Başvurular

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel Alımı İlanı 2022

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel Alımı İlanı 2022, iş başvuru bölümüzde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel Alımı İlanı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel Alımı İlanı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel Alımı İlanı

Darbe teşebbüsünün ardından görevden uzaklaştırılan, açığa alınan personellerin yerine yeni personel alımları yapılmaya devam ediliyor. En son ilan yayınlayan devlet kurumlarından bir tanesi de T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı oldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yayınlamış olduğu ilan ile çok sayıda personel alımı yapacağını açıkladı. Adaylar KPSS puanı esas alınarak kadroya alınacaklar. Personel alımı ilanı kapsamı içinde tekniker, mühendis ve teknisyen alımı gerçekleştirilecek. İlana dair başvuru şartları nelerdir, başvuru formu ve başvuru tarihleri gibi bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel Alımı İlanı 2016
  • Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 4/B Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İş Başvurusu Nasıl ve Nereye Yapılır?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel Alımı İlanı 2016

Bakanlığımız Taşra Teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B Maddesi kapsamı içinde münhal bulunan 1 (bir) Mühendis, 1 (bir) Tekniker ve 3 (üç) Teknisyen olmak üzere toplam 5 (beş) anlaşmali personel pozisyonuna 06/06/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın ek 2 nci maddesine göre personel istihdamı yapılacak olup, KPSS (B) grubu başarı puan sıralaması esas alınmak suretiyle yerleştirme yapılacaktır.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 4/B Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde bulunan genel şartları taşımak,
  • ÖSYM aracılığıyla, lisans mezunları için 22 Mayıs 2016, ortaöğretim ve önlisans mezunları için 27 – 28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan türleri saygınlığıyla en az anlaşmali pozisyonun karşısında gösterilen taban puanları almış olmak,
  • Son başvuru tarihi saygınlığıyla aşağıdaki tabloda anlaşmali pozisyonun karşısında nitelikleri gösterilen bölümlerden mezun olmak,
  • Adaylar anlaşmali pozisyonlardan yalnızca biri için başvuruda bulunabilecektir. Aynı aday aracılığıyla birden fazla kadro için başvuru yapılması halinde başvuruları geçersiz sayılacaktır.
  • 06/06/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın ek 1 inci maddesinin son fıkrasında bulunan istisnalar dışında, hizmet anlaşmasi esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle kurumlarınca anlaşmasi feshedilen yahut anlaşma dönemi içinde anlaşmasini tek taraflı fesheden anlaşmali personel, fesih tarihinden bu yana bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının anlaşmali personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilmeyecektir.
  • YDS’den en az aşağıdaki tabloda anlaşmali pozisyonun karşısında nitelikleri gösterilen düzeyinde puan almak yahut buna denk kabul gören ve ülkeler arası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak. (Yabancı dil sınavların eşkıymetlilikleri; ÖSYM’nin http://osym.gov.tr internet adresinin “Basın Açıklamaları ve Genel Duyurular” bölümünde yayına giren Yabancı Dil Eşkıymetlilikleri tablolarından, ilanda gösterilen başvuru tarihi itibariyle güncel olanına göre yapılacaktır.) Yabancı dil düzeyine ilişkin belgelerin geçerlilik süresi başvurunun son günü dikkate alınarak hesaplanır. Yabancı dil düzeyine ilişkin belgelerin geçerlilik süresi beş senedir.
SIRA NO SÖZLEŞMELİ POZİSYONLAR ADEDİ YERİ KPSS TÜRÜ VE PUANI NİTELİKLERİ
1 MÜHENDİS 1 TEKİRDAĞ KPSS P370 PUAN -Üniversitelerin Makine Mühendisliği/Makine Mühendisliği/ Makine ve İmalat Mühendisliği bölümünden mezun olarak tesis/bina yapım işlerinde/bakım ve işletmeciliğinde en az 3 yıl iş tecrübesine sahip olmak,-Üniversitelerin Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği/Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünden mezun olarak en az Uzakyol 2 nci Mühendis Yeterlik Belgesine sahip olmak,-YDS’den en az 70 puan almış olmak,
2 TEKNİKER 1 TEKİRDAĞ KPSS P9370 PUAN -Meslek Yüksekokullarının İnşaat/İnşaat Teknikerliği/İnşaat Teknolojisi bölümünden mezun olmak,-Tesis/bina yapım işlerinde/bakım ve işletmeciliğinde en az 3 yıl iş tecrübesine sahip olmak,
3 TEKNİSYEN 1 TEKİRDAĞ KPSS P9470 PUAN -Meslek liselerinin Makine bölümünden mezun olmak,-Makine Teknisyeni olarak en az 3 yıl iş tecrübesine sahip olmak,
4 TEKNİSYEN 2 TEKİRDAĞ KPSS P9470 PUAN -Meslek liselerinin Elektrik/Elektrik-Elektronik bölümünden mezun olmak,-Elektrik/Elektrik-Elektronik Teknisyeni olarak en az 3 yıl iş tecrübesine sahip olmak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İş Başvurusu Nasıl ve Nereye Yapılır?

Başvurular 28 Temmuz 201615 Ağustos 2016 tarihleri içinde, 09.30 – 12.00 ile 14.00 – 17.00 saatleri içinde tam ve eksiksiz olarak hazırlanmış başvuru evraklarıyla birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Hakkı Turayliç Caddesi No: 5 06338 Emek – ANKARA adresine şahsen yahut postayla yapılacaktır. Posta ile yapılan başvurularda doğabilecek gecikmelerden Bakanlığımız sorumlu olmayacaktır. Eksik belge ve bilgileri bulunan başvurular işleme konulmayacaktır.

Asil ve yedek olarak sıralamaya giren adaylarla alakalı açıklama Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aracılığıyla www.udhb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, asil olarak kazanan adaylara bunun bunun yanında tebligat yapılacaktır.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin olarak, bu yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından bu yana yedi gün içinde bir dilekçe ile Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına itiraz yapılabilir. İtirazlar, alakalı komisyon aracılığıyla en geç yedi iş günü içinde incelenir ve sonuç alakalıye yazılı olarak bildirilir.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı çok sayıda personel alımı ilanına dair başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri gibi diğer bilgilere yer verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu