Başvurular

TEİAŞ Personel Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı 2022

TEİAŞ Personel Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı 2022, iş başvuru bölümüzde TEİAŞ Personel Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. TEİAŞ Personel Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

TEİAŞ Personel Alımı Gerçekleştireceğini Açıkladı

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü veya bilinen kısa adıyla TEİAŞ yayınlamış olduğu iş ilanı ile çok sayıda personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. TEİAŞ personel alımı ilanı kapsamı içinde 20 avukat alımı yapacaktır. Adaylar ilana 29 Ocak 2018 tarihi ile 9 Şubat 2018 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgiler haberimiz devamında bulunmaktadır.

  • TEİAŞ Personel Alımı İlanı 2018
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Başvuru Tarihi, Şekli ve Yeri
  • Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler Nelerdir?
  • Sınavın Yeri, Tarihi, Şekli ve Konuları
  • Değerlendirme ve Sonuç

TEİAŞ Personel Alımı İlanı 2018

Teşekkülümüz merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 06.05.2015 tarih ve 29347 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Sınav ve Atama Yönetmeliği” hükümleri çerçevesinde boş bulunan 20 (yirmi) adet Avukat pozisyonuna 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamı içinde atama yapılmak üzere sözlü sınavla Avukat alımı yapılacaktır.

NOT: Adaylar, atama yapılacak birimlerden yalnızca birine başvurabilecektir.

Tüm aşamalarda başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların atama işlemleri iptal edilecektir. Sınav Komisyonu, değerlendirme neticesinde herhangi bir adayı başarılı bulmaması halinde başvuruda bulunan adayların tamamını eleme tasarrufuna sahiptir. Sözlü sınavda başarılı olarak, atanmaya hak kazanan adayların atamalarının yapıldığı birimde 15.02.2004 tarih, 25374 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Personel Yönetmeliği’ne göre en az 2 yıl çalışmaları gerekmekte olup, adayların bu durumu göz önünde bulundurarak tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

SIRA NO ATAMA YAPILACAK BİRİMLER UNVANI ADEDİ
1 MERKEZ TEŞKİLATI/HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ AVUKAT 3
2 1. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İSTANBUL/DAVUTPAŞA) AVUKAT 1
5 5. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ADAPAZARI) AVUKAT 1
6 6. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (KÜTAHYA) AVUKAT 1
8 9. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (KONYA) AVUKAT 1
9 10. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (SAMSUN) AVUKAT 1
10 11. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (KAYSERİ) AVUKAT 1
11 12. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (GAZİANTEP) AVUKAT 1
12 13. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ELAZIĞ) AVUKAT 2
13 14. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (TRABZON) AVUKAT 1
14 15. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ERZURUM) AVUKAT 1
15 17. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (VAN) AVUKAT 3
17 19. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANTALYA) AVUKAT 1
18 21. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (DENİZLİ) AVUKAT 1
19 22. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (KASTAMONU) AVUKAT 1
TOPLAM 20

Başvuru Şartları Nelerdir?

Giriş sınavına katılmak isteyen adaylarda son başvuru tarihi olan 09/02/2018 itibariyle aşağıdaki şartlar aranacaktır:

  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis yahut 6 aydan fazla hapis yahuthut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı yahut şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan yahut istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.
  • Görevlerini yapmalarına engel olabilecek akıl hastalığı yahut bedensel engel ile engelli olmamak.
  • Hukuk fakültesinden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla kabul edilmiş yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.
  • Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak.
  • Başvuru tarihinin son günü itibariyle staj süresi hariç en az iki yıl süre ile fiilen avukatlık yapmış olmak.
  • KPSS (B) Grubu kadrolar için yapılan 22 Mayıs 2016 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.
  • Merkez teşkilatına ataması yapılacak 3 (üç) Avukat için son başvuru tarihi itibariyle geçerliliğe sahip Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizce dilinden en az (B) düzeyinde puan almak yahut ÖSYM Başkanlığınca eş kıymetliği kabul gören sınavlardan buna denk puan aldığına ilişkin belgeye sahip olmak.

Başvuru Tarihi, Şekli ve Yeri

Giriş sınavı başvuruları 29/01/2018 tarihinde ekranlara gelecek 09/02/2018 tarihi mesai bitimi (saat 17:30) itibariyle sona erecektir. Adaylar, atama yapılacak birimlerden yalnızca birine başvurabilecektir.

Başvurular, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı (Nasuh Akar Mahallesi Türk Ocağı Caddesi Kat:16 No:12 Çankaya/Ankara) yahut www.teias.gov.tr internet adresinden temin edilecek başvuru formu doldurularak, istediğimiz belgeler ile birlikte şahsen, elden yahut posta yoluyla İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına yapılacaktır.

Posta ile yapılan başvurularda IV. bölümde istediğimiz belgelerin eksiksiz olarak son başvuru tarihine kadar yukarıda gösterilen adrese ulaşması şarttır. Başvuru süresi içinde yapılmayan başvurular ve postadaki gecikmeler dikkate alınmaz.

Başvuru formu ve ekli belgelerin incelenmesi neticesinde aranan şartları taşıyan adaylar, giriş sınavı açıklamasunda gösterilen KPSSP3 puanı en yüksek miktarda olan adaydan başlamak ve atama yapılması hedeflenen birim kadro rakamının beş katını geçmemek üzere birim bazında bir sıralamaya tabi tutulacaktır. Son sıradaki adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına katılabilecektir. Giriş sınavına girmeye hak kazananların isimleri, sınava giriş gün ve saatleri KPSSP3 puanları ile birlikte Teşekkülün İnternet sitesinde yayımlanacak, adaylara bunun bunun yanında tebligat yapılmayacaktır.

Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler Nelerdir?

Giriş Sınavına katılmak isteyen adaylar, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığından yahut Teşekkülün internet sayfasından temin edecekleri sınav başvuru formunu doldurarak aşağıdaki belgeleri eklemelidirler:

  • 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan KPSS (B) sonuç belgesinin ÖSYM internet sitesinden alınmış kontrol kodlu örneği.
  • Diploma yahut mezuniyet belgesinin veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olanlar için diploma denklik belgesinin aslı yahut onaylı örneği.
  • Avukatlık ruhsatnamesinin aslı yahut onaylı örneği.
  • Başvuru tarihinin son günü saygınlığıyla en az iki yıl süre ile fiilen avukatlık yapmış olduğuna ilişkin sigorta kaydı ve/yahut vergi kaydı belgesinin aslı yahut onaylı örneği.
  • 3 adet vesikalık fotoğraf. (fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş 4,5×6 ebatlarında olacak ve 1 adedi başvuru formuna yapıştırılacaktır.)
  • Aday aracılığıyla yazılmış ve imzalanmış özgeçmiş.
  • Merkez teşkilatına ataması yapılacak 3 (üç) Avukat için istediğimiz yabancı dil belgesinin aslı yahut sonuç belgesinin kontrol kodlu örneği.

Giriş sınavına başvurular; şahsen, elden yahut posta yoluyla yahut Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı (Nasuh Akar Mahallesi Türk Ocağı Caddesi Kat: 16 No: 12 Çankaya/Ankara) adresine yapılabilir. İstenen belgelerin en geç son başvuru tarihinin mesai bitimine kadar Teşekküle teslim edilmesi gerekir. Başvuru süresi içinde yapılmayan başvurular ve postadaki gecikmeler dikkate alınmaz.

Sınavın Yeri, Tarihi, Şekli ve Konuları

Giriş sınavı, 26-28 Şubat 2018 tarihlerinde, saat: 10.00’da Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı (Nasuh Akar Mahallesi Türk Ocağı Caddesi Kat: 14 No:38 Çankaya/Ankara) adresinde bulunan TEİAŞ Genel Müdürlüğü binası İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda yapılacaktır. 28 Şubat tarihinde sınavın bitmemesi halinde takip eden günde sözlü sınava devam edilecektir.

KPSSP3 puanı en yüksek adaydan başlamak üzere yapılan sıralamaya göre, atama yapılacak pozisyon rakamının beş katı kadar aday sınava katılabilir. Sıralama neticesinde son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylarda sınava katılabilir. Giriş sınavı sözlü olarak yapılacaktır. Sözlü sınavda adaylar Sınav Komisyonu Üyeleri aracılığıyla;

Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, Medeni Usul Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, İdare Hukuku ve İdari Yargılama Hukuku, Vergi Hukuku, Ceza Hukuku (Genel hükümler) ve İş Hukuku konularına ilişkin bilgi düzeyi,

  1. Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü,
  2. Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
  3. Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
  4. Genel yetenek ve genel kültürü,
  5. Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilir.

Değerlendirme ve Sonuç

Sözlü sınav V. bölümde bulunan dördüncü fıkranın “1” numaralı bendi için elli puan, diğer özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilir ve verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için, sınav komisyonu ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik hemen hemensının en az yetmiş olması şarttır. Sözlü sınavda birim bazında en yüksek not alan adaydan başlanılarak başarı puanları tespit edilir ve birim bazında nihai başarı sıralaması yapılır. Başarı sıralaması, en yüksek not alandan başlamak üzere belirlenir. Sınav puanlarının eşit olması durumunda KPSSP3 puanı yüksek miktarda olan adaya öncelik tanınır.

Bu sıralama neticesinde, 20 (yirmi) asıl aday ile 20 (yirmi) yedek aday belirlenir. Başarı sırasına göre oluşturulan yedek aday listesi, sınav sonuçlarının yayımlanmasından bu yana 1 (bir) yıl geçerlidir. Giriş sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak, sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez. Giriş sınavı sonuçları, Genel Müdürlüğün İnternet sitesinde ilan edilir. Ayrıca, başarılı olan adaylara sonuç, yazılı olarak bildirilir. Başarılı olan adayların atamalarının yapılabilmesi için güvenlik soruşturması ve arşiv incelemelerinın olumlu sonuca varılması şarttır. Aksi halde atamaları yapılmaz.

Adaylar sınav sonuçlarının ilanı tarihinden bu yana yedi gün içinde sınav sonuçlarına yazılı olarak itiraz edebilirler. İtirazlar en geç on beş gün içinde Sınav Komisyonu aracılığıyla değerlendirilerek neticelendirılır. Giriş sınavında başarılı olanlardan gerçeğe aykırı beyanda olduğu yahut belge verdiği tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemez. Gerçeğe aykırı beyanda olduğu yahut belge verdiği tespit edilenler ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç açıklamasunda bulunulur. Giriş sınavına ilişkin gerekli görülen bilgilendirmeler, Teşekkülümüzün www.teias.gov.tr internet sayfasından yapılacaktır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres: Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı (Nasuh Akar Mahallesi Türk Ocağı Caddesi Kat: 16 No: 12 Çankaya/Ankara)

Telefon: 0312 203 84 10

Bu makalemizde TEİAŞ aracılığıyla gerçekleştirilecek olan personel alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, tarihleri ve şartları ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara TEİAŞ İş Başvuru Formu sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER TEİAŞ HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, teiaş hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan teiaş açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu