Başvurular

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Alımı Yapıyor 2022

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Alımı Yapıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Alımı Yapıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Alımı Yapıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Alımı Yapıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yayınlamış olduğu iş ilanı kapsamı içinde yazımız devamında saymış olduğumuz illere personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı ilanı kapsamı içinde avukat alımı gerçekleştirecektir. Adaylar ilana 15 Kasım 2017 ile 24 Kasım 2017 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru tarihleri, başvuru şartları ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından ulaşmanız olabilecekdür.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Alımı İlanı 2017

Resmi Gazetede yayımlanan 26/07/2017 tarih ve 30135 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Avukatlık Sınav ve Atama Yönetmeliğinde bulunan hükümler kapsamı içinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı taşra teşkilatında münhal bulunan Avukatlık Hizmetleri Sınıfında 7. Dereceden 3, 9.dereceden 10 olmak üzere toplam 13 adet kadroya atama yapılmak üzere sözlü sınavla Avukat alınacaktır. Adaylarda aranan başvuru şartları aşağıda maddeler halinde verilmiştir.

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki genel şartları taşımak,
  • Hukuk fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) aracılığıyla; 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucuna göre KPSS-P3 puan türünden 70 ve daha yüksek puan almış olmak ve müracaat edenlerden başvurusu kabul görenler içinden yapılacak puan sıralamasında ilan edilen kadronun 3 katı kadar aday içinde bulunmak (son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılacaktır),Başvuru tarihinin son günü itibariyle avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak,
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,
  • Sağlık yönünden görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istediğimiz bilgi ve belgeleri bildirmiş olmak.
S.No Unvan Sınıfı Derecesi Kadro

Sayısı

İl
1 Avukat AHS 9 1 Ağrı
2 Avukat AHS 9 1 Bartın
3 Avukat AHS 9 1 Bitlis
4 Avukat AHS 9 1 Bursa
5 Avukat AHS 7 1 Düzce
6 Avukat AHS 9 1 Elazığ
7 Avukat AHS 9 1 Erzurum
8 Avukat AHS 9 1 Karabük
9 Avukat AHS 9 1 Kırıkkale
10 Avukat AHS 7 1 Manisa
11 Avukat AHS 7 1 Niğde
12 Avukat AHS 9 1 Osmaniye
13 Avukat AHS 9 1 Zonguldak

Adaylar, Bakanlığımız internet adresinde (www.aile.gov.tr) bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Avukat Sınavı Başvuru ekranından elektronik ortamda 15/11/2017-24/11/2017 tarihleri içinde başvuracaklardır.

Başvuru esnasında, Başvuru Formu doldurulurken yükseköğrenim kurumu diploma yahut bitirme belgesi ile avukatlık ruhsatnamesi aslı veya kurumca onaylı sureti, özgeçmişin elektronik ortamda eklenmesi gerekmektedir. Formun doldurulması ile belge eklenmesine ilişkin açıklamalar başvuru ekranında bulunacaktır. Elektronik ortamda meydana gelebilecek aksaklıklardan Bakanlık sorumlu olmayacaktır. Elektronik ortam dışında başvuru kabul edilmeyecektir. Eksik bilgi ve belge ile başvuranların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Başvuru için gerekli olan bilgiler ve elektronik ortamda iletilecek belge emsallari şunlardan oluşmaktadır:

  • TC kimlik numarası beyanı,
  • KPSS sonuç puanı,
  • Diploma yahut mezuniyet belgesi, (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir.)
  • Avukatlık ruhsatnamesi,
  • Özgeçmiş,

Başvuru için hazırlanan yardım dokümanları başvuru ekranın altında bulunacaktır.

GİRİŞ SINAVINA ÇAĞRI:

Sınava girme hakkını kazanan adayların sözlü sınav yeri ve tarihini bildiren açıklama Bakanlığımız internet adresinde (www.aile.gov.tr) ilan edilecektir. Ayrıca tebligat gönderilmeyecektir.

GİRİŞ SINAVININ ŞEKLİ, SINAV KONULARI VE DEĞERLENDİRME:

Giriş sınavı sözlü olarak yapılacaktır. Kontenjan rakamının üç katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. Sözlü sınava çağrılan en düşük puana sahip adayla aynı puanı alanlar da sözlü sınava alınacaktır.

Sözlü Sınav Konuları:

a) Yazılı Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Avukatlık Sınav ve Atama Yönetmeliğinin 11inci maddesinde gösterilen sınav konuları),

b) Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme kabiliyeti,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

d) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

e) Genel yetenek ve genel kültürü,

f) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden değerlendirilecektir.

Adaylar Sınav Kurulu aracılığıyla (a) maddesi için 50, diğer maddelerde yazılı olan özelliklerin her biri için 10 puan üzerinden değerlendirilecektir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, kurul başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik hemen hemensının en az 70 (yetmiş) olması şarttır.

Sözlü sınav neticesinde, puanı en yüksek miktarda olan adaydan başlanarak yapılacak sıralamaya göre belirlenecek asil ve yedek adaylardan oluşacak liste Bakanlığımız internet sayfasında (www.aile.gov.tr) açıklamalacaktır.

Yedek listede bulunan adayların hakları, sınav sonuç ilan tarihini takip eden bir yıl için geçerlidir ve ardındanki sınavlar için müktesep hak yahut herhangi bir öncelik teşkil etmez.

SINAV SONUCUNA İTİRAZ:

Sınav sonucunun ilan edilmesinden bu yana yedi gün içinde yazılı olarak Sınavı Komisyonuna itiraz edilebilir. İtirazlar, itiraz zamanının bitiminden bu yana Sınavı Komisyonunca en fazla on beş gün içinde incelenerek karara bağlanır. İtiraz sonucu adaya yazılı olarak bildirilir.

DİĞER HUSUSLAR:

Eksik belge ve bilgileri bulunan adayların başvuruları işleme konulmayacaktır. Sözlü sınava gelen adaylar, yanlarında geçerli bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı yahut pasaport) bulunduracaklardır.

Asil listede bulunanlardan atama işlemlerinin yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde geçerli bir mazereti olmadığı halde başvurmayanlar ile gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların atama işlemleri yapılmayacaktır. Atama yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde mazeretsiz olarak başvurmayan yahut ataması yapıldığı halde süresi içinde vazifeye başlamayan adaylar için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmayacaktır.

Kendilerine yapılacak bildirimde gösterilen süre içinde başvuruda bulunmayanlar, atama işleminden sarf-ı nazar edenler, atamaları iptal edilenler ile memurluğa atanma şartlarından herhangi birini taşımadığının bilinmesi üzerine ataması yapılmayanların yerlerine, yedek listeden atama yapılacaktır.

Başvurusu kabul edilip, isimleri sınava katılabilecekler içinde bulunanlardan, gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu bireyler hiçbir hak talep edemeyecek ve haklarında 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun alakalı hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulacaktır.

Başarılı adaylara yazılı yahut elektronik ortamda bildirim yapılacaktır. İlan olunur.

Bu makalemizde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla gerçekleştirilecek olan personel alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, başvuru tarihleri ve başvuru şartları gibi geniş bir şekilde ilan bilgilerine yer verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca bakanlık aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İş İlanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu