Başvurular

SGK 380 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı Alımı İlanı 2022

SGK 380 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı Alımı İlanı 2022, iş başvuru bölümüzde SGK 380 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı Alımı İlanı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. SGK 380 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı Alımı İlanı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

SGK 380 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı Alımı İlanı

Sosyal Güvenlik Kurumu yayınlamış olduğu ilan ile taşra teşkilatına 380 personel alımı yapacağını açıkladı.  Sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alımı için 4 yıllık yükseköğretim kurumundan mezun olmak ve KPSS sınavına girip en az 75 puan almış olmak gibi şartlar aranmaktadır.  Sosyal güvenlik denetmen yardımcıları genelde İİBF mezunları içinden seçilecek. Diğer başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri gibi bilgilere haberimizin devamından varabilirsiniz.

  • Sosyal Güvenlik Kurumu 380 Sosyal Denetmen Yardımcısı Alımı
  • Sosyal Güvenlik Kurumu 380 Sosyal Denetmen Yardımcısı Alımı Başvuru Şartları
  • Sosyal Güvenlik Kurumu 380 Sosyal Denetmen Yardımcısı Alımı Başvuru Formu

Sosyal Güvenlik Kurumu 380 Sosyal Denetmen Yardımcısı Alımı

Kurumumuz taşra teşkilatına 380 adet Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı alınacaktır. Denetmen yardımcılarına ait istediğimiz yükseköğretim programlarını, kadro sayılarını, KPSS puan türlerini ve taban puanları gösterir tablo açıklamanun sonunda bulunmaktadır.

Giriş sınavı sözlü olarak yapılacaktır.

Sınava giriş şartlarını taşıyan adayların başvuruları 24 Ekim 2015 – 6 Kasım 2015 tarihleri içinde elektronik ortamda alınacaktır.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Giriş Sınavı; 02-11 Aralık 2015 tarihleri içinde Ankara’da yapılacaktır.

Sosyal Güvenlik Kurumu 380 Sosyal Denetmen Yardımcısı Alımı Başvuru Şartları

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde bulunan genel şartları taşımak.
  • Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü saygınlığıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
  • ÖSYM aracılığıyla 05-06 Temmuz 2014 ve 04-05 Temmuz 2015 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP111 ve KPSSP 113 puan türleri itibariyle 75 ve üzeri puan almış olmak.
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak.
  • Kurumca açılan giriş sınavlarında iki defadan fazla başarısız olmamak.

Giriş sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuru yapanlardan; KPSSP 111 ve KPSSP 113 puan türleri üzerinden 75 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere, 4 (dört) katına kadar aday, sözlü sınava çağırılacaktır. Son sıradaki adayla eşit puan almış adaylar da sözlü sınava çağrılır.

Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi 16 Kasım 2015 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu internet adresinde ilan edilecek olup, adaylar ilan edilen tarih, saat ve yerde giriş sınavına katılacaklardır. Adaylara bunun bunun yanında tebligat yapılmayacaktır.

Sosyal Güvenlik Kurumu 380 Sosyal Denetmen Yardımcısı Alımı Başvuru Formu

Başvurular http://sinavbasvuru.sgk.gov.tr adresinden 24 Ekim 2015 – 6 Kasım 2015 tarihleri içinde elektronik ortamda alınacaktır.
  • Adaylar, T.C. kimlik numarası ile başvuru ekranına giriş yapacak olup, “Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu’nu eksiksiz ve doğru biçimde doldurduktan sonra “tamam” ve “onayla” butonuna basarak başvurusunu tamamlayacaktır.
  • Adayın başvurusu tamamlandıktan sonra KPSS puanı ÖSYM üzerinden sistem aracılığıyla kontrol edilecektir. Bilgilerde yanlışlık olması durumunda adayın başvurusu değerlendirilmeye alınmayacaktır.
  • Aday başvuru formuna 4.5×6 ebadında ve son 6 ay içinde çekilmiş fotoğrafını elektronik ortamda tarayıp yerleştirecektir. Başvuru esnasında bunun bunun yanında fotoğraf istenmeyecektir.
  • Adaylar iletişim detaylarını (adres, telefon numarası, e-posta adresi) en güncel haliyle yazacaklardır.
  • Başvuru formunun hatasız, eksiksiz, kılavuza uygun olarak doldurulması gerekmektedir. Başvuruda bulunan bilgilerin doğruluğundan aday sorumlu olacaktır.
  • Elektronik ortam dışında başvuru kabul edilmeyecektir.

Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler?

a) Elektronik ortamda doldurulan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu.

(Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınav Başvuru Formu eksiksiz ve tam anlamıyla elektronik ortamda doldurulup onaylandıktan sonra çıktısı alınarak imzalanması gerekmektedir.)

b) Yükseköğrenim diplomasının yahut geçici mezuniyet belgesinin aslı yahut aslını ibraz etmek kaydıyla Kurumumuzca onaylanacak örneği.

c) Lisans düzeyinde denkliği YÖK aracılığıyla onaylanmış yabancı okullardan mezun olanlar için denklik belgesinin aslı yahut noter tasdikli örneği veya başvuru sırasında aslını ibraz etmek kaydıyla başvuru sırasında Kurumumuzca onaylanacak örneği.

(İstenilen belgelerin aslı ve fotokopileri getirilmek suretiyle Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlükleri yahut İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı aracılığıyla aslı ibraz edilmek kaydıyla tasdik edilebilecektir.)

İstenilen belgeleri Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Ziyabey Cad. No: 6 Balgat/ANKARA adresine posta ile gönderen yahut hafta içi 09.00 – 17.00 saatleri içinde şahsen teslim eden aday başvurusunu tamamlamış olacaktır. Başvurunun son günü saat: 17:00 saygınlığıyla yukarıdaki adreste bulunan evrak kayıt birimine gerekli belgeleri ulaştırmayan adayların başvurusu tamamlanmamış sayılacaktır.

Sözlü Sınav ve Değerlendirme Aşaması

Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar www.sgk.gov.tr adresinden açıklamalacak olup, adaylara bunun bunun yanında yazılı tebligat yapılmayacaktır.

a) Sözlü sınavda adaylar, Sosyal Güvenlik Denetmenliği Yönetmeliğinin sözlü sınav başlıklı 12 nci maddesinin 2 nci fıkrasında bulunan;

a. Alan bilgisi konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b. Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü,

c. Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç. Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d. Genel yetenek ve genel kültürü,

e. Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden değerlendirilir.

b) Adaylar, Sınav Komisyonu aracılığıyla (a) bendi için 50, diğer bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için 10 puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için sınav komisyonu üyelerince verilen puanların aritmetik hemen hemensının en az 70 olması şarttır.

c) Sınav sonuçlarına göre başarı sıralaması yapılarak puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle ilan edilen kadro sayısı kadar asıl, bu sayıyı geçmemek ve sınavda başarılı olmak şartıyla yedek aday belirlenir. Yedek listede bulunan adayların hakları, sınav sonucunun ilan edildiği tarihi takip eden üç ay için geçerlidir ve ardındanki sınavlar için müktesep hak yahut herhangi bir öncelik teşkil etmez.

ç) Asıl ve yedek listelerde sıralama yapılırken, adayların giriş sınavı puanının eşit olması halinde, alakalı KPSS puanı yüksek miktarda olan adaya öncelik tanınır.

Sınav Sonuçlarına İtiraz Etme

Giriş sınavı sonucuna itirazlar, sonuçların ilan edildiği tarihten bu yana beş iş günü içinde dilekçe ile Kuruma (Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkalığı, Ziyabey Cad. No: 6 Balgat/ANKARA adresine) yapılabilir. İtirazlar Komisyona ulaştığı tarihten bu yana en geç on beş gün içinde incelenerek neticelendirılır ve alakalıye yazılı ve/yahut elektronik olarak bildirilir. Komisyonun inceleme sonuçları kesindir.

Atama

Giriş sınavı neticesinde başarılı olan adaylar başarı sıralaması esas alınarak ve Yönetmelikte istenen şartları taşımak ve belgeleri ibraz etmek kaydıyla yapacakları tercihlerine göre, Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı kadrolarına atanırlar.

İlan edilen bir bölüm için ayrılan kadroların doldurulamaması halinde; diğer bölümdeki yedek adaylardan ihtiyaç duyulan bölümlere atama yapılabilecektir. Misal verilecek olursa hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülte, yüksekokul yahut bölümlerinden mezun olanlar için istediğimiz kadro doldurulamadığı takdirde matematik, istatistik ve aktüerya bölümlerinden mezun olan adaylar içinde aktarma yapılabilecektir.

Tablo1-Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Giriş Sınavı; Alınacak Bölümleri, Kadro Sayısını, KPSS Puan Türünü ve Taban Puanları Gösterir Tablo

SIRA NO BÖLÜM/ANABİLİM DALI KADRO ADEDİ KPSS PUAN TÜRÜ TABAN PUAN
1 En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülte, yüksekokul yahut bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak 190 KPSS P113 75
2 En az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının matematik, istatistik ve aktüerya bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak. 190 KPSS P111 75
TOPLAM 380

Sosyal Güvenlik Kurumu yayınlamış olduğumuz ilanda da söz ettiğimiz üzere 380 sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alımı yapacak. Bu ilan için başvuru şartları, başvuru tarihleri ve başvuru formu gibi bilgileri sunduk. Konu ile ilgili soru, sorun yada görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren diğer ilanlara SGK İş Başvurusu sayfası üzerinden varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu