Başvurular

TÜRKSAT KPSS şartsız personel alımı yapacak! Son başvuru ne zaman?

TÜRKSAT KPSS şartsız personel alımı yapacak! Son başvuru ne zaman?, iş başvuruları bölümünde TÜRKSAT KPSS şartsız personel alımı yapacak! Son başvuru ne zaman? ile alakalı başvuruyu siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.. TÜRKSAT KPSS şartsız personel alımı yapacak! Son başvuru ne zaman? ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Başlıklar

TÜRKSAT KPSS şartsız personel alımı yapacak! Son başvuru ne zaman?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sitesinde TÜRKSAT personel alım ilanı yayınlandı. Teknik personel kadrosu için ilan veren TÜRKSAT, başvuru yapmak isteyen adayların, Elektrik – Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği ve Haberleşme Mühendisliği bölümlerinden herhangi birinden mezun olması gerektiğini açıkladı. Kurum aracılığıyla tespit edilen başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 08 Mayıs 2020 tarihi saat 23:59’a kadar, https://kariyer.turksat.com.tr adresinden başvuru işlemlerini online olarak tamamlayabilirler.

İŞ TANIMI

TÜRKSAT uyduları üzerindeki tüm trafiğinmonitör ve kontrol faaliyetlerinin sürdürülmesi, her türlü transmisyon isteklerinin karşılanması, gerekli testlerin yapılması ve servise verilmesi, frekans gözlem faaliyetlerinin sağlıklı yürütülebilmesi için gerekli kontrollerin düzenli bir biçimde yapılması, uygunsuzlukların giderilmesi, enterferans ve illegal taşıyıcı analizlerinin yapılması ve poblemlerin giderilmesi, işletmede karşılaşılacak uygunsuzlukların giderilmesine yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve uydu haberleşmesi alanlarında yürütülmekte olan Ar-Ge projelerinde alakalı faaliyetleri icra etmek üzere Teknik Personel (Uydu Hizmetleri Personeli) istihdam edilecektir.

POZİSYONA YÖNELİK NİTELİKLER

İyi derecede İngilizce yazar, okur ve konuşur olmak,

Haberleşme uyduları ve özellikleri ile ilgili genel bir bilgiye sahip olmak,

Haberleşme, RF ve Uydu Yer Sistemleri konuları ile ilgili bilgi sahibi olmak,

En az bir programlama dilinde yazılım geliştirme becerisine sahip olmak,

Stres ve kriz anlarında doğru karar verebilme kabiliyetine sahip olmak,

Türkçeyi güzel ve etkili kullanmak,

Sistematik ve analitik çalışmaya yatkın,

Esnek çalışma saatlerine uygun,

Yüksekte çalışmaya engeli bulunmayan,

B sınıfı ehliyeti olan,

Yurtdışı seyahat engeli bulunmayan,

GENEL KRİTERLER

Doğum Tarihi (Yaş): 01.01.1990 tarihinden sonra doğmuş olmak,

Mezun Olunan Bölüm: Üniversitelerin Elektrik – Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği ve Haberleşme Mühendisliği bölümlerinden herhangi birinden mezun olmak 4.3. Tecrübe Süresi: Tecrübe istenmemektedir.

Yabancı Dil: 4.5.2. maddesinde bulunan alakalı şartlara uygun olarak İngilizce dil puanı olarak 60 puan ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.

Puan Kriteri: Hesaplama, aşağıda bulunan formüle ve kriterlere göre yapılacaktır. [(Ağırlıklı Mezuniyet Ortalaması x 25) x 0,40] + [(40.000 / Üniversiteye Yerleştirme Sınavı Sıralaması) x 50] x 0,30] + + [(Yabancı dil puanı) x 0,30] 4.5.1. Ağırlıklı Mezuniyet Ortalaması: Pozisyon unvanı için istenen lisans mezuniyet hemen hemensı esas alınır.

Yabancı Dil Puanı: Yüksek Öğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin yaptığı Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS), Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS), Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), e-YDS yahut Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin eşdeğer kabul ettiği İngilizce dil sınavlarının birinden en az 60 puan veya en az bu puana denk puan almış olmak yahut lisans ve üstü öğrenimlerden en az birinin öğretim dili İngilizce olan bölümlerden mezun olması durumunda hesaplamada yabancı dil puanı 60 puan esas alınacaktır. Resmi dili İngilizce olan bir ülkede en az 3 (üç) yıl süreyle mesleğini uygulamış olanlardan İngilizce yeterlilik koşulları aranmaz ve hesaplamada 60 puan esas alınır.

Üniversiteye Yerleştirme Sınavı Sıralaması: Üniversiteye Yerleştirme Sınavı Sıralaması hesabında [(40.000 / Üniversiteye Yerleştirme Sınavı Sıralaması) x 50] yerine; 1- 3000 arası sıralamaya girene 100 puan, 3001-6000 arası sıralamaya girene 95 puan, 6001- 9000 arası sıralamaya girene 90 puan, 9001-12000 arası sıralamaya girene 85 puan, 12001- 15000 arası sıralamaya girene 80 puan, 15001-19000 arası sıralamaya girene 75 puan, 19001- 23000 arası sıralamaya girene 70 puan, 23001-27000 arası sıralamaya girene 65 puan, 27001- 31000 arası sıralamaya girene 60 puan, 31001-35000 arası sıralamaya girene 55 puan, 35001- 40000 arası sıralamaya girene 50 puan uygulanır ve 40001 ve üzeri alanlara ise 4.5. maddesinde bulunan formül uygulanır. Lisansa dikey geçiş sınavıyla başlayan adaylar, üniversiteyi yurt dışında tamamlayan adaylar ve üniversiteye yerleştirme sınavı sıralaması belgesi beyan etmeyen adaylar için üniversiteye yerleştirme sınavı sıralaması 100000 olarak hesaplama yapılacaktır. Üniversiteye yerleştirme sınavı sıralaması belgesi beyan edip sıralaması 100000 üzerinde olan adaylar için de sıralama hesabı 100000 olarak alınacaktır.

İLAN TAM METNİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ. 

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu