Başvurular

Yargıtay Başkanlığı’na en az lise ve önlisans mezunu 95 personel alımı yapılacak!

Yargıtay Başkanlığı’na en az lise ve önlisans mezunu 95 personel alımı yapılacak!, iş başvuruları bölümünde Yargıtay Başkanlığı’na en az lise ve önlisans mezunu 95 personel alımı yapılacak! ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. Yargıtay Başkanlığı’na en az lise ve önlisans mezunu 95 personel alımı yapılacak! ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Yargıtay Başkanlığı’na en az lise ve önlisans mezunu 95 personel alımı yapılacak!

Yargıtay Başkanlığı 29 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yeni bir personel alım ilanı paylaşımı yaptı. İlana göre Yargıtay Başkanlığı, aşağıda gösterilen kadrolara personel alımı yapacak.

Yargıtay bünyesinde istihdam edilmek üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun Değişik 4. maddesinin (B) fıkrası ikaznca 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların “Sınav Şartı” başlıklı Ek 2. maddesi gereğince, aşağıdaki tabloda gösterilen anlaşmali pozisyonlara, 2018 yılı KPSS puanları esas alınarak, Başkanlığımızca yapılacak uygulamalı ve sözlü yahut sözlü sınav sonucuna göre personel alınacaktır.

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI

a) Başvuru tarihi: Başvurular, 09/12/2019 tarihinde başlayıp, 13/12/2019 tarihi mesai bitimi itibariyle (saat 17.00’de) sona erecektir.

b) Başvuru şekli: Başvurular (https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu) internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup, şahsen yahut posta yoluyla yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI:

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde gösterilen genel şartlara haiz bulunmak.

b) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik yahut yaşlılık aylığı almıyor olmak.

c) Sözleşmeli Zabıt Katibi, Sözleşmeli Destek Personeli(Hizmetli) ve Sözleşmeli Teknisyen (Sıhhi Tesisat, Elektrik, Asansör, Soğutma ve İklimlendirme, Mobilya ve Dekorasyon) pozisyonları için; Başvurunun son günü olan 13/12/2019 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 13/12/1984 ve sonrası olanlar müracaat edebilir.)

d) 2018 yılı KPSS (B grubu) sınavına girmiş olmak ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden, önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

e) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

f) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre anlaşmali olarak çalışmakta iken, son bir yıl içinde hizmet anlaşmasi esaslarına aykırı hareket etme sebebiyle herhangi bir Kurumca anlaşmasi feshedilmemiş olmak,

g) Sözleşme dönemi içinde 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile tespit edilen istisnalar hariç anlaşmasini tek taraflı feshetmiş olanlar, fesih tarihinden bu yana bir yıldan önce tekrar anlaşmali pozisyonlarda istihdam edilemezler.

SÖZLEŞMELİ ZABIT KATİBİ POZİSYONUNDA İSTİHDAM EDİLEBİLMEK İÇİN;

a. Fakülte yahut yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi yahut diğer lise yahut dengi okulların ticaret yahut bilgisayar bölümlerinden mezun olmak.(Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo yahut bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

b. Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise yahut dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı yahut kamu kurum ve kuruluşlarınca tertip edilen kurslar sonucu verilen daktilo yahut bilgisayar sertifikasına sahip olmak yahut örgün eğitim sırasında bilgisayar eğitimi aldığını ve bu dersten başarılı olduğunu belgelemek. (Bu belgeler başvuru tarihleri (09/12/2019 – 13/12/2019) içinde Başkanlığımıza elden teslim edilecek yahut 03124160290 nolu

faksa gönderilecektir. Bu tarihler içinde belgesini yollamayanlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.)

c. Başvurusu kabul gören adayların tamamı, bilgisayar uygulama sınavına çağrılacaktır.

d. Uygulama sınavının tarihi, saati ve yeri www.yargitay.gov.tr internet adresinden açıklamalacaktır.

e. Uygulama sınavında, sınav komisyonunca belirlenecek metinden bilgisayar ile imla kaidelerina ve noktalama işaretlerine uygun olarak, yanlışsız, vuruş hesabı yapılmadan, üç dakikada en az doksan kelime yazma şartı aranacaktır.

f. Doğru kelime rakamının hesabında; verilen metne sadık kalıp kalınmadığı, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içinde kelime ve cümle tekrarları sebebiyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilecektir. (Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime rakamının toplam yazılan kelime sayısına oranının % 40 tan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilecektir.)

g. KPSS sınavından alınan puanın % 50’si ile bilgisayar uygulama sınavında yazılan en fazla kelime sayısı 100 puan kabul edilerek her bir doğru kelime karşılığı bir araya gelen katsayı puanı ile

yazılan kelime rakamının çarpımı suretiyle elde edilecek puanın % 50 sinin toplamı esas alınarak; en yüksek puandan başlanılarak, her öğrenim düzeyi için ilan edilen pozisyon rakamının 10 katı aday sözlü sınavına çağrılacak olup, son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu bireylerin tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

h. Sözlü sınavı; Bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade kabiliyeti, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı ile genel yetenek ve genel kültür alanlarından yapılacaktır.

i. Adayların aldıkları KPSS puanının % 35’i ve Uygulama sınav puanının % 35’i ile sözlü sınav puanının % 30’u esas alınarak, yapılacak hesaplama neticesinde, nihai başarı listesi belirlenecektir.

SÖZLEŞMELİ DESTEK PERSONELİ (HİZMETLİ) POZİSYONUNDA İSTİHDAM EDİLEBİLMEK İÇİN;

a. KPSS puanları esas alınarak, en yüksek puandan başlamak üzere, ilan edilen pozisyon rakamının 10 katı aday çağrılacaktır. Son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu bireylerin tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

b. Sözlü sınavı; Bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade kabiliyeti, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı ile genel yetenek ve genel kültür alanlarından yapılacaktır.

c. Adayların aldıkları KPSS puanının % 50’si ile sözlü sınav puanının % 50’si esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucu nihai başarı puanı belirlenecektir.

SÖZLEŞMELİ TEKNİSYEN (Sıhhı Tesisat, Elektrik, Asansör, Soğutma ve

İklimlendirme, Mobilya ve Dekorasyon) pozisyonunda istihdam edilebilmek için;

a. Sıhhi Tesisat Teknisyeni için; Meslek Liselerinin Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanının Yapı Tesisat Sistemleri dalından mezun olmak,

b. Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni için; Meslek Liselerinin Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanının Soğutma Sistemleri ve İklimlendirme Sistemleri dallarından mezun olmak,

c. Elektrik Teknisyeni için; Meslek Liselerinin Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanının Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü, Endüstriyel Bakım Onarım dallarından mezun olmak,

d. Asansör Teknisyeni için; Meslek Liselerinin Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanının Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarım dalından mezun olmak.

e. Mobilya Teknisyeni; Meslek Liselerinin Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanının İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi dalından mezun olmak.

f. Adayların KPSS puanları dikkate alınarak, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon için, pozisyon rakamının 10 katı aday uygulama sınavına çağrılacak olup, son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu bireylerin tamamı sınava kabul edilecektir.

g. Uygulama sınavı, Meslek ile alakalı teknik ve pratik bilgiyi ölçer nitelikte yapılacaktır.

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır.

h. Uygulama sınavında 50 ve üzeri puan alan adaylar, sözlü sınava alınacaktır.

i. Sözlü sınavı: Mesleki bilgi, bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade kabiliyeti, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı ile genel yetenek ve genel kültür alanlarından yapılacaktır.

j. Adayların aldığı KPSS puanının % 30’u, uygulama sınavı puanının %35’i, sözlü sınavı puanının % 35‘i esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucu nihai başarı puanı belirlenecektir.

TÜM POZİSYONLAR İÇİN BELİRLENEN ORTAK HUSUSLAR

a. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması formunu doldurmaları ve bunun bunun yanında açıklamalacak bir tarihte de Başkanlığımıza elden teslim etmeleri gerekmektedir.

b. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için, sınav komisyonunun verdiği puan hemen hemensının en az 70 olması gerekmektedir.

c. Sonuçlar www.yargitay.gov.tr internet adresinden açıklamalacaktır.

d. Atanmaya hak kazandığı halde verilecek zaman zarfında vazifeye başlamayanların yerine, nihai başarı puanına göre en yüksek puandan başlamak üzere yedeklerden atama yapılacaktır.

e. Aranılan şartları taşımadığı yahut gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilen adayların atamaları yapılmayacak olup, bu konuların sonradan tespiti halinde, yapılan atama işlemleri iptal edilerek alakalıler ile ilgili genel hükümlere göre işlem yapılacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu