Başvurular

Merkez Bankası (TCMB) Memur Alımı Yapacağını Açıkladı 2022

Merkez Bankası (TCMB) Memur Alımı Yapacağını Açıkladı 2022, iş başvuru bölümüzde Merkez Bankası (TCMB) Memur Alımı Yapacağını Açıkladı ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Merkez Bankası (TCMB) Memur Alımı Yapacağını Açıkladı başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Merkez Bankası (TCMB) Memur Alımı Yapacağını Açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası veya bilinen kısa adı ile TCMB yayınlamış olduğu ilan ile memur alımı gerçekleştireceğini açıkladı. TCMB memur alımı ilanı kapsamı içinde tam zamanlı / anlaşmali yönetici asistanı alımı yapacaktır. Adaylar TCMB aracılığıyla yayına giren ilana 28 Nisan 2017 ile 12 Mayıs 2017 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu, başvuru tarihleri ve başvuru sırasında istediğimiz belgeler gibi geniş bir şekilde bilgilere haberimiz devamından varabilirsiniz.

  • Merkez Bankası (TCMB) Memur Alımı İlanı 2017
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Merkez Bankası Memur Alımı Başvurusu 2017
  • Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler

Merkez Bankası (TCMB) Memur Alımı İlanı 2017

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temel olarak Türkiye’de para ve kur politikalarını düzenlemek ve banknot dolaşımını sağlamaktan sorumlu olan kuruluştur. Bankanın temel amacı fiyat istikrarını sağlamaktır. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bağımsızlığı, kuvvetli örgüt yapısı, nitelikli kadrosu, teknolojik üstünlüğü ve etkili sonuçlar alma özelliği ile dünyanın ileri gelen merkez bankaları içinde yer alma vizyonuyla faaliyetlerini yürütmektedir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

En az dört yıllık eğitim veren Türkiye yahut yurt dışındaki, denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının İletişim Fakültelerine dahil programlar ile Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Amerikan Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Mütercim-Tercümanlık programlarında lisans veya yüksek lisans eğitimi almış olmak,

2015 yahut 2016 senelerında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 60 KPSSP1 puanı yahut son başvuru tarihi saygınlığıyla son iki yılda yapılan GRE sınavından en az 151 sayısal puan yahut ALES sınavından en az 60 sayısal puan yahut GMAT sınavından en az 465 puan almış olmak,

İyi derecede İngilizce bilmek [son başvuru tarihi saygınlığıyla son iki yıl içinde yapılan, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) yahut Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) den az 80 yahut Test of English as a Foreign Language/ Internet-Based Test (TOEFL-IBT)’den en az 96 puan almış olmak],

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na alınacak bireylerde aranan genel koşulları taşımak;

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından yasaklı olmamak,
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde gösterilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl yahut daha fazla süre hüküm giymemek veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,
  • Alım yapılacak kadronun gerektirdiği görevi devamlı olarak yapmasına engel olmayacak beden ve ruh sağlığına sahip olmak,
  • Başka bir kuruluşa zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmamak, böyle bir yükümlülüğü varsa bunu Bankada çalışarak yerine getirmesi hususunda izin almış veya bundan dünyaya gelecek borcu ödemeyi kabul etmiş olmak.

Merkez Bankası Memur Alımı Başvurusu 2017

KPSS, ALES, GRE ve GMAT sınavları puanlarına göre yapılacak sıralama neticesinde ilk 40 aday uygulama sınavına çağrılacaktır. (Üniversiteler aracılığıyla kabul gören ALES Denklik
Tablosu kullanılarak, GMAT ve GRE puanlarının 100’lük sisteme göre denk puanı esas alınacaktır) (40’ıncı adayla aynı puanı alan adaylar da dahil)

Uygulama sınavı (25 Mayıs 2017)

Uygulama sınavı Ankara’da yapılacak olup, kelime işlem (ör: Microsoft Word), tablolama (ör: Microsoft Excel) ve sunum (ör: Microsoft PowerPoint) programlarına ilişkin temel bilgiler
ölçülecektir. Uygulama sınavından yüz üzerinden en az elli ve üzerinde puan alan adaylar yetkinlik bazlı mülakata çağrılacaktır.

Test (29 Mayıs 2017)

Yetkinlik bazlı mülakat öncesinde, kuvvetli-zayıf yönleri ile kişilik eğilimleri gibi ayrıntılarının ölçülmesi maksadıyla adaylara elektronik posta ile gönderilecek kişilik testi uygulanacaktır.

Yetkinlik bazlı mülakat (5, 6 Haziran 2017)

Yetkinlik bazlı mülakat Ankara’da yapılacak olup, tespit edilen yetkinlikleri yeterli düzeyde taşıyan adaylar komisyon mülakatına çağrılacaktır.

Komisyon mülakatı (14-16 Haziran 2017)

Mülakat komisyonu adayları güncel sosyo-ekonomik konular ile mesleğin gerektirdiği konulara hakimiyet yönünden değerlendirecek, değerlendirme her bir komisyon üyesi aracılığıyla yüz tam puan üzerinden yapılacak ve verilen puanların hemen hemensı alınarak adayın mülakat puanı bulunacaktır. Mülakat puanı yetmişin üzerindeki her aday için yüz tam puan üzerinden verilen uygulama sınavı puanı ile mülakat puanının hemen hemensı alınarak aday başarı puanı bulunacaktır. Aday başarı puanı sıralamasına göre tespit edilen sayıdaki aday başarılı olmuş sayılacaktır.

Başvurudan işe alıma kadar tüm aşamalarda adaylara yapılacak bilgilendirme ve çağrılar, adayların başvuru sırasında açıkladıkleri e-posta adreslerine yahut Bankamızın Genel Ağ sitesinde (www.tcmb.gov.tr) ilan yoluyla yapılacak ve kağıt ortamında herhangi bir yazışma yapılmayacaktır.

Adaylar başvurularını 28.04.2017 tarihinden 12.05.2017 tarihi saat 17.30’a kadar Bankamızın Genel Ağ sitesi İnsan Kaynakları sayfasından, istediğimiz belgeleri yüklemek suretiyle elektronik yolla yapacaklardır. Şahsen yahut posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler

  1. Fotoğraf
  2. Diploma
  3. Sınav Sonuç Belgesi (ALES, GMAT yahut GRE sonucu beyan edilmesi halinde)
  4. Yabancı Dil Belgesi (TOEFL yahut E-YDS sonucu beyan edilmesi halinde)

Bu makalemizde Merkez Bankası aracılığıyla yapılacak olan memur alımı ilanı ile ilgili başvuru formu, başvuru tarihleri, başvuru şartları gibi geniş bir şekilde ilan bilgilerine yer verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren bütün ilanlara Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İş Başvurusu sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER MEMUR ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, memur alımı hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan memur alımı açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu