Başvurular

TSK Sözleşmeli Bordo Bereli Subay ve Astsubay Alımı 2015 2022

TSK Sözleşmeli Bordo Bereli Subay ve Astsubay Alımı 2015 2022, iş başvuru bölümüzde TSK Sözleşmeli Bordo Bereli Subay ve Astsubay Alımı 2015 ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. TSK Sözleşmeli Bordo Bereli Subay ve Astsubay Alımı 2015 başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

TSK Sözleşmeli Bordo Bereli Subay ve Astsubay Alımı 2015

Uzun senelerdır gündemde olan profesyonel ordu kurulması için artık somut adımlar atılmaya başlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri aracılığıyla yapılan açıklamaya göre doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere subay ve astsubay alımı yapılacak.  Sözleşmeli bordo bereli alımı yapılacağı tarihler halen açıklanmadı. Lakin bugün resmi gazetede yayımlanan yönetmelikte değişiklik ile bordo bereli alımı kolaylaştırıldı.

TSK Sözleşmeli Bordo Bereli Subay ve Astsubay Alımı 2015

23 Temmuz 2015 tarihinde yapılan ve Resmi Gazete’de yayımlanan subay ve astsubay alımı için değişiklikler ile bordo bereli alımı başvuru şartları ve diğer bilgiler ile ilgili ayrıntıları öğrenebilirsiniz.

Sözleşmeli subay ve astsubay yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik aşağıdaki gibidir;

Resmî Gazete
Sayı : 29423

MADDE 1 – 27/4/2002 tarihli ve 24738 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Subay ve Astsubay Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (4) numaralı alt bendinin sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine alınacaklarda ise Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde özel kuvvetler kursu görecekler için aranan sağlık şartlarına sahip olmak.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin sonuna aşağıdaki alt bent eklenmiştir.

“4) Doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine alınacak olanlar sınıflarına bakılmaksızın Özel Kuvvetler Komutanlığında eğitime tabi tutulurlar. Bunlardan ardındandan Özel Kuvvetler Komutanlığı dışına atananlar için ise bu bendin diğer alt bentlerinde yazılı eğitime bunun bunun yanında tabi tutulurlar.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (4) numaralı alt bendinin sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.
“Doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine alınacaklarda ise Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde özel kuvvetler kursu görecekler için aranan sağlık şartlarına sahip olmak.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin sonuna aşağıdaki cümleler eklenmiştir.

“Doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine alınacak olanlar sınıflarına bakılmaksızın Özel Kuvvetler Komutanlığında eğitime tabi tutulurlar. Bunlardan ardındandan Özel Kuvvetler Komutanlığı dışına atananlar astsubay temel eğitim hayatına yahut sınıf okulu olmayanlar mesleki oryantasyon ve staj eğitimlerine bunun bunun yanında tabi tutulurlar.”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a) ve (ı) bentleri aşağıdaki biçimde değiştirilmiştir.

“a)Türk Silahlı Kuvvetleri Sınıf Okulları/Eğitim Merkezi Komutanlıkları Yönetmeliğinin alakalı hükümleri gereğince, sınıf okullarındaki eğitim ve öğretimde yahut doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine alınacak olanlar için Özel Kuvvetler Komutanlığında verilen eğitimde başarısız olmak.

“ı) İstihdam edildikleri sınıflarda görev yapamayacaklarına dair yetkili sağlık kurullarınca karar verilenlerden, idarece başka bir sınıfta istihdamına gerek duyulmamak yahut doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine alınanlar için özel kuvvetler olarak yetişmiş personelde aranan sağlık şartlarını kaybettiğine dair yetkili sağlık kurullarınca karar verilenlerden, idarece sınıfının başka bir görevinde yahut başka bir sınıfta istihdamına gerek duyulmamak.”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin EK-A Sözleşmeli Subay/Subay Adayı Ön Sözleşme/Sözleşme Belgesinin (F) bendinde ve aynı ekin sonundaki onay bölümünde bulunan “MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI/İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ADINA” ibareleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin EK-B Sözleşmeli Astsubay/Astsubay Adayı Ön Sözleşme/Sözleşme Belgesinin (F) bendinde ve aynı ekin onay bölümünde bulunan “MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI/İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ADINA” ibareleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“EK MADDE 1 – Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı aracılığıyla doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine anlaşmali subay ve astsubay alımı yapılabilir. Bu bağlamda Türk Silahlı Kuvvetlerine alınacak anlaşmali subay ve astsubay adaylarında aranan bu Yönetmelikteki nitelikler dışındaki diğer nitelikler yönergeler ile belirlenir. ”

MADDE 9 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 10 – Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı yürütür.

Türk Silahlı Kuvvetleri subay ve astsubay alımı ve bordo bereli alımı başvuru tarihleri başvuru şartları ve başvuru formu halen açıklanmadı. Gelişmelerden haberdar olmak için sosyal ağlarda www.devlette.com adresini takip edebilir ve sorularınızı yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.

 


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu