Bilgi Arşivi

Okullardaki En Acayip Yasaklar 2021

Okullardaki En Acayip Yasaklar, bilgi sitemizde Okullardaki En Acayip Yasaklar başlığı altında bilgi paylaştık. Okullardaki En Acayip Yasaklar ile alakalı tüm detaylar makalemizde.

Başlıklar

Okullardaki En Acayip Yasaklar

okullardaki-en-acayip-yasaklar

Bu makalemizde siz değerli okurlarımıza okullardaki en acayip yasaklardan yani okul yasaklarını söz edeceğiz.

Eğer erkek bir öğrenciyseniz, okulun kapısından saçınız uzun diye eve gönderilmişliğiniz, kız öğrenciyseniz çorabınız renkli diye azar işitmişliğiniz mutlaka mevcuttur.

Okullardaki Acayip Yasaklar

Okulun genel kaideleri içinde öğrenciyi disipline tutma adına konulmuş yasaklar mevcut. Bazı ülkeler var ki bu yasak işini biraz abartmış gibi. Gelin birlikte okullardaki garip yasaklara bir göz atalım.

okullardaki-en-acayip-yasaklar

Dünyadaki en enteresan okul yasakları birincisi Almanveya 170 okul da birden öğrenci takip sistemi uygulanıyor. Öğrencilerin okulda hangi yemeği tükettiğini, kantinden ne aldığını ve nerede olduğunu izleme olanağı sunan bir uygulamaları var. Öğrencilerin pantolonlarının yada eteklerinin kenarlarına takılan takip çipleri aracılığıyla okul yönetimi ve öğrenci aileleri çocuklarının o an ne yaptığını izleyebiliyorlar.

okullardaki-en-acayip-yasaklar

Okullarda en acayip yasaklardan bir diğeri olan, İngiltere’deyse öğrencilerin ikili arkadaş grubu kurması yasak. Uzmanlar ikili kurulan gruplar yüzünden öğrencilerin içlerine kapanık olduğunu dile getiriyorlar. Çocukları daha kalabalık gruplar kurmaya yönlendiren yasak, toplumda sosyalleşmelerini önayak olmayı planlıyor.

İngiltere de bir başka yasak da öğretmenlere yönelik uygulanıyor. Sınav kitapları okuyan öğretmenlerin, kırmızı kalem kullanması yasak. Yetkililer kırmızı kalemin renginden ötürü, öğrenciyi olumsuz etkilediğini düşünüyor ve öğretmenlerinden yeşil rengi tercih etmelerini istiyorlar.

okullardaki-en-acayip-yasaklar

Okullarda en enteresan yasaklardan sonuncusu, Amerika’nın Michigan eyaletinde okula çanta ile girilmesi yasak. Uzmanlar içi tıka basa dolu olan sırt çantalarının sağlıksız olduğunu dile getiriyorlar. Çocukların kitap ve defterleri okuldaki dolaplarında duruyor. Öğrenci sabah okula gelince kitabını alıyor, akşam eve giderken dolabına bırakıyor.

Amerika’nın bazı eycihazlarınde okullar kar çizmeleriyle gelmek yasak. Yetkililer öğrencilerin bu çizmeler içine birden fazla şeyi saklayıp okula soktuklarını dile getiriyorlar. Okullarda bulundurulması yasak ve sakıncalı olan herşeyin önüne geçebilmek için böyle bir kural koymuşlar.

Ne diyelim kış modasını yakında zamandan takip eden kızlar burada pek mi üzülecekler.

Bu makalemizde siz değerli okurlarımıza dünya çapındaki en enteresan okul yasakları anlatmaya çalıştık.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu