Başvurular

Merkez Bankası Araştırmacı Alımı Yapıyor 2022

Merkez Bankası Araştırmacı Alımı Yapıyor 2022, iş başvuru bölümüzde Merkez Bankası Araştırmacı Alımı Yapıyor ile alakalı ayrıntıları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik. Merkez Bankası Araştırmacı Alımı Yapıyor başvurusu ile alakalı detaylar makalemizde..

Başlıklar

Merkez Bankası Araştırmacı Alımı Yapıyor

Merkez Bankası yayınlamış olduğu iş ilanı kapsamı içinde araştırmacı alımı gerçekleştireceğini açıkladı. İlan kapsamı içinde 9 araştırmacı alımı yapılacaktır. Adaylar ilana 31 Ağustos 2018 ile 10 Eylül 2018 tarihleri içinde başvuru yapabileceklerdir. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri ile ilana dair diğer geniş bir şekilde bilgiler haberimiz devamında bulunmaktadır.

  • Merkez Bankası Araştırmacı Alımı İlanı 2018
  • Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılacak?

Merkez Bankası Araştırmacı Alımı İlanı 2018

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bağımsızlığı, kuvvetli örgüt yapısı, nitelikli kadrosu, teknolojik üstünlüğü ve etkili sonuçlar alma özelliği ile dünyanın ileri gelen merkez bankaları içinde yer alma vizyonuyla faaliyetlerini yürütmektedir. Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğünün ana görevi, Bankanın temel amacında olan fiyat istikrarını sağlamaya yönelik olarak, parasal aktarım mekanizmalarını incelemek ve uygulanacak para ve kur politikalarının belirlenmesine katkıda bulunacak ekonomik analiz ve incelemeleri yapmaktır.

Alınacak Kişi Sayısı: Araştırmacı (9 kişi)

Çalışma Şekli: Tam zamanlı/Kadrolu

Çalışma Yeri: Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğü İdare Merkezi / ANKARA

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • En az dört yıllık eğitim veren Türkiye yahut yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının; iktisat, ekonometri, maliye, işletme, finans, matematik, istatistik bölümlerinde lisans eğitimini yahut iktisat, finans, finansal matematik alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak.
  • 2018 senesinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 85 KPSSP1 puanı yahut son başvuru tarihi saygınlığıyla son iki yılda yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 85 sayısal puan yahut GRE sınavından en az 158 sayısal puan yahut GMAT sınavından en az 630 puan almış olmak.
  • Son başvuru tarihi saygınlığıyla son iki yıl içinde yapılan, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) yahut Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 80 İngilizce puanı yahut Test of English as a Foreign Language/ Internet-Based Test (TOEFL-iBT)’den en az 96 puan almış olmak.
  • 01.01.1988 ve ardından doğmuş olmak.

Yazılı Meslek Sınavı (15-16 Eylül 2018)

Yazılı meslek sınavı Mikroekonomi, Makroekonomi, Ekonometri ve Yazılı İktisadi Anlatım alanlarından dört oturumda klasik yöntemle Ankara’da yapılacaktır. Yazılı İktisadi Anlatım sınavında, adayın Türkiye ve dünya ekonomisi ile alakalı güncel konularda analitik düşünme, mesleğin gerektirdiği konulara hakimiyet ve yazılı ifade kabiliyeti değerlendirilecektir.

Mikroekonomi, Makroekonomi, Ekonometri alanlarının her birinden 100 üzerinden en az 60 puan alan ve dört husustan sınav genel hemen hemensı 60 puan ve üzerinde olan adaylar komisyon mülakatına çağrılacaktır.*

Test (24-26 Eylül 2018)

Komisyon mülakatı öncesinde, kişilik ayrıntılarının ölçülmesi maksadıyla adaylara elektronik posta ile gönderilecek testler uygulanacaktır.

Yetkinlik Bazlı Mülakat (1-5 Ekim 2018)

Komisyon mülakatı öncesinde, Ankara’da yetkinlik bazlı mülakat uygulanacaktır.

Komisyon Mülakatı (8-9 Ekim 2018)

Mülakat komisyonu adayları güncel ve sosyo-ekonomik konulara olan ilgi ile mesleğin gerektirdiği konulara hakimiyet yönünden değerlendirecek, değerlendirme her bir komisyon üyesi aracılığıyla 100 tam puan üzerinden yapılacak ve verilen puanların hemen hemensı alınarak adayın mülakat puanı bulunacaktır.

Mülakat puanı en az 70 puan ve üzerinde olan her aday için 100 tam puan üzerinden verilen yazılı meslek sınavı puanı ile mülakat puanının hemen hemensı alınarak aday başarı puanı bulunacaktır. Aday başarı puanı sıralamasına göre tespit edilen sayıdaki aday başarılı olmuş sayılacaktır.

Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılacak?

Adaylar başvurularını 31.08.2018 tarihinden 10.09.2018 tarihi saat 17.30’a kadar Bankamızın internet sitesi İnsan Kaynakları sayfasından, aşağıdaki belgeleri yüklemek suretiyle elektronik yolla yapacaklardır. Şahsen yahut posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

  • Fotoğraf
  • Diploma yahut geçici mezuniyet belgesi
  • Sınav Sonuç Belgesi (KPSS, ALES, GMAT yahut GRE)
  • Yabancı Dil Belgesi (YDS, E-YDS yahut TOEFL iBT)
  • Özgeçmiş

* Yazılı meslek sınavı puanına göre yapılacak sıralama neticesinde 60 ve üzeri puan alan en fazla ilk 40 aday (son adayla aynı puanı alan adaylar da dahil) komisyon mülakatına çağrılacaktır.

Bilgilendirme

Başvurudan işe alıma kadar tüm aşamalarda adaylara yapılacak bilgilendirme ve çağrılar, adayların başvuru sırasında açıkladıkleri e-posta adreslerine yahut Bankamızın internet sitesi insan kaynakları sayfasında (insankaynaklari.tcmb.gov.tr) açıklama yoluyla yapılacak ve kağıt ortamında herhangi bir yazışma yapılmayacaktır.

Bankaya Alınacak Kişilerde Aranacak Şartlar

  • Türk vatandaşı olmak.
  • Kamu haklarından yasaklı olmamak.
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde gösterilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl yahut daha fazla süre hüküm giymemek veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama yahut kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
  • Alım yapılacak kadronun gerektirdiği görevi devamlı olarak yapmasına engel olmayacak beden ve ruh sağlığına sahip olmak.
  • Başka bir kuruluşa zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmamak, böyle bir yükümlülüğü varsa bunu Bankada çalışarak yerine getirmesi hususunda izin almış veya bundan dünyaya gelecek borcu ödemeyi kabul etmiş olmak.

Bu makalemizde Merkez Bankası aracılığıyla gerçekleştirilecek olan araştırmacı alımı ile ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdik. Konu ile ilgili soru, sorun veya görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca kurum aracılığıyla yayına giren tüm ilanlara Merkez Bankası iş ilanları sayfasından varabilirsiniz.


DİĞER MERKEZ BANKASI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, merkez bankası hususunda tüm yeni haberleri ve açıklamaları çok yakında zamandan anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk kez bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com’un paylaştığı haberleri takip etmeniz ve bi hayli hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com’dan yapılan merkez bankası açıklamalarını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu