Başvurular

SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı Alımı İlanı 2021

SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı Alımı İlanı 2021, iş başvurusu bölümünde SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı Alımı İlanı 2021 ile alakalı detaylara yer verdik.. SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı Alımı İlanı 2021 ile alakalı tüm ayrıntılar makalemizde..

Başlıklar

SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı Alımı İlanı 2021

SGK Sosyal Güvenlik Kurumu Personel Alımı Yapacak!

Kurumumuzun Taşra Teşkilatlarında isdihdam edilmek üzere 50 adet sosyal güvenlik denetmen yardımcı’sı alınacaktır.

Sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alımı için; 2019 ve 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı  (KPSS)  puan  türleri,  öğrenim  grubu,  yazılı  ve  sözlü  sınava  çağrılacak  aday  sayıları  ile KPSS taban puanı Tablo-1’de açıklanmıştır.

BAŞVURU ŞARTLARI
Sosyal   güvenlik   denetmen   yardımcılığı   giriş   sınavına   katılabilmek   için   adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:
a)  657  sayılı  Devlet  Memurları  Kanunu’nun  48’inci  maddesinin  birinci  fıkrasının  (a) bendinde bulunan genel şartları taşımak.
b) Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak.
c)  Giriş  sınavının  yapıldığı  yılın  Ocak  ayının  birinci  günü  saygınlığıyla  otuz  beş  yaşını doldurmamış olmak.
d)  Tablo-1’de  gösterilen  KPSS  puan  türünde  tespit edilen  taban  puan  ve  üzeri  puan  almış olmak,
e) Süresi içinde başvuru yapmış olmak.

BAŞVURU VE ONAY İŞLEMLERİ
Başvurular aşağıda altı çizildiği biçimde yapılacaktır.

a)   Başvurular;   e-Devlet   (https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav)   adresinden 24 Mayıs 2021 tarihinde başlayıp 04 Haziran 2021 tarihi mesai bitiminde (Saat: 17.30’da) sona erecektir.
b)  Adaylar,  T.C.  kimlik  numarası  ile  başvuru  ekranına  giriş  yapacak  olup  “Sosyal güvenlik denetmen yardımcılığı sınavı başvuru formu” nu eksiksiz ve doğru biçimde doldurduktan sonra “tamam” ve “onayla” butonuna basarak başvurusunu tamamlayacaktır.
c)   Adayın   başvurusu   tamamlandıktan   sonra   KPSS   puanı   ÖSYM   üzerinden   sistem aracılığıyla  kontrol  edilecektir.  Bilgilerinde  yanlışlık  olan  adayın  başvurusu  değerlendirilmeye alınmayacaktır.
d)  Aday;  başvuru  formuna  4.5×6  ebadında  ve  son  6  ay  içinde  çekilmiş  fotoğrafını elektronik ortamda tarayıp yerleştirecektir. Başvuru esnasında bunun bunun yanında fotoğraf istenmeyecektir.
e) Adaylar iletişim detaylarını (adres, telefon numarası, e-posta adresi) en güncel haliyle yazacaklardır.
f) Başvuru formunun hatasız ve eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Başvuruda bulunan bilgilerin doğruluğundan aday sorumlu tutulacaktır.
g) Elektronik ortam dışında başvuru kabul edilmeyecektir.
h)  Giriş  sınavına  katılmaya  hak  kazanacak  adayların  tespiti,  başvuran  adayların  KPSS başarı puan sıralamasına göre yapılır.

YAZILI SINAV VE YAZILI SINAV KONULARI
Yazılı  sınav,  çoktan  seçmeli  test  usulü  ile  03  Temmuz  2021  tarihinde  Saat:  10.00’da Ankara’da  yapılacak  olup  sınava  girmeye  hak  kazanan  adayların  sınav  yerleri  Kurum  internet (www.sgk.gov.tr) adresinden ilan edilecektir.
Yazılı  sınav  konuları,  konu  alt  başlıkları,  soru  sayıları  ve  soruların  konu  grupları yönünden hangi ağırlıkta değerlendirmeye tabi tutulacağı Tablo 2’ de açıklanmıştır.
a) Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için en az yetmiş puan almak gerekir.
b) Sınav sonuçları, Kurumun internet sayfasında sınav tarihinden bu yana en geç otuz gün içinde ilan edilir.
c)  Yazılı  sınavda  başarılı  olanlardan en yüksek puan alan  adaylardan  başlanarak,  atama
yapılacak kadronun dört katına kadar Tablo 1’ de gösterilen sayıda aday sözlü sınava çağrılır. (Son sıradaki adayla eşit puana sahip olanlar dâhil).

SÖZLÜ SINAV VE SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar sözlü sınav tarihinden en az on beş gün önce sınavın  yapılacağı  yer,  gün  ve  saat  bildirilmek  suretiyle  Kurumun  internet  adresinde  ilan edilecektir.
Sözlü sınavda adaylar;
a)   Mezun   olunan   bölümlere   göre   sınav   açıklamasunda   alt   başlıkları   gösterilen   sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
d) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
e) Genel yetenek ve genel kültürü,
f) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,
yönlerinden ayrı ayrı puan verilmesi suretiyle değerlendirilir.
Sorular, her bir Komisyon üyesi aracılığıyla (a) bendi için elli puan, diğer bentler için onar puan  üzerinden  değerlendirilir  ve  verilen  puanlar  ayrı  ayrı  tutanağa  geçirilir.  Sözlü  sınavda başarılı  sayılmak  için,  Komisyon  başkan  ve  üyelerinin  yüz  tam  puan  üzerinden  verdikleri puanların aritmetik hemen hemensının en az yetmiş olması şarttır.
Başarı  sıralaması,  yazılı  sınav  ile  sözlü  sınav  notlarının  aritmetik  hemen hemensı  alınarak belirlenir.
Sınav sonuçlarına göre asıl ve yedek listelerde sıralama yapılırken, adayların giriş sınavı puanının  eşit  olması  halinde,  yazılı  puanı  yüksek  olan  adaya;  yazılı  puanının  da  eşit  olması halinde, alakalı KPSS (A) puanı yüksek miktarda olan adaya öncelik tanınır. Asıl ve yedek listeler Kurumun internet sitesinde ilan edilir.
Yapılan  sınavda  başarılı  olmak  ve  başarı  puanları  dikkate  alınmak  şartıyla  açıklamada gösterilen denetmen yardımcısı kadro sayısını geçmemek üzere, Komisyon aracılığıyla yedek aday sayısı belirlenebilir. Yedek adayların hakları, ilan tarihini takip eden üç ay için geçerlidir ve ardındanki sınavlar için müktesep hak yahut herhangi bir öncelik teşkil etmez.

 SINAV SONUCUNA İTİRAZ
Giriş  sınavı  sonucuna  itirazlar,  sonuçların  ilan  edildiği  tarihten  bu yana  beş  iş  günü içinde  dilekçe  ile  Kuruma  (Sosyal  Güvenlik  Kurumu  Başkanlığı  Personel  Daire  Başkalığı, Nasuh Akar Mah. Ziyabey Cad. No: 6 Balgat Çankaya/ANKARA) adresine yapılabilir. İtirazlar Komisyona ulaştığı tarihten bu yana en geç on beş gün içinde incelenerek neticelendirılır ve alakalıye yazılı ve/yahut elektronik olarak bildirilir. Komisyonun inceleme sonuçları kesindir.
Giriş  yazılı  sınav  soruların  yahut  yanıt  anahtarlarının  hatalı  olması  ve  bu  hususun komisyon  kararı  yahut  yargı  organlarınca  belirlenmesi  halinde  soru/soruların  puanlamaya  dahil edilmemesine ve bu sorulara tekabül eden puanların eşit bir biçimde diğer sorulara dağıtılacaktır.

ATANMA
Giriş sınavını kazanan adayların, Sosyal Güvenlik Denetmenliği Yönetmeliğinde istenen şartları taşımak ve Kurumca ilan edilen zaman zarfında belgeleri ibraz etmek kaydıyla, başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

DİĞER HUSUSLAR
Başvuru   ve   işlemler   sırasında   gerçeğe   aykırı   beyanda   olduğu   tespit   edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu bireyler hiçbir  hak  talep  edemezler  ve  haklarında,  Türk  Ceza  Kanunu’nun  alakalı  hükümleri  uygulanmak üzere, Cumhuriyet Savcılığına suç açıklamasunda bulunulur.
Adaylar sınav günü sınava giriş belgesi ile geçerli kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi yahut pasaport) olması gerekmektedir. Sınava giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi yahut pasaport) yanında olmayanlar sınav salonlarına alınmayacaktır.
Adayların  çanta  ve  benzeri  eşyalar,  cep  telefonu,  çağrı  cihazı,  telsiz,  fotoğraf  makinesi, cep  bilgisayarı,  hesap  makinesi  ve  benzeri  cihazlar  ile  saat  özelliği  dışında  özelliği bulunan  saatlerle  sınava  girmeleri  yasaktır.  Bu  eşya,  araç  ve  cihazları  yanında  bulunduranların
durumları tutanakla tespit edilerek bu adayların sınavı geçersiz sayılacaktır.

Adaylar  sınavda  yapacakları  işaretlemeler  ve  yazacakları  yazılar  için  yanlarında,  koyu yazan siyah kurşun kalem, kalemtıraş ve iz bırakmayan silgi bulundurmalıdır. Cevap kağıdında yapılacak  işaretlemelerin  uygun  biçimde  yapılması  ve  değiştirilmek  istenen  işaretlemelerin  iz bırakmayacak biçimde silinmesi hususundaki sorumluluk adaylara aittir.
Sınav  sırasında  kopya  çeken,  kopya  veren  yahut  bunlara  teşebbüs  edenler  ile  sınav kâğıtlarına  belirtici  işaret  koyanların  durumları  tutanakla  tespit  edilerek  bu  adayların  sınavı geçersiz sayılacak ve bu bireyler ile ilgili yasal işlem yapılacaktır.
İlanen açıklamalur.
Tablo-1:  Sosyal  Güvenlik  Denetmen  Yardımcılığı  Giriş  Sınavına  alınacak  bölümler, kadro sayıları, KPSS Puan Türleri ve Taban Puanları.

İLETİŞİM Personel Daire Başkanlığı Sınav Hizmetleri Şube Müdürlüğün den İlenen Duyurulur.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu