Başvurular

Adalet Bakanlığı 1099 icra katibi alımı yapıyor 2022

Adalet Bakanlığı 1099 icra katibi alımı yapıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Adalet Bakanlığı 1099 icra katibi alımı yapıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Adalet Bakanlığı 1099 icra katibi alımı yapıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Adalet Bakanlığı 1099 icra katibi alımı yapıyor

Adalet Bakanlığı, yayınlamış olduğu iş ilanı kapsamı içinde anlaşmali personel alımı yapacağını açıkladı. Adalet Bakanlığı iş ilanı kapsamı içinde 1099 anlaşmali personel alımı yapacaktır. Kurum ilan kapsamı içinde; icra katibi alımı gerçekleştirecektir. Adaylar ilana 1 Temmuz 2019 ile 16 Temmuz 2019 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgiler yazımız devamındadır.

  • Adalet Bakanlığı 1099 İcra Katibi Alımı İlanı 2019
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılıyor?
  • Uygulama Sınavına Çağrılacakların Belirlenmesi
  • Uygulama Sınavı, Yeri, Zamanı ve Şekli
  • Sözlü Sınava Çağrılacakların Belirlenmesi, Sınav Yeri ve Zamanı
  • Sözlü Sınava Gireceklerden İstenecek Belgeler
  • Sözlü Sınav Konuları Nelerdir?
  • Başarı Listelerinin Oluşturulması
  • Atamaların Yapılması

Adalet Bakanlığı 1099 İcra Katibi Alımı İlanı 2019

Bakanlığımızca ekli listede yeri, sayısı, unvanı ve niteliği gösterilen, 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe giren “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamı içinde, sınavı yapacak adalet komisyonu olarak tespit edilen adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama ve sözlü sınav sonucuna göre 1099 anlaşmali icra katibi alınacaktır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

İcra katipliği pozisyonlarına atanmak isteyenlerin İcra Müdür ve Yardımcıları ile İcra Katiplerinin Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 3/A maddesinde gösterilen;

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Merkezi sınavın (KPSS-2018) yapıldığı 2018 senesinin Ocak ayının birinci günü saygınlığıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01/01/1983 ve sonrası doğumlu olanlar),
  • Merkezi sınavda (KPSS-2018’da lisans mezunları için KPSSP-3, önlisans mezunları için KPSSP-93, ortaöğretim mezunları için KPSSP-94 puan türünden) en az 70 puan almış olmak,
  • Görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Güvenlik soruşturması ve/yahut arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde gösterilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl yahut daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak yahut askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağma gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş yahut yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • En az lise yahut dengi okul mezunu olup, örgün öğretim yoluyla verilen daktilo veya bilgisayar dersini başarıyla bitirdiğını belgelemek yahut başvuru talihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı yahut kamu kurumu ve kuruluşlarınca tertip edilen kurslar sonucu verilen daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip bulunmak,
  • Uygulama sınavında ve sözlü sınavda başarılı olmak

şartlarını taşımaları gerekmektedir.

Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılıyor?

Adaylar 01 Temmuz 2019 – 16 Temmuz 2019 tarihleri içinde başvuru yapabilecekledir. Adaylarda aranan başvuru sırasında istediğimiz belgeler aşağıda verilmiştir.

  • İcra katipliği sınavı başvuru formu,
  • Diploma yahut mezuniyet belgesinin veya öğrenim yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesinin aslı, kurumca yahut belgenin verildiği yer yükseköğretim kurumunca onaylanmış örneği,
  • KPSS-2018 sınav sonuç belgesi,
  • Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar veya daktilografi dersini başarı ile bitirdiğına ilişkin belge yahut Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca tertip edilen kurslardan alınmış daktilo yahut bilgisayar sertifikası (Örgün eğitim veren fakülte yahut yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi yahut diğer lise veya dengi okulların ticaret yahut bilgisayar bölümlerinden mezun olanlardan daktilo yahut bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.) ile birlikte sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlıklarına yahut sınav evrakının alakalı sınavı yapacak adalet komisyonuna gönderilmesi için herhangi bir adalet komisyonu başkanlığına müracaat edeceklerdir.

Başvurunun sınavın yapılacağı adalet komisyonu başkanlığına yapılması halinde; adayın başvurusu, komisyon aracılığıyla sınav ortak rolüne girilmek suretiyle önceden tanımlanmış sınav numarası üzerinden UYAP sınav ekranına kaydedilecek ve UYAP’tan tanzim edilen sınav kayıt formu imzalanıp onaylandıktan sonra bir sureti adaya verilerek tamamlanacaktır.

Başvurunun sınavın yapılacağı adalet komisyonuna gönderilmek üzere herhangi bir adalet komisyonu başkanlığına yapılması halinde; başvuru komisyon aracılığıyla sınav ortak rolüne girilmek suretiyle başvurunun yapılacağı komisyon aracılığıyla önceden tanımlanmış sınav numarası üzerinden UYAP sınav ekranına kaydedilecek ve UYAP’tan tanzim edilen sınav kayıt formu imzalanıp onaylandıktan sonra bir sureti adaya verilerek, sınav kayıt formu ve başvuru evrakı masrafı alakalısinden alınmak suretiyle acele posta servisi (APS) yoluyla başvuru yapılan adalet komisyonu başkanlığına gönderilmek suretiyle tamamlanacaktır.

Belirtilen usule uyulmadan posta ile yahut diğer iletişim araçlarıyla sınavı yapacak adalet komisyonuna yahut Bakanlığa yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adaylar, icra katipliği anlaşmali pozisyonları için sınavı yapacak adalet komisyonlarından yalnızca birine başvuru yapabileceklerdir. Adayın birden fazla adalet komisyonuna başvuru yaptığının tespit edilmesi halinde hiçbir başvurusu kabul edilmeyecek, bu biçimde sınava girenler kazanmış olsalar dahi istihdamları yapılmayacaktır.

Uygulama Sınavına Çağrılacakların Belirlenmesi

Adaylardan, merkezi sınavda aldıkları puana göre en yüksek puandan başlanarak her bir sınavı yapacak adalet komisyonu için ilan edilen pozisyon toplamının 20 katı kadarı, uygulama sınavına girmeye hak kazanacaktır. Buna göre yapılan sıralamada, son sıradakilerle aynı puana sahip olanlar da uygulama sınavına girebilecektir.

Uygulama Sınavı, Yeri, Zamanı ve Şekli

Uygulama sınavına girmeye hak kazananların listesi 30 Temmuz 2019 Salı günü sınavı yapacak adalet komisyonlarının olduğu adliyelerin internet sitelerinde ilan edilecektir.

Sınav giriş belgeleri sınav gününe kadar sınavı yapacak adalet komisyonlarından alınabilecektir.

Uygulama sınavı, sınavı yapacak adalet komisyonlarının olduğu adliyelerde 20 Ağustos 2019 Salı günü saat 09:00 da ekranlara gelecektır. Uygulama sınavının gösterilen günde bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir.

Adaylardan, uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler içinden, sınav sırasında her bir grup için komisyon aracılığıyla çekilecek kura sonucu tespit edilen metinden daktilo yahut bilgisayarla; verilen metne sadık kalınmak ve anlam bütünlüğü korunmak suretiyle, kelime ve cümle tekrarına yer vermeden ve yanlış yazılan kelime sayısı toplam yazılan kelime rakamının yüzde kırkından fazla olmayacak biçimde üç dakikada en az doksan kelime yazanlar, uygulama sınavında başarılı olmuş sayılacaklardır.

Sözlü Sınava Çağrılacakların Belirlenmesi, Sınav Yeri ve Zamanı

Uygulama sınavında başarılı olanlardan, sınavı yapacak adalet komisyonlarının doğru olarak kabul gören kelime sayısı esas alınmak kaydıyla, en fazla doğru kelime yazan adaydan başlanarak sınavı yapacak adalet komisyonu için ilan edilen pozisyon toplamının üç katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. Buna göre oluşturulan sıralamada, son sıradakilerle aynı sayıda doğru kelime yazanlar da sözlü sınava girebileceklerdir. Sözlü sınava girmeye hak kazananların listesi, en geç 02 Eylül 2019 Pazartesi gününe kadar sınavı yapacak adalet komisyonlarının olduğu adliyelerin internet sitelerinde ilan edilecektir.

Sözlü sınav, sınavı yapacak adalet komisyonlarının olduğu adliyelerde 09 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 09:00’da ekranlara gelecektır. Belirtilen günde sınavın bitirilememesi halinde takip edilen günlerde sınava devam edilecektir.

Sözlü Sınava Gireceklerden İstenecek Belgeler

Sözlü sınava girmeye hak kazananlar en geç 06 Eylül 2019 Cuma gününe kadar;

  • 6×9 cm ebadında iki adet fotoğraf,
  • Mal Bildirimi Formu,
  • Arşiv araştırmasına esas olmak üzere alakalınin fotoğrafını ve imzasını taşıyan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu,
  • Sağlıkla alakalı olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durumu olmadığına dair yazılı beyanı,

sınavı yapacak adalet komisyonuna teslim edecekler yahut bu ilanın 2 nci maddesindeki esaslara göre göndereceklerdir.

Sözlü Sınav Konuları Nelerdir?

Sözlü sınavda Yönetmeliğin 11 inci maddesinde gösterilen genel kültür ve genel yetenek konuları ile genel hukuk bilgisi, icra ve iflas hukuku ile kalem mevzuatından soru sorulacaktır. Adayın sözlü sınavda başarılı sayılmak için, üyelerin yüz tam puan üzerinden verdikleri notların aritmetik hemen hemensının en az yetmiş puan olması gerekir. Sözlü sınavda konular ve puanlama aşağıda altı çizildiği biçimde olacaktır.

  • Alan bilgisi, (70 puan)
  • Genel yetenek ve genel kültürü, (10 puan)
  • Bir konuyu kavrayıp özetleme ve ifade kabiliyeti ile muhakeme gücü, (10 puan)
  • Genel görünümü, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu ile liyakati, (10 puan) olmak üzere toplam 100 puan üzerinden yapılır.

Başarı Listelerinin Oluşturulması

Sözlü sınav sonucu en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere sıraya konularak sözlü sınav başarı listesi hazırlanacaktır.

Merkezi ve sözlü sınavda alman puanların aritmetik hemen hemensına göre en yüksek puandan başlanarak nihai başarı listesi düzenlenecektir. Bu liste düzenlenirken hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, yüksekokulların adalet programı ile adalet ön lisans programı mezunları en yüksek puan alan adaydan başlanarak; diğer adaylar ise bu sıralamayı takiben kendi aralarında en yüksek puan alan adaydan başlanarak sıralanacak ve nihai başarı listesi sınavı yapacak adalet komisyonlarının olduğu adliye internet sitesinde ilan edilecektir.

Atamaların Yapılması

Bakanlık aracılığıyla, sınavı yapacak adalet komisyonlarının oluşturulan nihai başarı listeleri incelenerek başarılı olanlar ilan edilen pozisyonlara atanacaktır.

İlan metninde belirtilmeyen hususlar ile ilgili alakalı mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır.

10- ) “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” ile ilgiliki 6/6/1978 tarihli 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre bu pozisyonlarda istihdam edilenlerin yer değişiklikleri özel şartlara bağlanmış olduğundan, alakalılerin ileride mağduriyete uğramamaları yönünden eş, öğrenim, sağlık vb. gibi konuları dikkate alarak tercihte bulunmaları önem arz etmektedir.

Duyurulur.

EKİ: 1- Sınav İzni Verilen Mahaller,

2- İcra Müdür ve Yardımcıları ile İcra Katiplerinin Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği,

3- İcra Katipliği Sınavı Başvuru Formu,

4- Mal Bildirimi Formu,

5- Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu.

ADALET BAKANLIĞI
İCRA İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Sözleşmeli İcra Katibi Pozisyonlarında Sınavı Yapacak Adalet Komisyonları ve Sınav zni Verilen Mahaller
Sınavı Yapacak Adalet Komisyonu İzin Verilen Mahaller İcra Katibi (4/B) Pozisyon Sayısı Toplam
ADANA Adana 35 40
Ceyhan 2
Yumurtalık I
Kozan 1
Pozantı 1
ADIYAMAN Adıyaman 1 3
Besni 1
Kahta 1
AFYONKARAHİSAR Afyonkarahisar 2 4
Bolvadin 1
Çay 1
AĞRI Ağrı 3 4
Doğubayazıt 1
AKSARAY Aksaray 3 3
AMASYA Amasya 2 3
Suluova I
ANKARA Şereflikoçhisar 1 38
Ankara 36
Elmadağ 1
ANKARA BATI Beypazarı 1 6
Ankara Batı 5
ANTALYA Alanya 10 70
Antalya 54
Kemer 1
Korkuteli 1
Demre(Kale) 1
Elmalı 1
Kumluca 1
Manavgat 1
ARDAHAN Ardahan 1 1
ARTVİN Yusufeli 1 1
AYDIN Çine 1 7
Karacasu 1
Nazilli 2
Didim(Yenihisar) 1
Kuşadası 2
BALIKESİR Bandırma 3 13
Bigadiç 1
Kepsut 1
Sındırgı 1
Susurluk 1
Gönen(Balıkesir) 1
Ayvalık 3
Edremit 2
BARTIN Amasra 1 1
BATMAN Batman 2
BİLECİK Bozüyük T 2
BİTLİS Ahlat 1 3
Tatvan ->
Sınavı Yapacak Adalet Komisyonu İzin Verilen Mahaller İcra Katibi (4ZB) Pozisyon Sayısı Toplam
BOLU Mudurnu 1 1
BURDUR Bucak 1 3
Burdur 1
Gölhisar 1
BURSA Bursa 35 45
Gemlik 1
Karacabey 1
Mudanya 1
Mustafakemalpaşa n

z

Orhangazi 1
İnegöl Z
İznik 1
Yenişehir 1
ÇANAKKALE Biga 2 3
Lapseki 1
ÇANKIRI Çerkeş 1 1
ÇORUM Çorum 3 5
İskilip 1
Osmancık 1
DENİZLİ Acıpayam 1 7
Buldan 1
Çardak 1
Çivril 1
Denizli 3
DİYARBAKIR Bismil 1 24
Diyarbakır 23
DÜZCE Akçakoca 1 3
Düzce 1
Yığılca 1
EDİRNE İpsala 1 2
Uzunköprü 1
ELAZIĞ Elazığ 10 10
ERZİNCAN Erzincan 1 1
ERZURUM Aşkale 1 12
Erzurum 10
Pasinler 1
ESKİŞEHİR Beylikova i 9
Eskişehir 8
GAZİANTEP Gaziantep 28 30
İslahiye
Nizip 1
GİRESUN Bulfakat 2
Giresun 1
HATAY Dörtyol 3
Samandağ 1
Reyhanlı 1
İĞDIR İğdır 2 2
İSPARTA Scnirkent 1 2
Keçiborlu 1
BAKIRKÖY Bakırköy 45 85
Büyükçekmece 17
Küçlikçekmcce 23
Sınavı Yapacak Adalet Komisyonu İzin Verilen Mahaller İcra Katibi (4ZB) Pozisyon Sayısı Toplam
İSTANBUL Gaziosmanpaşa 20 201
İstanbul 178
Silivri 2
Çatalca 1
İSTANBUL ANADOLU Beykoz 1 121
İstanbul Anadolu 120
İZMİR Bergama 2 68
Dikili 1
Çeşme 1
İzmir 40
Kemalpaşa 1
Menderes 1
Selçuk 1
Torbalı 3
Urla 1
Aliağa 1
Karşıyaka 12
Menemen 1
Bayındır 1
Kiraz 1
Tire 1
KAHRAMANMARAŞ Elbistan 1 5
Göksün 1
Kahramanmaraş 3
KARABÜK Yenice(Karabük) 1 1
KARAMAN Karaman 1 1
KARS Digor 1 5
Kağızman 1
Kars 2
Sarıkamış 1
KASTAMONU Taşköprü 1 2
Tosya 1
KAYSERİ Kayseri 22 23
Yahyalı 1
KIRIKKALE Keskin 1 3
Kırıkkale 2
KIRKLARELİ Babaeski 1 13
Kırklareli 4
Lüleburgaz 8
KIRŞEHİR Kırşehir 1 2
Mucur l
KİLİS Kilis 2 2
KOCAELİ Gebze 10 24
Gölcük 1
Kandıra 1
Karamürsel 1
Kocaeli 10
Körfez 1
KONYA Karapınar 1 15
Çumra 1
Konya 12
Beyşehir 1
Sınavı Yapacak Adalet Komisyonu İzin Verilen Mahaller İcra Katibi (4/B) Pozisyon Sayısı Toplam
KÜTAHYA Altıntaş 1 6
Gediz l
Kütahya 2
Tavşanlı 1
Simav 1
MALATYA Akçadağ 1 1
MANİSA Soma 2 18
Alaşehir 2
Sarıgöl 1
Manisa 6
Saruhanlı 1
Demirci 1
Kula l
Salihli 2
Turgutlu 2
MARDİN Kızıltepe 2 4
Mardin 1
Midyat 1
MERSİN Erdemli 2 21
Mersin 13
Gülnar 1
Mut 1
Silifke 1
Tarsus 3
MUĞLA Ortaca i 3
Muğla 2
MUŞ Bulanık 1 1
NEVŞEHİR Derinkuyu 1 2
Kozaklı 1
NİĞDE Bor 1 4
Niğde 3
ORDU Aybastı 1 3
Gölköy 1
Ünye 1
OSMANİYE Osmaniye 2 2
RİZE PazarfRize) 1 1
SAKARYA Akyazı 1 7
Ferizli 1
Hendek 1
Kaynarca 1
Sakarya 3
SAMSUN Samsun 3 10
Havza 1
Ladik 1
SİİRT Siirt 5 5
SİVAS Divriği 1 5
Gemerek 1
Kangal 1
Şarkışla 1
Zara 1
ŞANLIURFA Ceylanpmar 1 20
Şanlıurfa 19

 

Sınavı Yapacak Adalet Komisyonu İzin Verilen Mahaller İcra Katibi (4/B) Pozisyon Sayısı Toplam
ŞIRNAK Cizre 1 5
Silopi 1
İdil 1
Şırnak 2
TEKİRDAĞ Çerkezköy 2 12
Çorlu 2
Saray (Tekirdağ) 1
Hayrabolu 1
Tekirdağ 6
TOKAT Erbaa 1 2
Zile 1
TRABZON Trabzon 4 9
Akçaabat 1
Araklı 1
Of 1
Sürmene 1
Vakfıkebir 1
UŞAK Eşme 1 7
Sivaslı 1
Uşak 5
VAN Erciş 1 4
Van 3
YALOVA Yalova 2 2
YOZGAT Şefaatli 1 3
Yerköy 1
Yozgat 1
ZONGULDAK Kdz.Ereğli 2 5
Devrek 2
Gökçebey 1
TOPLAM 1099 1099

Bu makalemizde Adalet Bakanlığı aracılığıyla yapılacak olan 1099 icra katibi alımı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler paylaştık. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurumca yayınlanmış tüm iş ilanlarına Adalet Bakanlığı iş ilanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER İCRA KATİBİ ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, icra katibi alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan icra katibi alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu