank Esnaf Kredisi Borç Yapılandırma 2021, başvurular bölümümüzde Halkbank Esnaf Kredisi Borç Yapılandırma 2021 ile alakalı bilgiler sunduk.. Halkbank Esnaf Kredisi Borç Yapılandırma 2021 ile alakalı tüm detaylar makalemizde..

Başlıklar

Halkbank Esnaf Kredisi Borç Yapılandırma 2021

Esnaf Kefalet kredi erteleme 2021, Esnaf kredi yapılandırma 2021, Esnaf Kefalet kredi yapılandırma 2021, Halkbank esnaf kredisi erteleme 2021, Esnaf kefalet borç yapılandırma 2021, Esnaf Kefalet kredi borçları affı 2021, Vergi borcu olan esnafa kredi müjdesi, Esnaf kefalet kredi borçları affı 2021 gibi araştırılan ve sürekli olarak araştırılan konula ile ilgili tüm bilgiler içeriğimizde..

Halkbank Esnaf Kredisi 2021 Borç Yapılandırma

Borçlarını yapılandırmaya taahhüt eden esnafların geçmiş zamandaki ödenmeyen borçlarına yapılandırma olanağı sunuluyor. Yapılandırma peşin yahut taksitler halinde anaparaya faiz oranı yansıtılarak hesaplanıyor. Esnaf kefalet kredisi yapılandırma başvuruları bağlı olunana esnaf odasına veya bankalara yapılabilecektir. Başvuruları olumlu değerlendirilen esnafların borçları faizsiz ödenecek fakat 1 yıl taksit isteyen esnafların borcuna yüzde 8 faiz onu yansıtılacaktır.

Esnaf Kredisi Yapılandırma Başvurusu 2021 TESKOMB

Ticaret Bakanı, sosyal platform hesabından Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (TESKOMB) ortağı esnaf ve sanatkarlara gecikme faizlerinden vazgeçilerek, anapara borçlarına 18 ay taksitlendirme olanağı sunularak yeni bir borç yapılandırılması sunulduğunu açıkladı. Buna göre Bakan;

“Pandemiyle mücadele edilen bu zor günlerde, önceden borcu yapılandırılan fakat ödeyemeyen yahut yapılandırmadan faydalanamayan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri ortağı esnaf ve sanatkârlarımıza destek olmak maksadıyla yeni bir kolaylık hayata geçirildi. TESKOMB kefaleti ile Halk Bankası kaynaklarından kullandırılan kredilerde TESKOMB’un alacağı gecikme faizlerinden vazgeçilerek ve anapara borçlarına 18 ay taksitlendirme imkânı sunularak yeni bir borç yapılandırılması 18 Mart’ta başlatıldı” ifadelerine yer vermiştir.

Ayrıca, yeni yapılandırmayla önceden borçları yapılandırılan ve taksitleri devam eden esnaf ve sanatkarların da kalan taksitlerini faizsiz biçimde 6 ay süreyle ertelendiğini de altı çizildi.

Borcu Olan Esnafa Kredi Müjdesi!

Borcu olan esnaf kredi müjdesi geçtiğimiz senenin sonlarında geldi. Buna göre esnafların geçmiş senelerda kullanmış oldukları 30 bin TL esnaf kredisi kullandırılmıştı. Bu yıl için esnaflara faizsiz kredi müjdesi geldi. Halkbank’tan gelen son açıklamaya göre esnaf ve sanatkarların başvurdukları kredi için ilk 3 ay destek verilecek. 29 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete’de yayına giren kararnameye göre esnaf ve sanatkarlar sıfır faizli kredi kullanabilecekler. Bu faizsiz kredilerin başvuruları yıl sonu, 31 Aralık 2021 tarihine kadar sürecektir. 

ESKKK Halkbank Esnaf Kredisi 2021

Halkbank aracılığıyla esnaflara özel olarak oluşturulmuş olan esnaf kredileri ile işletme sermayesi gereksinimlerinin karşılanması için 225 bin TL’ye kadar finansman desteği sağlanmaktadır. İşyeri ve taşıt alımlarına yönelik olarak 500 bin TL yatırım kredisi de kullandırılmaktadır. Bu kredilerin başvuruları Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri veya Halk bankasına müracaat ederek başvuru yapılabilir ve kredi kullanılabilir.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri ve Halkbank aracılığıyla esnaf kredilerinden faydalanabilmek için Halkbank esnaf ve sanatkarlara özel kredi olanağı sağlamaktadır. Bunlar;

  1. ESKKK Kefaletiyle Krediler
  2. ESKKK Kefaleti Olmaksızın Krediler
  3. Sıfır Faizli Esnaf Kredileri
  4. Esnaf Yatırım Kredileri
Halkbank Esnaf Kredisi Borç Yapılandırma 2021
Halkbank Esnaf Kredisi Borç Yapılandırma 2021

ESKKK Kefaletiyle Krediler

Uygun ödeme koşulları ve uzun vadeli ESKKK kefaletiyle Halkbank tarafında kredi kullandırılabilmektedir. İşyerinin gereksinimlerinin karşılanabilmesi için İşletme kredisi 60 ay vadeli olarak verilmektedir. Ödeme seçenekleri ise ayda bir, 3 ayda bir veya 6 ayda bir olmak ve kredi limitleri 125 bin TL’den 225 bin TL’ye kadar olmaktadır.

Halkbank aracılığıyla ESKKK kefaletiyle kredilerden yararlanmak isteyen bireyler;

  • Esnaf odasına kayıtlı olması,
  • En az 3 senedir işletme faaliyetlerinde aktif olması,
  • İşletmesinin adresine yakın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine ortak olması

gerekmektedir. Böylelikle esnaflar Halkbank ESKKK kefaletiyle verilen kredilerden yararlanabilmektedir.

ESKKK Kefaleti Olmaksızın Krediler

Halkbank aracılığıyla ESKKK kefaleti olmadan tamamen Hazine desteği ile kullandırılan krediler 60 aya kadar vadeli ve uygun ödeme seçenekleri ile esnafların kullanımına sunulmaktadır. İşletmenin gereksinimlerinin giderilmesi için 100 bin TL ile 225 bin TL içinde kredi verilmektedir. Krediden yararlanmak için birinin;

  • Esnaf ve Sanatkarlar Odasına ve Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Müdürlüğüne kayıtlı olması,
  • ESKKK ortağı olmaması,
  • Gerçek kişi olması,
  • En az üç aylık faaliyet zamanını tamamlanmış olması

gerekmektedir. Başvurular Halkbank şubelerine; T.C kimlik belgesi, esnaf sicil tasdiknamesi, oda kayıt belgesi ve vergi levhası fotokopisi ile gerçekleşmektedir.

Sıfır Faizli (Faizsiz) Esnaf Kredileri

Esnaf ve sanatkarlara faizsiz kredi desteğiyle uygun ödeme koşulları ile esnaf kredisi veren Halkbank, toplam 3 kredi türüne faizsiz esnaf kredisi desteği sağlamaktadır. Bunlar;

  • Kaybolmaya Yüz Tutan Meslek Kollarında Faaliyet Gösterenlere Kredi
  • Ustalık Belgesi Sahibi Olup Yeni İşyeri Kuran Girişimci Esnaf ve Sanatkarlara Kredi
  • Genç Girişimci Esnaf ve Sanatkarlara Kredi

Halkbank sıfır faizli esnaf kredileri ile ilgili bilgi için tıklayınız.

Esnaf Yatırım Kredileri

İşyeri ve satış alımlarına yönelik 500 bin TL’ye kadar ESKKK kefaletli veya kefaletsiz olarak yatırım kredisi olanağı tanınmaktadır. 500 bin TL’ye kadar kullanılan esnaf yatırım kredileri;

  • İşyeri Edindirme Kredisi: 120 ay vadeli olarak uygun ödeme seçenekleriyle 500 bin TL limitli kredi verilmektedir.
  • Taşıt Alma Kredisi: Sıfır km araç alımlarına yönelik kullandırılacak olan 500 bin TL’lik taşıt edindirme kredisi 84 ay kadar vadeli olmaktadır.

BENZER YAZI: Vakıfbank Esnaf Kredisi Şartları Nelerdir? (Sıfır Faizli Destek)

Halkbank Esnaf Kredisi Gecikirse Ne Olur?

Kooperatiften çekilmiş kefalet kredisinin banka kuruluşlarından çekilmiş kredilerden herhangi bir farklı bulunmamaktadır. Bu nedenle esnaf kredileri diğer krediler gibi son ödeme tarihinden 1 hafta ardından ödenmemiş borç olduğunda gecikme meydana geldiği insana hatırlatılır. 2 haftalık bir süre gecikme olan borçlarda ise birinin borcuna vade farkı uygulanacağı bildirilmektedir.

İlk ödenmeyen taksitte ikinci taksitin gelmesiyle birlikte halen daha ödeme yapılmamış ise bu kez krediye aracı olan banka, gerekli şartların sağlanması durumunda yapılandırma olanağın var olduğu belirtir. Lakin kredi yapılandırmasında uygun şartları barındırmayan esnaflardan borç kefillerden alınmaktadır. Buna benzer durumlarda kefalet kredine kefil olan kişi esnaf ise banka bu kez ipotek olan mal ve mülke haciz işlemleri başlatır.

4 Şubat 2021 tarihinde Resmi Gazete‘de yayımlanan karar göre esnafların borçları ertelenecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu