Başvurular

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kamuya 10 Bin Personel – Memur Alınacağını Açıkladı ! 2022

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kamuya 10 Bin Personel – Memur Alınacağını Açıkladı ! 2022, iş başvuru bölümüzde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kamuya 10 Bin Personel – Memur Alınacağını Açıkladı ! ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kamuya 10 Bin Personel – Memur Alınacağını Açıkladı ! başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kamuya 10 Bin Personel – Memur Alınacağını Açıkladı !

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapmış olduğu açıklama ile 22 Haziran 2016 ile 1 Temmuz 2016 tarihleri içinde 10 bin memur alımı ve personel alımı yapıldığını açıkladı.  Yapılan bilgilendirmede ortaöğretim, lise ve üniversite düzeyinde KPSS sonuçları esas alınarak toplamda 10 bin 144 personel alımı gerçekleştirileceği altı çizildi. Adaylar tercih işlemlerini 22 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri içinde internet üzerinden yapacaklar. Personel alımı yapılacak kamu kurum ve kuruluşları ile alacakları personel sayıları şu biçimdedir:

  • 190 sayılı KHK’ya tabi kurumlar (Üniversiteler hariç) 7.856 kişi,
  • Üniversiteler 725 kişi,
  • Mahalli İdareler 348 kişi,
  • Kamu İktisadi Teşebbüsleri 1208 kişi,
  • Diğer 7 kişi

Alınacak personelin hizmet sınıflarına dağılımı ise söyle;

  • Sağlık ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı 6.162 kişi,
  • Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 1.767 kişi,
  • Teknik Hizmetler Sınıfı 825 kişi,
  • Avukatlık Hizmetleri Sınıfı 150 kişi,
  • Yardımcı Hizmetler Sınıfı 32 kişi,

KİT’lere yerleştirilecek olan 1208 personelin 71’i ortaöğretim, 436’sı önlisans ve 701’i lisans mezunları içinden seçilecek. Tercihlerin sona ermesinin ardından birkaç iş günü içinde sonuçların açıklanması bekleniyor. 206/1 yerleştirmeleri kapsamı içinde atama yapılacak kadro ve pozisyonlara ilişkin bilgiler www.devlette.com sitemizde bulunacaktır. İlanları kaçırmamak ve ilan ile ilgili geniş bir şekilde bilgi sahibi olmak için sosyal ağlardan bizleri takip edebilirsiniz. Ayrıca bakanlık aracılığıyla yayına giren ilanlara ÇSGB iş ilanları sayfası üzerinden varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu