İnternet

Besicilik Para Kazandırır mı? Sıfırdan Büyükbaş Hayvancılık 2021

Besicilik Para Kazandırır mı? Sıfırdan Büyükbaş Hayvancılık 2021, başvurular bölümümüzde Besicilik Para Kazandırır mı? Sıfırdan Büyükbaş Hayvancılık 2021 ile alakalı bilgiler sunduk.. Besicilik Para Kazandırır mı? Sıfırdan Büyükbaş Hayvancılık 2021 ile alakalı tüm detaylar makalemizde..

Başlıklar

Besicilik Para Kazandırır mı? Sıfırdan Büyükbaş Hayvancılık 2021

Büyükbaş besicilik para kazandırır mı, en karlı evcil hayvan üretimi, büyükbaş besicilik para kazandırır mı, en karlı hayvancılık türü, evde hayvan üretip satmak, sıfırdan büyükbaş hayvancılık, besicilik mi sütçülük mu karlı 2021, büyükbaş hayvancılık yapmak istiyorum, para kazandiran hayvan yetiştiriciliği gibi konularda inceleme yapan yeni girişimciler içeriğimizden bilgi alabilirler.

Besicilik Para Kazandırır mı? Sıfırdan Büyükbaş Hayvancılık 2021

Bu işi yapmak isteyenlere devlet bir çok destek sunuyor. Hayvancılık için faizsiz ve uzun vadeli krediler ile birlikte bu alandaki teknolojik gelişmeler, sektöre deneyimsiz bir birinin bile hiç düşünmeden hayvancılığa başlayabiliyor. Sektörün bu işi rahatlıkla yapabilmesi büyükbaş hayvan yetiştiriciliğini cazip hale getirmiştir. Ayrıca sığır yetiştiriciliğinin geleceğin en karlı mesleklerinden biri olduğu yönündeki fikirler de girişimciler için iştah kaynağı olmuştur.

Kısa olaraksı bugün sizlerle büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yaparak para kazanmaktan söz edeceğiz. Yani bugünün ve geleceğimizin en fazla ihtiyaç duyulan işlerden biri. Aşağıda öğreneceğiniz bilgilerin bu işten elde ettiğiniz kazançlar, çalışma sisteminiz, hangi alana yöneleceğiniz ve benzeri konularda size yol göstereceğini söyleyebilirim. Dilerseniz büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yaparak para kazanmak için araştırılan ve bilinmesi gereken ayrıntı kısmı birlikte gözlemleyelim.

Sıfırdan Büyükbaş Hayvancılık 2021

Hayvancılıktan para kazanmak için ilk kez karar vermeniz gereken şey bu alanda hangi sektörü seçeceğinizdir. Çünkü büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin alt dalları bulunmaktadır. Yani bildiğiniz gibi büyükbaş denilince akla sığır, manda, at, eşek ve katır gelir. Bu sektöre girmeden önce, hangi alana genişlemek istediğinize karar vermeli ve bu alan ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için gereksiniminiz olan tüm ayrıntı kısmı araştırmalısınız.

Örnek veriyorum, sığır yetiştiriciliğine başlatmaya karar verdiniz. Besi sığırı yahut süt sığırı yetiştiricisi mi olacaksınız? Damızlık düveler mi yetiştireceksiniz yoksa yalnızca bir damızlık çiftliği ve işletme mi kuracaksınız? Demek istediğim, sığır yetiştiriciliği bugün gerekli sektörlerden biri olsa da, iyi işleyecek bir plan oluşturmazsanız bu işin sonunda hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Lakin ticaretin tüm inceliklerini öğrenir ve bilinçli adımlarınızı atarsanız, büyükbaş hayvancılık sektörü ile ceplerini dolduranlar içinde olabilirsiniz.

Büyükbaş Hayvancılık Yapmak İstiyorum

Bir sığır yahut inek yetiştirme işine başlamadan önce bir iş planı geliştirmeniz gerekir. Tabii bir iş planı yapmadan önce sektörü tanımanız gerektiğini anlamışsınızdır. Bir hayvan pazarına gidip 3 ila 5 inek satın alarak bu işe başlamak mantıklı olmaz. Yapmanız gereken şeylerden birkaçı, internette konu ile alakalı bulabileceğiniz her türlü kaynağı kullanmak, kendinize notlar almak ve daha fazla düşünebileceğiniz yöntemlere bakmak için bir kenara yazmak olmalıdır. Böylelikle bir iş planı hazırlamanız daha kolaylaşacaktır. Ayrıca, sığır yetiştiriciliği ile ilgili kendinize süt sığırlarına mı yoksa besi sığırlarına mı odaklanacağınızı sormalısınız.

Besicilik mi Sütçülük mü Karlı? 2021

Süt hayvancılığının yahut süt inekçiliğinin karlı bir iş olduğunu bilinmekte. Lakin işletmeye verilen gerekli özenle bu kazanç artacaktır. Yeterli miktarda süt hayvancılığı yapmak için yetiştireceğiniz hayvanın cinsinden inşa edeceğiniz barınağın koşullarına, sağlık kontrollerinden kullanacağınız yiyeceklere kadar birden fazla detayı göz önünde bulundurmanız gerekir. Etrafta uygun bir otlak alanı var, satın aldığınız cinsten kaç kilogram süt alabilirsiniz, kullanacağınız ekipman. Bunlardan birini bile kaçırırsanız sığırlarınızın süt miktarı azalır, belki hastalanırlar hatta ölebilirler. Böylelikle geliriniz otomatik olarak azalacaktır.

Besicilik Para Kazandırır mı? Sıfırdan Büyükbaş Hayvancılık 2021
Besicilik Para Kazandırır mı? Sıfırdan Büyükbaş Hayvancılık 2021

Misal verilecek olursa; Ülkemizde yaşayanların çoğu, hayvancılığı tarım arazilerine ek olarak bir gelir kaynağı olarak görmektedir. Kar elde etmek için kesinlikle bu fikirden uzak durmak gerekiyor. Aynı biçimde çoğu Avrupa ülkesinde tarım arazilerinin % 70’i hayvanların gıda ve otlak ihtiyaçları için kullanılmaktadır ve ülkemizde bu oran % 15-20’ye düşmektedir. Bu noktaları dikkate alır ve doğru kararlar verirseniz, süt ürünleri işinden yeterince para kazanabilirsiniz. Peki besicilik para kazandırır mı?

Büyükbaş Besicilik Ne Kadar Para Kazandırır?

Besi sığırı için gerekli olan yatırım maliyetinin, süt sığırlarına göre daha düşük olduğunu aktarabiliriz. Evet, ufak sığırları satın alıp uygun biçimde beslemek ve yeterli kilograma ulaştıklarında satmak gibi basit eylemlere besi sığırcılığı denir. Bu hususta önemle üstünde durulması gereken hususlar satın alınan sığırların cinsi, yaşı, cinsiyeti, sağlığı ve görünüşüdür.

Ayrıca besleyeceğiniz yem türü, sağlık kontrolleri, barınak etrafındaki mera hayvanlarının verimliliği gibi etkenler de önemle üstünde durulması gereken hususlardan bazılarıdır. Misal verilecek olursa; Mısır silajı, sığır yetiştiriciliğinde en fazla tercih edilen gıdalardan biridir. Hem ucuz hem de çiftlik hayvanları aracılığıyla basit bir şekilde ete dönüştürülebilen bu yem, çoğu yetiştiricinin ilk tercihidir. Sığır yetiştiriciliğinde dikkat etmeniz gereken temel kurallar bunlardır. Tabii ki, bu kaidelerin ayrıntı kısmına bakmak ve doğru kararı vermek, sığır yetiştiriciliğini ne kadar ciddiye aldığınıza bağlı olacaktır.

BENZER YAZI: Büyükbaş Hayvan Yem Desteği 2021 Şartları (65 TL)

Sıfırdan Büyükbaş Hayvancılık Ne Kadar Kazandırır?

Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde karlı yatırım alanlarından bir diğeride manda yetiştiriciliğidir. Son 30 yılda sayılarında oldukça önemli düşüş görülen mandalar, devletin teşvik kararı ile dikkatini çekmeye başladı. Çünkü iyi bir iş planı ile bir mandaya yatırdığınız para 1 yılda amorti edilebilir. Sığır yetiştirmekten daha karlı olduğu söylenen manda yetiştiriciliği, bir çok insanları manda çiftliği kurmaya yöneltiyor.

Manda sütünün inek sütünden 4-5 kat daha pahalı ve 10 lira civarında olduğunu biliyorsunuz. Ayrıca son haftalarda manda kaymağı ve yoğurt popüler süt ürünleri olmuştur. Yani bir mandadan 10 kilo süt alırsanız günlük 40 lira kazanacaksınız. Bu rakam ayda 1.200 TL olur. Sadece 5 mandanız olduğunu düşürseniz ayda 6.000 TL kazanırsınız. En kötü durumda harcamanın yarısı olduğunu kafanızı yoruyorsanız, kalan para 3.000 TL’dir.

Ve verdiğim sayılar en düşük olanlar, yalnızca bu işten ne kadar kazanabileceğinizi belirtiyorum. Bunun yanı sıra en bi hayli beğeni alan peynir çeşitlerinden birisi olan mozzarella peynirinde manda sütünün kullanıldığını söylemek isterim. Kısa olaraksı manda yetiştiriciliğine yönelen insan sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu alanda para kazanmak istiyorsanız manda yetiştiricilerine devletin sunduğu teşviklerden faydalanabilir, faizsiz kredilerle büyükbaş hayvancılık sektörü ile para kazananlardan biri olabilirsiniz.

Kimler Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Yaparak Para Kazanabilir?

Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin kimler için uygun olduğunu özetle tekrarlayayım. Bu iş için gerekli; Sermayesi, emeği, zamanı ve tecrübesi olan herkes büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yaparak para kazanabilir. Peki, tecrübeli olmayanlar bu işe giremez mi? Aslını söylemek gerekirse uygulayabilirsiniz. Lakin büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinden beklediğiniz miktarı kazanabilmek için hem teorik hem de pratik bilgiye sahip olmanız gerekmektedir. Yani düve ile buzağı içindeki farkı bilmiyorsanız, popüler süt sağma makinelerini bilmiyorsanız, yol yakınken bu iş düşüncesini bırakmalısınız. büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapmak istiyorsanız, konu ile ilgili istediğiniz her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz bir çağda olduğumu söylemekte yarar var.

Biraz teorik bilgi edindikten ve iş planınızı bir araya getirdiktan sonra yetiştiricilik yapacağınız bölgedeki çiftlikleri ve barınakları gezip işi yerinde görmenizi tavsiye ederim. Hala büyükbaş hayvan yetiştiriciliği istiyorsanız, size kolaylık ve kazanç diliyorum.

Büyükbaş Hayvancılık Kar Oranı 2021

Bu işten kazanacağınız miktar da takip ettiğiniz yöntemlere bağlı olacaktır. Lakin zaten fazla şey öğrendikten sonra, büyükbaş hayvancılıktan elde edilen gelirin kişiden insana değişebileceğini tahmin etmelisiniz. Çünkü manda yetiştiren ile eşek sütü üreten bir kimsenin kazanacağı paranın miktarı aynı olmayacaktır. Manda yetiştiriciliği yapan iki birinin kazanacağı miktar da aynı olmayabilir. Bunun nedeni ise herkesin çalışma stilinin farklı olmasıdır.

Yetiştirici, hayvanları için uygun bir barınak yapmazsa, doğru cinsi yetiştirmezse, sağlık kontrollerini düzgün yapmazsa; Bahsettiğimiz yüksek maaşları kazanmak bu sektör için yalnızca bir hayal olur. Diğer yetiştirici gecesine gündüzüne bu iş için emek verirse, kesinlikle karşılığı alır. Kısa olarak yaptığınız işin değeri ve izleyeceğiniz yöntem, hayvancılıktan ne kadar para kazanacağınızı belirleyecektir. Bu nedenle hayvancılık işine başlamadan önce büyükbaş hayvancılık yapıp yapamayacağınıza ayrıntılı olarak karar vermelisiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu