Başvurular

Orman Genel Müdürlüğü 390 işçi alıyor 2022

Orman Genel Müdürlüğü 390 işçi alıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Orman Genel Müdürlüğü 390 işçi alıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Orman Genel Müdürlüğü 390 işçi alıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Orman Genel Müdürlüğü 390 işçi alıyor

Orman Genel Müdürlüğü yahut kısa bilinen adı ile OGM, yayınlamış olduğu iş ilanı kapsamı içinde 390 geçici işçi alımı yapacağını açıkladı. İlana başvuru yapacak adayların en az ilköğretim mezunu olmaları ve 30 yaşından gün almamaları gerekiyor. Ayrıca adaylardan KPSS şartı aranmıyor. Adaylar ilana 19 Haziran 2022 tarihine kadar müracaatlarını yapabilirler. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgiler yazımız devamındadır.

  • Orman Genel Müdürlüğü 390 Geçici İşçi Alımı 2022
  • Başvuru şartları nelerdir?

Orman Genel Müdürlüğü 390 Geçici İşçi Alımı 2022

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri ikaznca ormanların muhafaza edilmesi, kollanması, kaçakçılıkla mücadele, rehabilitasyon, orman yangınları ile mücadele etmek ve orman zararlarını en aza indirme hizmetlerinin etkin ve verimli biçimde yürütülebilmesi maksadıyla Genel Müdürlüğümüz taşra teşkilatında 5 ay 29 gün süreyle çalıştırılmak üzere 390 adet Geçici İşçi alımı Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yapılacaktır.

Adaylarda aranacak şartlar ve diğer bilgiler İŞKUR açık iş ilanlarında 15-19/06/2022 tarihleri içinde 5 gün süreyle ilanda kalacaktır. İlanda gösterilen şartları taşıyan adaylar ilan boyunca başvurularını İŞKUR’a yapacaklardır.

Sözlü ve Uygulamalı Sınava, iş ilanında gösterilen illere kadro rakamının 4 (dört) katı kadar aday çağrılacaktır. Bu adaylar noter huzurunda çekilecek kura sonucuna göre belirlenecektir. Kura yeri ve tarihi İŞKUR Açık İş İlanında belirtilecek olup alakalı Orman Bölge Müdürlüğü internet sitesinden de bunun bunun yanında açıklamalacaktır.

Başvuru şartları nelerdir?

  • 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş yahut İş yerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Başvuru yapacak adayların, Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak,
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
  • Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli, bedelli yahut muaf olmak),
  • Adayların, başvurunun son günü saygınlığıyla talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık yahut malullük aylığı almıyor olmak,
  • İŞKUR Açık İş İlanında gösterilen ilde ikamet ediyor olmak.

İŞKUR aracılığıyla tespit edilen adayların listesi alakalı Orman Bölge Müdürlükleri internet sitesinden ilan edilecektir.

ÖZEL ŞARTLAR

  •  En az ilköğretim mezunu olmak,
  • Başvuru tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak,
  • Tam teşekküllü devlet hastanesinden ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir ibareli heyet raporu almak.(Koronavirüs önlemleri kapsamı içinde bu rapor sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı olan adaylardan istenecektir.)

Mülakata katılmaya hak kazanan adaylardan istenilecek belgeler

  • Öğrenim belgesi,
  •  Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  •  TC Kimlik numarasının yazılı olduğu adli sicil kaydı. (Cumhuriyet Savcılığından yahut e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresinden alınacak, adli sicil kaydı bulunanların adli sicil kaydı ile alakalı mahkeme kararı istenecektir.)

Adaylar, yukarıda istediğimiz belgelerin emsallarini alakalı Bölge Müdürlüğü internet sitesinde ilan edilen tarihlerde sözlü ve uygulamalı sınav öncesi teslim edeceklerdir. Yukarıda istediğimiz belgeleri getirmeyen adaylar sözlü ve uygulamalı sınava alınmayacaktır. Sözlü ve uygulamalı sınav yeri, tarihi ve saati alakalı Bölge Müdürlüğü internet sitesinde açıklamalacak olup bunun bunun yanında adayların adreslerine yazılı tebligatla bildirim yapılmayacaktır. İstihdam edilecek işçiler 4857 sayılı İş Kanuna tabi olarak görev yapacaklar olup deneme süreleri 2 aydır.

Aşağıda bulunan tabloda istihdam edilecek geçici işçilerin alım dağılımı gösterilmektedir.

BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İSTİHDAM İLİ İSTİHDAM SAYISI TOPLAM
ADANA ADANA 25 40
OSMANİYE 15
ANTALYA ANTALYA 40 40
BALIKESİR BALIKESİR 30 30
BURSA BURSA 15 25
BİLECİK 10
YALOVA 0
ÇANAKKALE ÇANAKKALE 25 25
DENİZLİ DENİZLİ 17 25
UŞAK 8
ISPARTA ISPARTA 14 20
BURDUR 6
İSTANBUL İSTANBUL 14 30
TEKİRDAĞ 3
KIRKLARELİ 3
EDİRNE 10
İZMİR İZMİR 35 55
MANİSA 20
KAHRAMANMARAŞ K.MARAŞ 16 35
ANTAKYA 15
GAZİANTEP 4
KİLİS 0
MERSİN MERSİN 15 15
MUĞLA MUĞLA 25 50
AYDIN 25
TOPLAM 390

Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

Bu makalemizde OGM aracılığıyla yapılacak olan işçi alımı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca müdürlük aracılığıyla yayınlanmış tüm ilanlara OGM iş ilanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER İŞÇİ ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, işçi alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan işçi alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu