Bilgi Arşivi

Vergi Levhası Üzerinden Kredi Nasıl Alınır? (Yeni Esnaf) 2021

Vergi Levhası Üzerinden Kredi Nasıl Alınır? (Yeni Esnaf) 2021, başvurular bölümümüzde Vergi Levhası Üzerinden Kredi Nasıl Alınır? (Yeni Esnaf) 2021 ile alakalı bilgiler sunduk.. Vergi Levhası Üzerinden Kredi Nasıl Alınır? (Yeni Esnaf) 2021 ile alakalı tüm detaylar makalemizde..

Başlıklar

Vergi Levhası Üzerinden Kredi Nasıl Alınır? (Yeni Esnaf) 2021

Vergi levhası üzerinden kredi, vergi levham yeni kredi alabilir miyim 2021, Basit usul vergi levhası ile kredi, vergi levham yeni kredi alabilir miyim, yeni vergi levhasına kredi veren bankalar, basit usul esnaf kredisi, vergi levhası üzerine kredi kartı, yeni Esnafa kredi veren bankalar, matrahsız vergi levhası kredi gibi araştırılan tüm konular makalemizde.

Vergi Levhası Üzerinden Kredi Nasıl Alınır? 2021 (Yeni Esnaf)

Esnaflar herhangi bir banka üzerinden kredi nakit başvurusu yapabilirler. Başvuru esnasında kredinin ne amaçla çekileceği ve ne kadar kredi tutarına ihtiyaç olunduğu banka şube çalışanlarına belirtilir. Bankada yapılacak olan esnaf kredi nakit başvuruları için KOBİ bankacılığı devreye girer. Kobi bankacılığında yetkili kişi talep ışığında esnafa özel olan en uygun paketi sunar. Kredi paketi esnaf aracılığıyla da uygun görülürse; esnaf kredisi gerekli belgeler banka yetkilisi aracılığıyla talep edilir. Buraya kadar her şey tamam. Şimdi vergi levhası üzerinden kredi ve 6 aylık vergi levhası olan esnaflardan istediğimizlere gelelim.

Vergi levhası üzerinden kredi almak isteyen esnaflar, işletmelerine ait geri dönük 6 aylık cirosunu söyleyen belgeleri bankaya teslim etmesi yeterli gelmektedir. Bu işlemden sonra banka başvurulan esnaf kredisi için değerlendirme süreci başlatır. Banka aracılığıyla onaylanan esnaf kredisi geri ödeme planı ile esnafa bildirilir. Esnaf aracılığıyla kredi anlaşmasi imzalanır ve esnaf kredisi için başvuruda bulunan birinin hesabına kredi tutarı banka aracılığıyla transfer edilir.

Hangi Bankalar Esnaf Kredisi Veriyor?

  1. Ziraat Bankası
  2. Vakıfbank
  3. Garanti Bankası
  4. QNB Finansbank
  5. Halkbank
  6. Denizbank
  7. Odeabank
  8. Akbank
  9. İş bankası

gibi özel ve kamu mevduat bankalarının tümü gerekli belgeleri hazırlayan ve kredi koşullarını sağlayan tüm esnaflara en basit biçimde kredi sağlar. Bu destek için banka ayrımı olmamasına rağmen beyannamenizi vereceğiniz bankayı seçmeniz önerilmektedir.

Vergi Levhası Nasıl Alınır?

Vergi levhası almak için yapılacak başvurular artık Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi (GİB) üzerinden de gerçekleşebilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden başvuru yapmak için aşağıdaki dile getirdiğimiz adımları gerçekleştirmelisiniz.

  1. Sorgulama
  2. Vergi Levhası İşlemleri
  3. Vergi Levhası Oluşturma

Bu işlem sıralaması ardından rahatlıkla vergi levhası oluşturulabilmektedir. Görüntüle ve yazdır seçeneği ile de sistem üzerinden çıktı alınabilmektedir. Yeni açılan işletmeler bilindiği vergi dairesine işe başlama bildirim yapmalıdır. Bu bildirim için istenen belgeler ise;

  1. Onaylı T.C kimlik kartı fotokopileri,
  2. İşyerine ait ikametgah belgesi,
  3. Şirket ortakları var ise noter onaylı imza sirküleri

istenen belgeler içinden yer alıyor.

Vergi Levhası Üzerinden Kredi Nasıl Alınır? (Yeni Esnaf) 2021
Vergi Levhası Üzerinden Kredi Nasıl Alınır? (Yeni Esnaf) 2021

BENZER YAZI: Esnafa İşyeri Açma Kredisi Veren Bankalar 2021 Esnaf Hibeleri

Esnafa Kredisi Şartları Nelerdir? Güncel Şartlar

Yeni işyeri açanlar faizsiz esnaf kredisi alabilir mi? Devlet kurumları kredi verirken işletmenin yeni mi eski mi olduğunu dikkate almazlar. Önemli olan, esnafların ticari kredi şartlarına veya o dönem için tespit edilen şartlara uyup uymadıklarıdır. Devlet kurumlarının tespit ettiği kriterleri taşımak birinci önceliktir. Örnek verecek olursak;

  1. Kuruluş üyesi KOBİ olmak
  2. İşletme sahibinin başvurması,
  3. Güncel beyanname vermek.
  4. Destekten 1 kez yararlanmak,
  5. Sisteme kayıt yaptırmak.

Bunun için de gelir belgesi şart olduğundan yeni esnafa gelir belgesiz kredi nakit başvurusu yapmak mantıklıdır. Bankaların şartları içinde en mühim nokta, talep edilen kredi miktarı ile orantılı bir ticaret içinde bulunulmasıdır. Yeni esnafların en fazla sorun yaşayacağı sorun budur. Yeni dükkanı olan, belirli bir geliri olmayan ve bu düzeyi bildirme imkânı bulunmayan esnaflar için işletme kredisine başvurmak zordur.

Bu anlamda yeni esnafların bunun yerine tüketici kredisi için başvurmaları önerilebilir. Bunun için bir gelir belgesi gerekli olduğundan, yeni esnaflardan gelir belgesiz kredi nakit başvurusunda bulunulması daha mantıklı olmaktadır.

Vergi Levham Yeni Kredi Alabilir miyim?

Bankalar, esnaf vatandaşlara kredi verirken bir çok neden sunar. Bu nedenlerden en mühimsi kredi geçmişidir. Kötü bir kredi geçmişiniz varsa ve 6 aylık bir iş geçmişiniz yoksa, bankalar kredi verme hususunda isteksizdir. Yeterli ticari geçmişiniz yoksa, banka kuruluşlarından teminat mektubu bile alamayabilirsiniz. Lakin sermayeniz varsa bankaya vererek teminat alabilirsiniz.

Esnaflarda aranan bir diğer özellik de kredi notudur. Kredi puanı düşük ise alacağınız kredi miktarı doğru miktarda azalacaktır. Yeni esnafların kredilere ulaşımde sorun yaşamasının nedeni, bankaların zihninde geri ödeme ile alakalı düşüncelerin birikmesidir.

Hükümetin esnafları desteklemek için başlattığı yeni bir kampanya ile esnaflar Kredi Garanti Fonu aracılığıyla teminata ihtiyaç duymadan kredi alabilecek. Bu bağlamda iş yaşamına yeni giren bir çok esnaf, istedikleri sermayeyi elde ederek alım satım gereksinimlerini karşılayabilecektir.

Esnaf Kredi Şartları 2021 Gerekli Belgeler

Eski esnaflar için 3 yıllık gelir gösteren hesap özeti gelir bilanço belgeleri istenirken; Yeni esnaftan talep edilmese de, bu belgeye göre limitler belirleneceğinden kredi miktarı düşük olabilir. Esnaf kredisi için başvuruda gerekli belgeler ise;

  1. Yeni açılan dükkana ait vergi levhası
  2. Esnaf yahut ticaret odası kayıt belgeleri
  3. SGK Hizmet Döküm Belgeleri (varsa)
  4. Ticaret sicil gazetesi ile onaylı imza sirküleri
  5. İşyeri sahibine ait kimlik kartı fotokopileri

Yeni esnaflara kredi sağlayan bankalar mevcuttur. Kendi işinizi kurmak istiyorsanız ve sermaye sıkıntısı çekiyorsanız banka kuruluşlarından faizsiz kredi nakit başvurusunda bulunabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu