Başvurular

PTT Sözleşmeli Personel Alımı Yazılı Sınavı Kaldırıldı 2022

PTT Sözleşmeli Personel Alımı Yazılı Sınavı Kaldırıldı 2022, iş başvuru bölümüzde PTT Sözleşmeli Personel Alımı Yazılı Sınavı Kaldırıldı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. PTT Sözleşmeli Personel Alımı Yazılı Sınavı Kaldırıldı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

PTT Sözleşmeli Personel Alımı Yazılı Sınavı Kaldırıldı

PTT, idari hizmet anlaşmasiyle personel alımını düzenleyen yönetmelikte ani bir kararla değişiklikler yaptı. Bunlardan bir tanesi ise yazılı sınav ile personel alımının kaldırılması.

  • PTT PERSONEL ALIMI YAZILI SINAV KALKTI
  • İDARİ HİZMET SÖZLEŞMESİNE GEÇEN 6 GRUP PERSONELE MÜDÜRLÜK YOLU AÇILDI
  • PTT PERSONELLERİNİN SENDİKALARA ÜYE OLMA YASAĞI

PTT PERSONEL ALIMI YAZILI SINAV KALKTI

PTT,  yazılı sınav ile personel alımına imkan veren hükümde değişikliğe gitti. Buna göre PTT anlaşmali personel alımları KPSS sınavında en yüksek puanı alan 4 katı adaya uygulanacak olan sözlü sınav ile yani mülakat ile gerçekleştirilecek.

İDARİ HİZMET SÖZLEŞMESİNE GEÇEN 6 GRUP PERSONELE MÜDÜRLÜK YOLU AÇILDI

Yönetmeliğe eklenen maddeye göre 4 yıllık bir yükseköğretim kurumu mezunu olup, 10 yıl hizmet zamanını dolduran ve idari hizmet anlaşmasine geçiş yapan bireyler ( müdür yardımcısı, uzman, amir, teknik amir, teknik uzman ve istatistikçiler ) PTT aracılığıyla ihtiyaç duyulduğu taktirde şube müdürü yada müdür kadrosuna atanabilecekler.

İlgili hüküm şu biçimdedir:

“”(3) Mülga T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğünde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (II) sayılı cetvele tabi Müdür Yardımcısı, Uzman, Amir, Teknik Amir, Teknik Uzman ve İstatistikçi pozisyonunda görev yapan, en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu, on yıl hizmeti bulunan ve idari hizmet anlaşmali personel statüsüne geçen personelden, PTT’nin personel politikası, hedef ve stratejileri ile boş pozisyon durumu, liyakat ve birim yöneticisinin görüşü esas alınarak Yönetim Kurulunca uygun görülenler alakalılerin muvafakati alınmak kaydıyla Şube Müdürü yahut Müdür pozisyonlarına atanabilir”

PTT PERSONELLERİNİN SENDİKALARA ÜYE OLMA YASAĞI

PTT’de çalışan yöneticiler, denetim personeli ve avukatlar, kamu personelleri sendikalarına üye olamıyordu. Bu yasak yeni eklenen madde ile kaldırıldı. Ayrıca PTT aracılığıyla yayınlanmış olan ilanlara PTT personel alımı iş ilanları sayfası üzerinden varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu