Başvurular

Merkez Bankası (TCMB) Personel Alımı Yapacağını Açıkladı 2022

Merkez Bankası (TCMB) Personel Alımı Yapacağını Açıkladı 2022, iş başvuru bölümüzde Merkez Bankası (TCMB) Personel Alımı Yapacağını Açıkladı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Merkez Bankası (TCMB) Personel Alımı Yapacağını Açıkladı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Merkez Bankası (TCMB) Personel Alımı Yapacağını Açıkladı

Merkez Bankası yayınlamış olduğu ilan ile personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Merkez Bankası ilan kapsamı içinde 12 araştırmacı alımı yapacaktır. Adaylar ilana 19 Haziran 2017 ile 3 Temmuz 2017 tarihi saat 17:30’a kadar başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.  Merkez Bankası personel alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, başvuru tarihleri, başvuru şartları ve başvurulara ilişkin diğer mühim detaylara haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Merkez Bankası (TCMB) Personel Alımı İlanı 2017
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Merkez Bankası Personel Alımı İlanı Başvurusu 2017
  • Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler Nelerdir?

Merkez Bankası (TCMB) Personel Alımı İlanı 2017

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türkiye’de para ve kur politikalarını düzenleyen ve banknot ihracı imtiyazına münhasıran sahip bir anonim şirkettir. Bankanın temel amacı fiyat istikrarını sağlamaktır. Banka, fiyat istikrarını sağlama amacı ile çelişmemek kaydıyla Hükumetin büyüme ve istihdam politikalarını destekler. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bağımsızlığı, kuvvetli örgüt yapısı, nitelikli kadrosu, teknolojik üstünlüğü ve etkili sonuçlar alma özelliği ile dünyanın ileri gelen merkez bankaları içinde yer alma vizyonuyla faaliyetlerini yürütmektedir.

Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğünün ana görevi, Bankanın temel amacında olan fiyat istikrarını sağlamaya yönelik olarak, parasal aktarım mekanizmalarının incelenmesi ve uygulanacak para ve kur politikalarının belirlenmesine katkıda bulunacak ekonomik analiz ve incelemeleri yapmaktır. Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürlüğünün ana görevi, para, kredi ve sermaye piyasaları başta olmak üzere ekonomideki tüm sektörlerin sağlıklı bir biçimde işlemesi maksadıyla fiyat istikrarını temin edecek, finansal istikrarın sağlanmasına katkı yapacak politikaları oluşturmak ve uygulamaktır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

En az dört yıllık eğitim veren Türkiye yahut yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının; iktisat, ekonometri, maliye, işletme, finans, matematik yahut istatistik bölümlerinde lisans eğitimini yahut iktisat, finans yahut finansal matematik alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlamış yahut bu bölümlerde son dönem öğrencisi olmak (en geç 2 Ağustos 2017 tarihine kadar mezun olduğunu gösterir belgeyi teslim etmesi şartıyla),

2017 Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 85 KPSSP1 puanı yahut son başvuru tarihi saygınlığıyla son iki yılda yapılan GRE sınavından en az 158 sayısal puan yahut Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 85 sayısal puan yahut GMAT sınavından en az 630 puan almış olmak,

İyi derecede İngilizce bilmek [son başvuru tarihi saygınlığıyla son iki yıl içinde yapılan, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) yahut Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) den az 85 yahut Test of English as a Foreign Language/ Internet-Based Test (TOEFL-IBT)’den en az 102 puan almış olmak],

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na alınacak bireylerde aranan genel koşulları taşımak;

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından yasaklı olmamak,
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde gösterilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl yahut daha fazla süre hüküm giymemek veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,
  • Alım yapılacak kadronun gerektirdiği görevi devamlı olarak yapmasına engel olmayacak beden ve ruh sağlığına sahip olmak,
  • Başka bir kuruluşa zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmamak, böyle bir yükümlülüğü varsa bunu Bankada çalışarak yerine getirmesi hususunda izin almış veya bundan dünyaya gelecek borcu ödemeyi kabul etmiş olmak.

Merkez Bankası Personel Alımı İlanı Başvurusu 2017

Başvurudan işe alıma kadar tüm aşamalarda adaylara yapılacak bilgilendirme ve çağrılar, adayların başvuru sırasında açıkladıkleri e-posta adreslerine yahut Bankamızın Genel Ağ sitesinde (www.tcmb.gov.tr) ilan yoluyla yapılacak ve kağıt ortamında herhangi bir yazışma yapılmayacaktır.

Yazılı meslek sınavı (22, 23 Temmuz 2017)

22 Temmuz 2017 Cumartesi günü saat 09.00’da Mikroekonomi, aynı tarihte saat 13.30’da Makroekonomi ve 23 Temmuz 2017 Pazar günü saat 09.00’da Ekonometri, aynı tarihte saat 13.30’da Yazılı İktisadi Anlatım alanlarında 4 oturumda klasik yöntemle Ankara’da yapılacaktır. Yazılı İktisadi Anlatım sınavında, adayın Türkiye ve dünya ekonomisi ile alakalı güncel konularda analitik düşünme ve yazılı ifade kabiliyeti değerlendirilecektir. Her alandan yüz üzerinden en az altmış puan almak şartıyla yazılı meslek sınav sonucu altmış puan ve üzerinde olan adaylar komisyon mülakatına çağrılacaktır.

Test (1 Ağustos 2017)

Komisyon mülakatı öncesinde, kuvvetli-zayıf yönleri ile kişilik eğilimleri gibi ayrıntılarının ölçülmesi maksadıyla adaylara elektronik posta ile gönderilecek testler uygulanacaktır.

Komisyon mülakatı (7-9 Ağustos 2017)

Mülakat komisyonu adayları güncel sosyo-ekonomik konular ile mesleğin gerektirdiği konulara hakimiyet yönünden değerlendirecek, değerlendirme her bir komisyon üyesi aracılığıyla yüz tam puan üzerinden yapılacak ve verilen puanların hemen hemensı alınarak adayın mülakat puanı bulunacaktır. Mülakat puanı yetmişin üzerindeki her aday için yüz tam puan üzerinden verilen yazılı meslek sınavı puanı ile mülakat puanının hemen hemensı alınarak aday başarı puanı bulunacaktır. Aday başarı puanı sıralamasına göre tespit edilen sayıdaki aday başarılı olmuş sayılacaktır.

Adaylar başvurularını 19.06.2017 tarihinden 03.07.2017 tarihi saat 17.30’a kadar Bankamızın Genel Ağ sitesi İnsan Kaynakları sayfasından, istediğimiz belgeleri yüklemek suretiyle elektronik yolla yapacaklardır. Şahsen yahut posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler Nelerdir?

  1. Fotoğraf
  2. Diploma yahut geçici mezuniyet belgesi yahut okuldan alınacak son dönem öğrencisi olduğunu gösterir belge
  3. Sınav Sonuç Belgesi (ALES, GMAT yahut GRE sonucu beyan edilmesi halinde)
  4. Yabancı Dil Belgesi (TOEFLyahut E-YDS sonucu beyan edilmesi halinde)
  5. Özgeçmiş

İşe alınacak olan personeller tam zamanlı / kadrolu olarak alınacaklardır. İlan kapsamı içinde alınacak olan personellerin 10’u Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğü ve 2’si  Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışacaklardır. Bu makalemizde Merkez Bankası personel alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, başvuru tarihleri, başvuru şartları gibi geniş bir şekilde ilan bilgilerine yer verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren bütün ilanlara Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İş İlanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, personel alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan personel alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu