Başvurular

Sayıştay Denetçi Yardımcısı Alımı İlanı Yayınlandı ! 2022

Sayıştay Denetçi Yardımcısı Alımı İlanı Yayınlandı ! 2022, iş başvuru bölümüzde Sayıştay Denetçi Yardımcısı Alımı İlanı Yayınlandı ! ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Sayıştay Denetçi Yardımcısı Alımı İlanı Yayınlandı ! başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Sayıştay Denetçi Yardımcısı Alımı İlanı Yayınlandı !

Türkiye Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı yayınlamış olduğu ilan ile çok sayıda denetçi yardımcısı alımı yapacağını açıkladı. Adaylar başvurularını 20 Eylül 2016 ile 29 Eylül 2016 tarihleri içinde gerçekleştireceklerdir. Sayıştay denetçi yardımcısı alımı ilanına dair iş başvurusu formu, iş başvuru şartları ve başvuru tarihleri ile ilgili geniş bir şekilde bilgi haberimiz devamında bulunmaktadır.

  • Sayıştay Denetçi Yardımcısı Alımı İlanı 2016
  • Sınav Sonuçları

Sayıştay Denetçi Yardımcısı Alımı İlanı 2016

Sayıştay Başkanlığınca aşağıdaki nitelikleri taşıyanlar içinden halen boş bulunan 45 (kırkbeş) adet kadro için Denetçi Yardımcısı adayı alınacaktır. Aday adayları, eleme, yazılı ve mülakat sınavına tabi tutulacaktır. Eleme sınavı, 30 Ekim 2016 tarihinde Pazar günü Ankara’da ÖSYM aracılığıyla test yöntemi ile yapılacaktır. Sınav saat 9.30’da ekranlara gelecek ve 90 dakika sürecektir. Sınava başvurular 20-29 Eylül 2016 tarihleri içinde olacaktır. Adaylarda aranılacak başvuru şartları aşağıdadır;

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde gösterilen genel nitelikleri taşımak,
  • Eleme sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak, (1 Ocak 1981 ve ardındanki doğumlular)
  • Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden yahut bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla kabul gören yurtiçi yahut yurtdışındaki en az dört yıllık fakülte yahut yüksekokullardan birini bitirmiş olmak,
  • Sağlıkla alakalı, denetçilik görevini sürekli olarak olarak yurdun her yerinde yapmasına engel bir durumu olmamak, Şartları aranır.

Elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri (Tüm il/ilçe ÖSYM sınav koordinatörlükleri) aracılığıyla yahut bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.aov.tr Internet adresinden) alınacaktır. Posta yoluyla başvuru alınmaz. ÖSYM aracılığıyla yapılan; başvuruların alınması, sınavın uygulanması, güvenlik önlemleri, sınav fiyatının yatırılması, sonuçlara itiraz vb. sınav ile alakalı güncel gelişmeler, başvuru tarihlerinde ÖSYM aracılığıyla adaylara açıklamalacaktır. Adaylar, ÖSYM’nin internet adresinden edinecekleri Aday Başvuru Formunu (Sınava başvuru tarihlerinde yayımlanacaktır.) doldurmuş olarak ÖSYM başvuru merkezlerine şahsen başvuracaklar yahut ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel başvuru yapacaklardır. Adayların başvurularını yaparken, doldurulmuş Aday Başvuru Formu ile birlikte nüfus cüzdanı yahut/süresi geçerli pasaportlarını ve eğitim bilgilerinde ekleme/düzeltme/değişiklik olan adayların eğitim detaylarını gösterir resmi belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Eleme sınavında başarılı olan adayların tabi tutulacağı klasik usule göre tertip edilen yazılı sınav iki oturum halinde aşağıdaki alanlarda, gösterilen tarih ve saatlerde uygulanacaktır.

  • I. Oturum : 10 Aralık 2016 Cumartesi 09:30-15:30
  • II. Oturum : 11 Aralık 2016 Pazar 09:30-15:30

Yazılı sınav klasik usule göre Hukuk, Maliye, iktisat, Kompozisyon, Seçimlik Grup (Ticaret Hukuku yahut Muhasebe) alanlarında ÖSYM aracılığıyla yapılacaktır. (Kompozisyon, bir A4 sayfasını geçmemelidir.) Yazılı sınav alanlarından Ticaret Hukuku ve Muhasebe seçmeli olup, aday adayları seçecekleri alanı aday başvuru formunda belirteceklerdir.

Sınav Sonuçları

Sınav sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından açıklamalacak, adayların adresine bunun bunun yanında sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM’nin https://sonuc.osvm.aov.tr internet adresinden yahut mobil uygulamalarından T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yazılı Sınava katılma hakkını elde eden adaylar, sınava, yazılı sınavın yapılacağı hafta içinde ÖSYM’nin https://ais.osvm.aov.tr internet adresinden T.C.Kimlik Numarası ve aday şifresi girerek edinecekleri yazılı sınava hangi bina ve salonda sınava gireceklerini, sınav tarihini ve saatini gösteren sınava giriş belgesi ile gireceklerdir.

Başkanlığımız ile ÖSYM içinde yapılan protokol ve geniş bir şekilde sınav açıklamasu Başkanlığımızın (http://www.sayistay.gov.tr)web-sitesinde yayına girecektır. Protokolde, sınavla alakalı bilgiler, adayların uyması gereken hususlar ayrıntılı olarak söylenmektedir. Ayrıca, adaylar ÖSYM’nin internet sitesinden de sınava ilişkin geniş bir şekilde bilgileri içeren kılavuza ulaşabilirler. Adayların protokol ve kılavuzda bulunan hükümlere uygun hareket etmeleri gerekmektedir.

Yazılı Sınavı kazanmış sayılanlar, mülakat sınavına katılma hakkını elde ederler. Sayıştay Başkanlığınca yapılacak mülakat sınavının yeri ve zamanı bildirileceğinden, adayların; tebligat, mail adresleri ile bir A4 sayfasını geçmeyecek biçimde el yazısı ile fotoğraflı özgeçmişlerini Sayıştay Başkanlığı insan Kaynakları Birim Başkanlığı İnönü Bulvarı No:45 Balgat-Çankaya/ANKARA adresine şahsen yahut postayla göndermeleri/teslim etmeleri gerekmektedir. Başarılı sayılanlar Sayıştay internet sitesinde yayımlanacaktır. Sonuçlar Başkanlıkça alakalılere bunun bunun yanında açıklamalacaktır.

Başvuru koşullarına aykırılıktan kaynaklanan sorumluluk başvuru sahibine aittir. Sayıştay Başkanlığının sorumluluğu bulunmaz. Adaylardan başvuru koşullarını taşımadıkları sonradan anlaşılanlar, hiçbir hak talep edemezler.


DİĞER DENETÇİ YARDIMCISI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, denetçi yardımcısı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan denetçi yardımcısı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu