Başvurular

Yargıtay Başkanlığı Şoför Alımı Yapacağını Açıkladı 2022

Yargıtay Başkanlığı Şoför Alımı Yapacağını Açıkladı 2022, iş başvuru bölümüzde Yargıtay Başkanlığı Şoför Alımı Yapacağını Açıkladı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Yargıtay Başkanlığı Şoför Alımı Yapacağını Açıkladı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Yargıtay Başkanlığı Şoför Alımı Yapacağını Açıkladı

Yargıtay Başkanlığı yayınlamış olduğu ilan ile anlaşmali personel alımı yapacağını açıkladı. Yargıtay Başkanlığı anlaşmali personel alımı ilanı kapsamı içinde 20 şoför alımı gerçekleştirecektir. Başvuru koşullarını sağlayan adaylar ilana 21 Kasım 2016 tarihi itibariyle başvuru yapabileceklerdir. İlan için son başvuru tarihi ise 25 Kasım 2016 saat 17:00 olarak belirlenmiştir. Yargıtay şoför alımı ilanı için başvuru şartları, başvuru formu ve diğer başvuru ayrıntılarına haberimizin devamından varabilirsiniz.

  • Yargıtay Başkanlığı 20 Şoför Alımı İlanı 2016
  • Yargıtay Şoför Alımı İlanı Başvurusu Nasıl ve Nereye Yapılacak?
  • Yargıtay Şoförlük Sınavı Hakkında Detaylı Bilgi
  • Adaylardan İstenilen Belgeler Nelerdir?

Yargıtay Başkanlığı 20 Şoför Alımı İlanı 2016

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Değişik 4. Maddesinin (B) fıkrası gereğince, 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe giren “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” ikaznca, Başkanlığımızda açık bulunan 20 anlaşmali destek personeli (şoför) pozisyonuna, uygulama ve mülakat sınavı sonucuna göre (Lisans düzeyinden 5, Önlisans düzeyinden 10, Lise düzeyinden 5) personel alınacaktır. Adaylarda aranan genel başvuru şartları aşağıda maddeler halinde verilmiştir.

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde gösterilen şartları taşımak.
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak yahut askerlik çağına gelmemiş bulunmak yahut askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş yahut yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • İlk kez Devlet memurluğuna atanacaklar için, başvurunun son günü olan 25/11/2016 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 25/11/1981 ve sonrası olanlar)
  • Lisans ve önlisans mezunları için 2016-KPSS’ye girmiş olmak, ortaöğretim mezunları için 2014- KPSS’ye girmiş olmak ve KPSS’den en az 70 puan almış olmak. Lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alanlar başvurabilecektir.
  • Başvuracak adaylardan; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinde bulunan “Böylelikle istihdam edilenler, hizmet anlaşmasi esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle kurumlarınca anlaşmalerinin feshedilmesi yahut anlaşma dönemi içinde Bakanlar Kurulu Kararı ile tespit edilen istisnalar hariç anlaşmayi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden bu yana bir yıl geçmedikçe kurumların anlaşmali personel pozisyonlarında istihdam edilemezler ” hükmü gereğince bu maddeye aykırı durumu tespit edilenlerin müracaatı değerlendirmeye alınmayacaktır.

Adaylarda aranan özel başvuru şartları aşağıda maddeler halinde verilmiştir.

  • E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
  • En az lise yahut dengi okul mezunu olmak,
  • Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik yahut yaşlılık aylığı almıyor olmak,

Yargıtay Şoför Alımı İlanı Başvurusu Nasıl ve Nereye Yapılacak?

Başvuru koşullarım taşıyan adaylar; 21/11/2016 tarihinden başlayarak 25/11/2016 tarihi saat 17.00’ye kadar, (http://basvuru.yargitay.gov.tr/) adresine, online başvuru yapacaklardır. Başvurular yalnızca online başvuru şeklinde yapılacaktır. Posta yolu ile yahut diğer yollarla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Yargıtay Şoförlük Sınavı Hakkında Detaylı Bilgi

Direksiyon uygulama sınavına; Kamu Personeli Seçme Sınavında alınan puanlar esas olmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro rakamının 10 katı aday çağrılacaktır. Direksiyon uygulama sınavında; adayların direksiyon hakimiyet düzeylerinin tespiti, trafik kaidelerina riayeti, vasıta sürüş güvenliği, çıkabilecek önüne geçerle alakalı anında ve zamanında karar verebilme kabiliyetleri ölçülecektir. Direksiyon uygulama sınavında en az 70 puan alan adaylar mülakat sınavına katılmaya hak kazanacaklardır.

Direksiyon uygulama sınavı ve mülakat sınavının yeri, tarihi ve saati www.yargitay.gov.tr internet adresinden açıklamalacaktır. Mülakat sınavı; Mesleki Bilgi, Anayasa Hukuku, Vatandaşlık Bilgisi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile Genel Kültür alanlarından yapılacaktır. Adayların mülakat sınavında başarılı sayılabilmesi için, mülakat heyetinin verdiği puan hemen hemensının en az 50 olması gerekmektedir.

Değerlendirme: Adayların aldıkları KPSS puanının % 35’i, Uygulama sınavı puanının % 35’i ile mülakat sınavı puanının % 30’u esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucu nihai başarı durumu belirlenecektir. Sonuçlar www.yargitay.gov.tr internet adresinden açıklamalacaktır.

Aranılan şartları taşımadığı yahut gerçeğe aykırı beyanda olduğu tespit edilen adaylarla anlaşma yapılmayacak olup, bu konuların anlaşmaden sonra tespiti halinde yapılan anlaşmaler iptal edilerek alakalıler ile ilgili genel hükümlere göre işlem yapılacaktır. Göreve başlamaya hak kazananlardan geçerli bir mazereti olmaksızın süresi içinde görevine başlamayanların yerine yedek adaylar içinden nihai başarı listesindeki sıralamaya göre alım yapılacaktır.

Adaylardan İstenilen Belgeler Nelerdir?

  • Diploma fotokopisi (Girilen KPSS sonucuna uygun)
  • Son altı ay içinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf
  • Ehliyet fotokopisi

Eksik belge ile yahut nitelikleri uygun olmadığı halde başvuranların müracaatları değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu makalemizde Yargıtay Başkanlığı aracılığıyla verilmiş olan şoför alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, başvuru tarihleri ve başvuru şartları ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz. Ayrıca Yargıtay aracılığıyla verilmiş olan diğer iş ilanlarına ulaşmak için hemen TIKLAYIN.


DİĞER YARGITAY HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, yargıtay hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan yargıtay açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu